Készülnek az iOS 7-re az App Store alkalmazások ikonjai is

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem meglepő, hogy az iOS 7 rendszer frissítésével új alkalmazás ikonok is megjelennek majd. Ezt az Apple úgy oldotta meg, hogy különböző ikonokat látunk majd iOS 7 és többi rendszer esetén. Tehát ha egy alkalmazást majd beküldenek az App Store-ba, az elvileg legalább 2 féle ikonnal kell hogy rendelkezzen.

A lenti képen jól látszik, hogy pár fejlesztő már alkalmazta ezt. Például a Dunkin ikonja nekem kifejezetten tetszik, míg a Sleep Cycle-nél nem vitték túlzásba a dizájnváltást. Reméljük, hogy az őszi iOS 7 megjelenésre már a legtöbb fejlesztő frissíti az ikonjait és nem lesz az amúgy is ronda rendszerünk még rondább.

ios-6-and-7-side-by-side

Az is látszik, hogy az iOS 7 egyelőre elhagyja a rendszerre jellemző “gloss” effektet, ami az ikonoknál megjelenő “csillogást” jelenti.  A bal oldalon látszik, a gloss effekt, míg a jobb oldalsó ikonokra a rendszer már nem rakja ezt fel, arról nem beszélve, hogy változott ugye a betűtípus is, illetve azoknak sincs már vetett árnyékuk.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Amennyire tetszett az iOS7,ez idővel egyre fakúl :/ az évek alatt egyre jobban szerettem meg,lehet most a visszájára fordul az Apple utáni szeretetem :/

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!