fbpx Skip to content

3 éve, amikor az iPad megjelent, még alig voltak rá alkalmazások, leginkább iPhone appokat futtatunk rajtuk nagyított, “2X” üzemmódban. Ez azt jelentette, hogy ugyan majdnem teljes képernyőn futott az adott iPhone app, de pixeles volt.

Sajnos ez azóta is így van: ha nincs egy alkalmazásnak iPad felülete, akkor az továbbra is pixelesen jelenik meg az iPad készülékeken. Ez az iOS 7-ben viszont végre megváltozik:

iOS-7-2x-mode-comparison

Nem Retina iPad, tehát iPad 2 és iPad mini esetén “a technika fejlődésének hála” most már élesebben látjuk az iPhone alkalmazásokat, sőt, eltűnt a 2X szorzó is. Ez egyébként logikus, mert iOS 7 esetén már nem kell iPhone 3GS-re fejleszteni, illetve a nagyobb kijelzős iPhone 5 is megjelent. Tehát ez a majd dupla akkora felbontás már szépen megjelenik mondjuk egy iPad minin.

Azt egyelőre még nem tesztelték, hogy egy Retina iPad esetén is hasonló felbontást produkál-e az új megoldás, mindenesetre ha egységesek lesznek az iPhone és iPad alkalmazások (márpedig az iOS 7-ben megváltoznak majd!), akkor jó jel, hogy egy iPhone alkalmazás is szép lesz iPad-en:

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. ez talán az első dolog ami elgondolkoztat azon hogy frissítsek 7-re (ipad mini 6.1.3)

  2. Ez jó hír!:-)

  3. Az első névelő felesleges a címben.

  4. Hurrá, 4.x óta meg lehet csinálni jb-vel. Inkább nevetséges hogy az Apple nem lépte ezt meg rögtön az iP4 kiadása után és hagyta hogy a nyomorul, kamu “HD” appok elözönjék az Appstoret. Nagy kunszt egy full scale háttérrel és a retinás ikonokkal újrakompájlolni egy iPad only appot, mint ahogy a fejlesztők 95% megtette aki nem tette piblikusan univerzálissá.

  5. És mikor lesz Szifon alkalmazás teljes képernyős ipad hoz és iphone 5 re?

  6. @Katsumoto: türelmedet kérjük, az új verzió fejlesztése már folyamatban van, külső fejlesztő céggel dolgozunk, így rajtuk múlik, és ezért megjelenési időpontot sem tudunk mondani. természetesen akkor egyúttal már nem csak az iPhone 5 kompatibilitás kerül bele.


Add a Comment