fbpx Skip to content

Valaki emlékszik még a régi időkből a Colin McRae Rally játékokra? Akik erre a kérdésre igennel feleltek, azok számára van egy jó hírünk. Mai nappal megjelent a magyar App Store-ban is a Colin McRae Rally 2.0 iOS-es változata.

colinmcrae

Az látszik, hogy egy az egyben portolták a PS-es változatot iOS-re, a kocsik és a pálya szépen ki van dolgozva (bár nem egy Real Racing 3), míg a pályán kívül a közönség eléggé egyszerű, de hát nem is ez a lényeg, de egy rallys játékhoz kell a közönség, így ezt teljesen elfogadható. Rallyban ugyebár nem közvetlenül egymással versenyeznek a pilóták, hanem csak a másik idejét kell megdönteni egy-egy szakaszon, így a képernyő tetején egy csíkban láthatjuk, hogy a másik időben mögöttünk, vagy előttünk van.

colinmcrae1

Sok autós játékból hiányzik a kézifék, de itt szerencsére ez is meg van, így hatalmasokat farolhatunk a kocsinkkal. Rally nem is lenne az igazi a mitfahrer nélkül, aki valósághűen mondja is nekünk, hogy milyen kanyarra számíthatunk, de egyéb fontos dolgokra is figyelmeztet, mint például ugrató, sziklák. Ha a pilóta és a mitfahrer igazán összeszokott csapatot alkotnak, akkor akár a pilóta az utasítások alapján csukott szemmel is eltudna vezetni.

Természetesen a kocsik nem sérthetetlenek, de csak a motorháztető alatt képesek sérülni (na meg persze pár esztétikai hibát is tudnak produkálni), ám sajnos olyan nincs, hogy például a pálya közepén, ha nem vezettünk volna elég óvatosan, akkor szép lassan esnének le róla az alkatrészek. Persze mikor már nagy gond van, akkor a motor elkezd füstölni, mint a veszedelem. A versenyek után lehetőségünk van megjavítani a verdát, viszont a javításokra várnunk kell.

colinmcrae2

Több mint 130 km-nyi pályán koptathatjuk a gumikat a legkülönbözőbb helyszíneken és körülmények között és ráadásul a volt rally-s, Nicky Grist segítségével készítették el az összes szektort a codemaster programozói. Nicky Grist kölcsönzi amúgy a játékban a navigátor hangját, hiszen ő volt 1997 és 2006 között a játék névadójának, Colin McRae-nek a navigátora. A következő autók volánja mögé pattanhatunk be: Subaru Impreza, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Lancia Stratos és a névadó Colin McRae Ford Focus-ába.

colinmcrae3

Különböző játékmódok közül választhatunk, az igazán tapasztaltak akár egyből belevághatnak egy bajnokságba, de kezdők akár már egy gyors versenyen is kipróbálhatják tudásukat, vagy egy teljes versenyen is lehet nyomni a gázt.

A játék természetesen Game Center támogatással rendelkezik, így achievementekkel és ranglistával is, ráadásul nincs benne In-App Purchase. A játék futtatásához az App Store minimum iOS 6.0-t és iPhone 4-et kér, de a játék leírásában már minimum 4S-t írnak.

Jó versenyzést!

[appstore id=”566286915″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Nagyon hangulatos! Egy az egyben ugyanazok a pályák, mint mikor pc-n játszottam. tiszta retro feeling 😀

  2. “Ki emlékszik még (…)? Akik erre a kérdésre _igennel_ feleltek,”
    go home szifon, you’re drunk! 😀

  3. @kareeka: köszi, javítva! 😉

  4. Miert nem elerheto appstoreban?

  5. @botosjeti: úgy tűnik, hogy vagy a fejlesztő vagy az Apple eltávolította.


Add a Comment