fbpx Skip to content

Hosszú várakozás után pénteken megjelent a Microsoft Office iOS készülékekre is, az Office Mobile képében, ráadásul ingyenesen. De nem eszik olyan forrón azt a kását: csak megfelelő Office 365 előfizetői fiókkal rendelkezők tudják használni, és a magyar App Store-ban egyelőre nem érhető el.

Office-Mobile-for-iPhone-larger

Az alkalmazásban a felhőben tárolt Word, Excel, PowerPoint és OneNote dokumentumaink kezelésére van lehetőség, amiket megnyithatunk, és adott esetben természetesen szerkeszthetünk is. Ezt egyelőre viszont csak iPhone és iPod touch esetén tehetjük meg, mert az iPad jelenleg nem támogatott, így azon csak kis méretben jelenik meg az app. Ez utóbbin érdemesebb tehát az Office webes felületét használni.

Office_Mobile_01 Office_Mobile_02

Az Office Mobile teljességgel felhő-alapú, tehát minden dokumentumunkat az Office 365 vagy a SkyDrive vagy SharePoint fiókunkból szedi. Ezzel együtt bármely, az adott dokumentumon végrehajtott módosítás is azonnal mentésre kerül a felhőbe, így a többi eszközünkön is ugyanonnan lehet folytatni a munkát, ahol a mobilon abbahagytuk.

Office_Mobile_03 Office_Mobile_04

A Microsoft szemében az iPhone nem számít ilyen értelemben munkaeszköznek, így bár lehetséges ugyan a dokumentumok szerkesztése, azt nem tartották valószínűnek, hogy valaki az iPhone-on állna neki egy teljes prezentációt megírni, vagy dolgozni valamit egy táblázatban, inkább a kész dokumentumok gyors átlapozására vagy megjegyzések hozzáfűzésére koncentráltak. Nyilván alapértelmezettnek kellett tekinteniük azt is, hogy a mobil eszközön a dokumentum pontosan ugyanúgy jelenjen meg, mint az asztali gépen vagy a webes verzióban.

 Office_Mobile_05

Az alkalmazás a fentiek alapján tehát sajnos több sebből vérzik, amit az App Store-ban az értékelésekből és a mellé adott csillagokból is láthatunk. Kicsit úgy tűnik, hogy ez egyfajta kényszer-megoldás lett csak, ami azt hivatott kiváltani, hogy teljesértékű, egyszer fizetendő alkalmazást kelljen kiadniuk – amit ráadásul a Surface reklámokban erőteljesen hangsúlyoztak is legutóbb, mint a Surface egyik előnyét az iPaddel szemben.

Az egész legbosszantóbb része talán éppen az, hogy ha nem rendelkezünk Office 365 előfizetéssel, akkor azt 99 dolláros éves díjért vehetjük igénybe, amit viszont már alkalmazáson belüli vásárlással is kifizethetünk.

Ha ezt az árat összehasonlítjuk más olyan appokkal, amelyek szintén alkalmasak az Office dokumentumok szerkesztésére, azt kapjuk, hogy az Office Mobile csak azoknak éri meg, akik már eleve rendelkeznek Office 365 fiókkal. Más esetben elegendő 13,99 eurót fizetni egyetlen alkalommal például a QuickOffice-ért, de még akkor is olcsóbban jövünk ki, ha az iWork mindhárom alkalmazását (PagesNumbersKeynote) vesszük meg, darabonként 8,99 euróért. Ezek ugyanis csak egyszeri összegek, és messze nem érik el az Office 365 esetén érvényes 99 dolláros éves előfizetési díjat, amit ráadásul minden évben újból meg kell fizetni.

[appstore id=”541164041″ store=”US”]

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Regota vartam mar, kar volt. Pedig desktopon van az MS Office es van a tobbi…

  2. A magyar store-ba nem elérhető. (még) 🙁
    Pedig van O365 előfizetésem!

  3. Én nem vártam használhatót a Májkrémszofttól. Ennyi.

  4. Ezen dolgoztak évekig? Nem erőltették meg magukat nagyon. Vártam azért egy teljes értékű szerkesztőt tapogatósra optimalizálva, és ingyenes olvasót mindenkinek (csak hogy piackonform legyen).

  5. Segítséget szeretnék kérni! A mai napon letöltöttem az appot megnéztem, hogy mit takar a prémium és megvette megerősítés nélkül … Visszaszeretném vonni a vásárást, de az appban nem enggedi Itunes-ban meg a report problem az apple supportot dobja ki valaki segítsen, mert nem szeretnék 100 eurót kidobni… .(

  6. Köszönöm felhívtam őket és azt mondták, hogy az alkalmazás gyártójával kell beszélnem.. 🙂 Most megpróbálom azt.


Add a Comment