fbpx Skip to content

Nem meglepő, hogy az iOS 7 rendszer frissítésével új alkalmazás ikonok is megjelennek majd. Ezt az Apple úgy oldotta meg, hogy különböző ikonokat látunk majd iOS 7 és többi rendszer esetén. Tehát ha egy alkalmazást majd beküldenek az App Store-ba, az elvileg legalább 2 féle ikonnal kell hogy rendelkezzen.

A lenti képen jól látszik, hogy pár fejlesztő már alkalmazta ezt. Például a Dunkin ikonja nekem kifejezetten tetszik, míg a Sleep Cycle-nél nem vitték túlzásba a dizájnváltást. Reméljük, hogy az őszi iOS 7 megjelenésre már a legtöbb fejlesztő frissíti az ikonjait és nem lesz az amúgy is ronda rendszerünk még rondább.

ios-6-and-7-side-by-side

Az is látszik, hogy az iOS 7 egyelőre elhagyja a rendszerre jellemző “gloss” effektet, ami az ikonoknál megjelenő “csillogást” jelenti.  A bal oldalon látszik, a gloss effekt, míg a jobb oldalsó ikonokra a rendszer már nem rakja ezt fel, arról nem beszélve, hogy változott ugye a betűtípus is, illetve azoknak sincs már vetett árnyékuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Ez a vékonyabb betűtípus elég ótvar…. 🙁

  2. Nekem viszont nagyon bejonnek az uj ikonok a betutipussal egyutt! Nem kell ide semmi csicsa…

  3. Amennyire tetszett az iOS7,ez idővel egyre fakúl :/ az évek alatt egyre jobban szerettem meg,lehet most a visszájára fordul az Apple utáni szeretetem :/

  4. @Blyannn: lehet állítani a beállításokba hogy vastagabb legyen…

  5. pedig a vetített árnyék tette láthatóvá a betűket világos, esetleg fehér háttér esetén


Add a Comment