fbpx Skip to content

2013 sem maradhat fesztivál-alkalmazások nélkül. A Canecom csapata ismét elkészítette a legtöbb fesztivál iOS-alkalmazását, amit most röviden be is mutat nekünk.

***

A tavalyi évhez hasonlóan idén is írok arról, hogy milyen újításokat kapott az általunk készített fesztivál-alkalmazás, amelyről elmondható, hogy egyre több rendezvény használja, szinte az összes jelentős hazai fesztivál hivatalos alkalmazása, ezen felül jópár neves európai és tengerentúli fesztivált és egyéb rendezvényt szolgál ki.

Míg tavaly csak kisebb ráncfelvarrásokat kapott az alkalmazás, idén rengeteg új funkciót és teljesen új kinézetet kapott az összes screen. Nézzük, mik ezek a funkciók.

efott-screen-small

A hírek oldal és aloldal, valamint maga az egész alkalmazás új menü kinézetet (TabBart) és új, mostanság divatos körös avatar és kép megjelenítést kapott, az aloldalakon -mostanában szintén gyakorta használt- blur effektes megjelenítéssel. A hírek megosztásánál egy flip animációt építettünk be az alkalmazásba.

tabbar_large-1

A helyszín aloldalakat egy blokkos elrendezéssel tettük jobban áttekinthetőbbé, itt egyből meg tudjuk tekinteni az adott helyszín programjait, valamint egy új -színpad helyszínre pozícionált- élő térkép-előnézet került ide.

mapscrn1

A Programok aloldalra különböző szűrők kerültek. Eddig is lehetőség volt ugye az egyes programok kedvencnek jelölésére, ekkor az adott program kezdetének időpontja előtt értesítést küld az alkalmazás, most a program nézetnél a navbaron található csillag ikonra nyomva az adott napra kedvencnek jelölt események listáját látjuk, amennyiben jelöltünk az adott napra programokat, így könnyebb áttekintést nyerve az aznapi “teendőkről”.

programok1

Szintén ide került az eddigi alkalmazásokból hiányolt helymeghatározás-alapú színpadkeresés, amellyel a hozzánk legközelebb található színpadok listáját tudjuk megtekinteni. Ettől a funkciótól két okból ódzkodtunk eddig: az egyik az, hogy egyes fesztiválokon és szabadtéri rendezvényeken elég csapnivaló a sávszélesség, valamint nem mindig kaptunk meg tökéletesen pontos színpad-koordinátákat a fesztivál szervezőitől, erre a két dologra pedig elengedhetetlenül szükség van ahhoz, hogy ez a funkció elnyerje az értelmét.

A gyenge minőségű internet kapcsolat más szempontból is okozhat gondokat. Ezért döntöttünk úgy idén, hogy offline térképpel látjuk el az alkalmazást, így net kapcsolat nélkül is tudjuk használni az alkalmazás térképét. Az offline térkép a Beállítások menüből aktiválható. Az eseménytípus és színpadtípus szűrő továbbra is elérhető a rendezvények keresésénél itt, szintén a navbarról.

Jegyvásárlás menüpont: az idei évtől az alkalmazáson belül is lehet jegyet vásárolni a legnagyobb hazai fesztiválokra.

A programok minél átláthatóbb megjelenítése egy fesztivál- és rendezvény-alkalmazásnál az elsődleges szempont. Már régóta terveztünk egy olyan program nézetet, aminek segítségével olyan -egész évben, vagy huzamosabb ideig nyitva tartó- rendezvény helyszínek számára is könnyen kezelhető megoldást tudunk adni, akiknél nem csupán egy hetes, hanem több hónapos program megjelenítésre van szükség és jellemzően napi pár koncert vagy rendezvény került általuk megrendezésre.

calendarview

Ezért készítettünk egy naptár nézetet a programoknak (Program Calendar View), ami rendkívül kényelmesen, a napokon átgörgetve mutatja meg az egyes napok történéseit. Ez a nézet a mostani fesztiválok némelyikében és a későbbiekben számos rendezvény és koncertszervező alkalmazásban lesz megtalálható. via garamiz

[appstore id=”444741117″]

[appstore id=”445828667″]

[appstore id=”451191875″]

[appstore id=”531285981″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment