Élesebbek lesznek az iPad-en az iPhone alkalmazások

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

3 éve, amikor az iPad megjelent, még alig voltak rá alkalmazások, leginkább iPhone appokat futtatunk rajtuk nagyított, “2X” üzemmódban. Ez azt jelentette, hogy ugyan majdnem teljes képernyőn futott az adott iPhone app, de pixeles volt.

Sajnos ez azóta is így van: ha nincs egy alkalmazásnak iPad felülete, akkor az továbbra is pixelesen jelenik meg az iPad készülékeken. Ez az iOS 7-ben viszont végre megváltozik:

iOS-7-2x-mode-comparison

Nem Retina iPad, tehát iPad 2 és iPad mini esetén “a technika fejlődésének hála” most már élesebben látjuk az iPhone alkalmazásokat, sőt, eltűnt a 2X szorzó is. Ez egyébként logikus, mert iOS 7 esetén már nem kell iPhone 3GS-re fejleszteni, illetve a nagyobb kijelzős iPhone 5 is megjelent. Tehát ez a majd dupla akkora felbontás már szépen megjelenik mondjuk egy iPad minin.

Azt egyelőre még nem tesztelték, hogy egy Retina iPad esetén is hasonló felbontást produkál-e az új megoldás, mindenesetre ha egységesek lesznek az iPhone és iPad alkalmazások (márpedig az iOS 7-ben megváltoznak majd!), akkor jó jel, hogy egy iPhone alkalmazás is szép lesz iPad-en:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Hurrá, 4.x óta meg lehet csinálni jb-vel. Inkább nevetséges hogy az Apple nem lépte ezt meg rögtön az iP4 kiadása után és hagyta hogy a nyomorul, kamu “HD” appok elözönjék az Appstoret. Nagy kunszt egy full scale háttérrel és a retinás ikonokkal újrakompájlolni egy iPad only appot, mint ahogy a fejlesztők 95% megtette aki nem tette piblikusan univerzálissá.

  2. @Katsumoto: türelmedet kérjük, az új verzió fejlesztése már folyamatban van, külső fejlesztő céggel dolgozunk, így rajtuk múlik, és ezért megjelenési időpontot sem tudunk mondani. természetesen akkor egyúttal már nem csak az iPhone 5 kompatibilitás kerül bele.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!