fbpx Skip to content

A napokban bukkantam rá erre a remek fotós alkalmazásra, ami egyből elnyerte a tetszésemet. Rengeteg ilyen típusú app van az iPhone-omon, de igazából egyiket se használom napi szinten, csak a gyári alkalmazást, mivel mindegyikkel az a bajom, hogy túl bonyolult szerintem. A Camera Noir ugyan nem tud olyan sokat, mint a többi app, viszont amit tud, azt nagyon egyszerűen tudja tálalni.

  cameranoir4 cameranoir2 cameranoir1

Ahogy a címben is olvasható, ezzel az alkalmazással csak fekete-fehér fényképeket lehet készíteni. A legtöbb fotós appban a fekete-fehér effekt általában egyetlen típusú és nem lehet állítgatni. Ez eléggé sajnálatos, főleg, hogy színes effektből rengeteg van, így abból biztos találhatunk kedvünkre valót, míg a fekete-fehér vagy jó, vagy sem. A Camera Noir 3 fekete-fehér szűrővel rendelkezik, így ki tudjuk választani képkészítés előtt azt, amelyik a legjobban illik a képhez, megadva, hogy milyen világosra szeretnénk a képet. Alább láthatjátok, hogy ugyanaz a kép hogy néz ki az egyes lehetőségekkel. Ezeket a szűrőket nem csak az épp készülő képekre lehet rátenni, hanem bármelyik olyan képre is, ami a telefonon van.

cameranoir3

Ez mind nagyon szép és jó, de ami igazán megtetszett az alkalmazásban, az az, hogy van egy kis keret ami mutatja a 1:1-es képarányt, amit én nagyon hiányolok a gyári alkalmazásból, mert az ott található rács mindenre jó csak az 1:1-es képekhez nem. (Az iOS 7-ben már van lehetőség 1:1-es képarányú fénykép készítésére is a gyári alkalmazással!) Viszonylag sokat Instagramozok, viszont a képeket mindig a gyári alkalmazással készítem és csak utána vágom meg Instagramban, így sokszor előfordul, hogy pont kilóg valami a képről, mert a gyári kamera appnak nincs rendes rácsozata.

cameranoir5

A másik nagyon okos extrája a Camer Noir-nak, hogy a kép közepén van egy csík, amivel be lehet vízszintezni a fotónkat: ez a csík pirosból átvált zöldre, ha elértük a vízszintest, illetve ahhoz közeli állapotban narancssárga.

A fekete-fehér fotók szerelmeseinek mindenképpen ajánlom.

[appstore id=”653121289″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. MPro-t használtam, de folyamatoan kilép a kép készítés után mostanában. Így használhatatlan mert el sem menti… 🙁

  2. “A legtöbb fotós appban a fekete-fehér effekt általában egyetlen típusú és nem lehet állítgatni.”

    A megoldás: Snapseed. Megvannak a hagyományos bw színszűrők, ráadásul az egyik, ha nem a legjobb fotószerkesztő.
    Jah és ez ingyenes. 🙂


Add a Comment