fbpx Skip to content

A Disney-nek megint csak sikerült lehúznia egy újabb bőrt a Where’s my Water? alapötletéről. Ez nem kell, hogy rosszat jelentsen, hiszen egy nagyon addiktív játékcsaládról van szó, amiben az alapfelállás ugyanaz nagyjából, de mindig fel tudják dobni az egészet egy-egy új, karakterspecifikus témával.

Ez most sem történt máshogy, hiszen a Where’s My Mickey? epizódban a rajzfilmtörténelem legismertebb figurájának, Mickey egérnek és Goofy-nak kell segítenünk vizet/festéket szerezni.

wheresmymickey1 wheresmymickey2

A Mickey rész 3 fejezetből áll, egyenként 20-20 pályával és minden résznek meg van a maga története. Az elsőben Mickey limonádé standot nyit a kánikulában a strandon, viszont vízből hiányt szenved. A másodikban egy hegy mélyén kell vízzel tüzet oltania. A harmadikban pedig a kertjében kezd növénytermesztésbe és kell a locsolóvíz.

Újdonságként már nem csak csöveken keresztül kell a vizet ide-oda eljuttatni, hanem felhőkkel eső útján is segíthetünk Mickey-nek és ráadásul ezeket a felhőket a szél segítségével mozgatni is kell sokszor. Lényeg a lényeg, hogy megint jól el lett találva a hangulat és igen addiktív játékot hoztak létre a Disney-nél.

wheresmymickey3 wheresmymickey5

A Goofy-s részről túl sok szót nem ejtenék, mivel az sajnos ez In-App Purchase-szel lehet csak teljesen játszhatóvá tenni, mert alapból csak 3-3 pálya érhető el, de ezek is igen szórakoztatóak, mivel Goofy-nak festéket kell szereznünk (most nem vizet), hogy le tudja festeni Mickey-t. A második részben pedig a lakatlan szigetre került Goofy-nak kell valami piros lötyit a szájába juttani, amitől mindenféle nem ehető dolgot teljesen más, ehető dolognak hisz. 0,89 euróért több mint 40 extra Goofy-s pályát vehetünk.

Egyes pályákon el vannak rejtve extra tárgyak, amiknek összegyűjtésével bónusz pályák érhetőek el, ahol a több részre szakad felhőket kell egy helyre terelnünk a különféle akadályok között, minél rövidebb idő alatt.

Érdemes viszont megjegyezni, hogy míg a Where’s My Water vagy Perry esetén a játék elindításkor díjmentesen felkínálja a HD grafikai csomag letöltését, és így minden retina minőségben szerepel bennük, addig a Mickey-ben egyelőre nincs ilyesmi, ezért sok olyan elem van, ami retina kijelzőn pixeles. Szerencsére ez nem ront a játékélményen, mert jellemzően csak a menüben vagy egy-egy pályán a szünet gombra nyomva bukkannak fel.

Aki szereti ezt a játékfajtát, annak ez az új epizód sem fog csalódást okozni és az In-App Purchase rész is megéri az árát. Futtatásához minimum iPhone 4-re és iOS 5-re van szükség és a játék rendelkezik felhő alapú mentési lehetőséggel is.

[appstore id=”624653112″]

[appstore id=”624687337″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Én megvettem [asszem] csütörtökön.. Kissé fapados az eddigiekhez képest, de megéri az árát..

  2. Én is megvettem. Grafikailag, hangilag kb a Where’s my Perry szintjén áll, de mert imádom a műfajt, és ki vagyok éhezve az új pályákra, a minőség nem érdekel (sajnos nekem egy 20 pályás frissítés fél órát tart ki, amíg kimaxolom). Mondjuk az elgondolkodtató, hogy miért Miki Egeret szedték elő, ami ma már annyira szánalmas és gagyi, hogy csupán negatív PR értékkel bír. Tehát ezzel a figurával vevőt csalogatni a játékra nem lehet, ellenben a potenciális vevők 80%-át el lehet ijeszteni, aki amúgy megvette volna a játékot, de Miki Egér láttán hanyatt homlok menekülnek 🙂


Add a Comment