fbpx Skip to content

Korábban már írtunk a Lightning kábelekről, most ismét érkezett raktárra. Ahány féle helyzetben használjuk a telefonunknak, annyi féle kábel van már raktáron a SzifonStore-ban. Így például találkozhatunk 10 cm-es kábeltől egészen a 3 méteresig is.

photo-1

Az utóbbi időben a fenti kábeleket “teszteltem”, nyilván ez a teszt a töltésen és a szinkronizáción kívül még a kábel erősségére, minőségére terjedt ki, azonban nem is igazán ezt néztem meg vpcsolatban, hanem hogy éppen hol és mikor érdemes használni a különböző kábeleket.

Az összes kábel minőségével meg voltam elégedve, a kép közepén látható gumis verzió picit furcsa volt elsőre, de erről már írtam korábban, hogy nekem kifejezetten tetszik a hajlékonysága, illetve a gyengébbik nemnek akár többféle színben is elérhető. A balra mellette lévő rugószerű inkább a kocsiban kapott helyet, hogy ne keljen keresnem a kábel végét. A gumis kábeltől jobbra egy hosszabb és egy rövidebbel találkozhatunk. Kétféle hosszabb kábel is elérhető nálunk, 2 és 3 méteres is. Én itthon használom mindkettőt főleg az ágy mellett, hogy ne keljen fél méterrel vacakolni, simán elér bárhova. A pici kábelt egyelőre csak a táskámban tartom, nőknek akár egy kis retikülben is elfér. 🙂

Szerintem mindenki megtalálja a számára megfelelő Lightning kábelt, a szinkronizációval és töltéssel így sehol sem volt problémám.

Screen Shot 2013-07-08 at 11.27.54

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Két hónappal korábban vásárolt utángyártott kábelemmel az a probléma, hogy kb két hete valami miatt nem engedélyezi a töltést számítógépről ill. autós usb töltőről sem…!!!??? Pedig jó minőségű kebelről van szó. Ilyenkor mi a teendő???

  2. (Lightining kábel I5)

  3. @Corolla: mit értesz az alatt, hogy nem engedélyezi a töltést? kiír valamit a készülék, mikor bedugod a kábelt?

  4. Sajnos én is így jártam:-(
    2 méteres kábelt megvettem és kb 1 hét alatt jött meg:-( Már az első töltésnél furcsáltam, hogy egyféle képpen lehet csak bedugni mert csak akkor töltött. Azóta eltelt 2 hét és teljesen kuka. Nem tölt! Felhívtam a céget, hogy vigyem vissza! Mosonmagyaróvárról? Akkor küldjem vissza postán! Az meg 1200 forint! Bosszantó!!!

  5. Így visszaolvasva magamat,egy kicsit zavaros!
    Szóval 3 hete rendeltem egy Blueototh fülest és egy Lightining kábel i5-höz 2 métereset! Már az első töltésnél furcsa volt, hogy csak egyféle képen lehetett bedugni, hogy töltsön! Mintha lenne A és B oldala?! Ez annyira nem zavart, nem aggódtam! Eltelt kb. 2 hét és most már tök mindegy hogy dugom be, nem tölt!
    Direkt együtt rendeltem a fülessel, hogy barátságosabb legyen a postaköltség, erre most küldhetem vissza mert rossz a termék! Persze erről a gyártó tehet és nem a forgalmazó de számomra bosszantó, hogy most mehetek postára, ajánlott küldemény és xxx forintos költség feladni.
    Azért írom le panaszomat, hogy talán a sokadik reklamáció után, talán a forgalmazó is átgondolja, hogy kitől szerezzen be árut! Mert szemetet 5000 forintért hadd ne vegyünk!

  6. Megerősítem! Nekünk is van egy utángyártott kábel még i4s-re de nem működik. A 6-os iOS-re frissítés óta nem működik. Azt mondja nem kompatibilis hardver. Ez is bosszantó…

  7. @Corolla: hát… mindenképp nézd meg, mit szól egy eredeti kábelhez, mert ami készüléken ezt eddig láttam, ott gyári kábellel is ugyanez volt, ami vagy az alsó csatlakozó, vagy a töltésvezérlés hibájára is utalHAT, de látatlanban csak találgatni lehet. ha gyári kábellel is ezt csinálja, cseréltesd ki a készüléket mihamarabb.

  8. A gyári kábellel nincs gond az szuperál! (?)

  9. nálunk is innen lett rendelve a gumis kábel, de sajna “kicsit” idegesítő, hogy állandóan kiírja, hogy nem kompatibilis a készülékkel (iph5-rpől van szó) és nálunk is csak az egyik irányba bedugva hajlandó tölteni a készüléket…

  10. a készülék gyári kábellel mindkét oldalról tölthető 🙂

  11. A régebbi kábelből volt olyan verzió, amelynek egyik vége a telefon töltőcsatlakozója volt, az abból kijövő kábel 30 centi után kettévált egy audio kábelre Jack dugóval és egy töltőkábelre USB csatival. Így kocsiban rá tudtam dugni a fejegységre, az audió kábelen nyomta ki a zenét és tölteni is tudtam szivargyújtóról az USB-vel. A Lightning kábelből miért nem lehet kapni ilyet? Még ebay-en sem találtam a távolkeleten sem….

  12. @megyo: elvileg azért, mert a Lightning csatlakozó teljesen digitális, nincs analóg audio rajta.

  13. @Jadeye: de ezt a funkiót a dokkolók megoldják, egy kábelbe miért nem tudják beleapplikálni?

  14. @megyo: a dokkolókban gondolom van D/A konverter, a kábelben meg nincs.

  15. @Jadeye: Na, hát ez az! Bezzeg az “Apple Lightning to 30 tűs adapter” kábelben van, csak az 12.000 Ft

  16. Korábban már írtam a Lightning kábelekről, amit nálatok vásároltam.
    Akkor leírtam a véleményem. A 2 méteres kábel pár napig működött.
    A csatlakozó beleszorult a készülékbe. Örültem, hogy komolyabb kárt nem okozott.
    Ilyen termékeket nem szabadna árusítani.


Add a Comment