fbpx Skip to content

Már régóta írni akartam Wide Sky-ról, de eddig valahogy nem jutott rá időm, viszont most, hogy az App of the Week program keretében a múlt heti ingyenes játék lett, ezt az elmaradásomat mindenképp pótolni szeretném.

widesky1

Ami elsőre megfogott a játékban, az a gyönyörűen egyszerű grafikája volt, flat, mégis a réteges felépítése miatt érzed a teret, és ami még dob a grafikán egy nagyot, hogy nem a homogén flat design-t követi, hanem minden egy kicsit szemcsés és kicsit piszkos hatású. A játék célja, hogy egy sünnel összegyűjtsük az elszórt fekete korongokat az égen, de nem is akárhogyan. A kis sünnek van egy kötele, amellyel meg tud kapaszkodni a felhőkben majd azokról tovább lengve feljebb és feljebb tud jutni, és így tudja megszerezni pálya teljesítéséhez szükséges 7 db korongot. Nagyon jópofa és szórakoztató, ahogyan a levegőben összevissza pörög-forog és a kötelével hintázik a felhőkön.

widesky4

A korongokba való becsapódás sebessége fontos, mivel a korong szétesik és a kis darabjait a sebesség függvénye szerint lesz időnk összegyűjteni, amikért értékes pontok járnak. A jobb alsó sarokban található a pontszám-szorzó, melyet a korongok megszerzésével lehet növelni. A 7 korong összegyűjtésére 12 perc áll rendelkezésre és ezen időintervallumon belül minél gyorsabban és nagyobb pontszámot elérve kell teljesíteni a játékot, illetve minél több kihívást (például bizonyos sebességgel a korongba csapódni, elérni egy bizonyos magasságot, stb.) érdemes teljesíteni, mert így lehet újabb és újabb köteleket megszerezni, illetve azok tulajdonságait módosítani (hossz, rugalmasság). Kötelenként más és más kihívások vannak, és az egyre jobb kötelekkel már extra felszerelés is jár, mint például ejtőernyő. Az ejtőernyő hasznos tud lenni ha mondjuk túlrepülne a sününk a célon, mert így le tudjuk lassítani, vagy akár a földbe csapódást is el lehet vele kerülni, mivel azért pontlevonás jár.

widesky3

A köteleknek nem csak rugalmassági- és hosszértéke, illetve extra felszerelése van, hanem a pont-szorzójuk is más és más, és így fontos kitapasztalni, hogy melyik kötél felel meg a legjobban a játékstílusodnak. Az égen el vannak még szórva geometrikus formák, melyeknek ha minden pontját (kis csillagok) érintjük a sünnel, akkor azért is jár a pont. Játék közben is meg lehet tekinteni az adott játék statisztikáit, hogy miből mennyit gyűjtöttünk össze, de a főmenüben van lehetőség egy összesített statisztika megtekintésére, melyben idő, pont, felhőhöz kapcsolódás, csillagok, földbe csapódás, letört hegy darabok szerint is rendezhetjük eredményeinket.

widesky2

Negatívumként az irányítást tudnám említeni, nehéz megtanulni rendesen, hogy utána élvezetesen is tudd használni, bár a teszt végére már eléggé jól ment, de profinak nem mondanám még magam. Szerencsére ezen folyamatosan javít a fejlesztő, így most már azért elég jól lehet irányítani a játékot a kezdeti nehézségek után.

Mint már említettem, a grafika magával ragadó (követendő példa), a zene és a hanghatások is tökéletesen illenek a játékhoz és a menürendszer működése is tetszetős.

A Wide Sky szerintem egy nagyon is említésre méltó játék, mely mindenképpen megéri az árát, most ráadásul ingyenes is, úgyhogy irány letölteni! Futtatásához minimum iOS 4.3 szükséges.

[appstore id=”592925278″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment