fbpx Skip to content

Siri mindig is rendelkezett egyfajta furcsa humorérzékkel. Most pár ilyen viccesnek vagy adott esetben hasznosnak tekinthető válaszából szemezgetnénk.

Siri nem szereti a cheater-eket

Az talán nem meglepő, hogy egy elektronikus személyi asszisztens tisztában van a videójátékokkal. Így ha Sirit a Konami kóddal próbálnánk rávenni valami mókára, veszi a lapot, és lazán lepattint minket:

Siri_humora_03

A Konami kód egyébként a japán Konami játékfejlesztő cég játékaiból híresült el. Megalkotója Kazuhisa Hashimoto volt, aki egy játék fejlesztése közben a tesztelésnél nehéznek találta azt minden alkalommal becsülettel végigjátszani, ráadásul ez nagyban lassította is a tesztelést, így létrehozta ezt a cheat kódot, ami a játékos karakterét mindenféle, a játék során összeszedhető power-up-pal ellátta. A kód elvileg véletlenül maradt az így fejlesztett játékban, és a hivatalos megjelenés után felfedezték a játékosok, és megosztották.

Siri nem híve az apák napjának?

Az apák napja egy amerikai eredetű ünnepnap, amit Magyarországon június harmadik vasárnapján ünnepelnek, akik tartják, és XX. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Amerikában az anyák napjával egyenértékű ünnep, így fontos tudni, hogy mikor van, ami Amerikában is június harmadik vasárnapja.

Sirire viszont ne hagyatkozzunk ebben az esetben, mert bár mond nekünk dátumot, ha megkérdezzük, mikor van idén apák napja, de ez a válasz hagy némi kívánnivalót maga után… 🙂

Siri_humora_04

Siri szereti a szerencsejátékokat

Így ha szeretnénk egy kicsit kockázni például, csak kérjük meg Sirit, hogy dobjon nekünk. Ekkor két kockával “dob”, és már mondja is az eredményt. Hasznos lehet még szerepjátékosoknak, ha épp nincs kéznél egy normál dobókockapár:

Siri_humora_01

Sirinél mindig van aprópénz is. Így ha csak egy érmefeldobás eredményére lenne szükségünk, csak szóljunk neki, és már pendíti is azt az érmét, és mondja, hogy fej (heads) vagy írás (tails):

Siri_humora_02

Te melyik trükkjét használnád? 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Mindegyiket, csak tanulna már meg magyarul! No, meg a hazai adatbázist is biflázza be…

  2. Használnám én mindent, ha lenne ez i4en :S

  3. Magyar adatbázissal tényleg jobb lenne. Az “I need to hide a body” kérdésre egész jópofa válaszokat ad, de persze amint kiválasztasz egy lehetőséget, “sajnos nem tudok itt keresni” 🙁

  4. “Do you think I’m clever” – I think different :DDDDDDDDDDD (Apple motto: think different)

  5. Bezzeg a Turn on Bluetooth, Wifi, 3G és brightness állítás nem megy neki 😀 erre van eszük…

    jó… tudom hogy kell net hozzé és ha kikapcsolja a Wifit/3G-t akkor meghal ha nincs más net forrás, de akkor is 😀 Ennyit tudhatna offline is 🙂

  6. @fleshman: szerver oldalon bármikor tudják mókolni, hogy ilyeneket válaszolhasson, de az egyes funkciók kapcsolgatása az iOS oldaláról is igényel változtatást, amihez új szoftververzió kell.


Add a Comment