fbpx Skip to content

A macercopf.de cikke mutatott rá elsőként, hogy az Apple egy új fizetési opciót vezetett be az Apple Online Store-ból való rendelés esetén. Az újítás egyelőre csak Németországra vonatkozik, de ez jelentheti esetleg egy nagyobb hullám kezdetét, amelynek során több országra is kiterjesztik ezt a lehetőséget.

paypal

Az Apple mindig is nyitott volt a PayPal segítségével történő fizetésre – bizonyos szolgáltatások esetén. Az Egyesült Államokban élő felhasználók például már régóta használhatják PayPal-kontójukat Apple ID-jükkel együtt, tehát az iTunes-ból zenék és a Mac App Store-ból szoftverek vásárlására.

Az Apple Online Store-ban viszont ezeddig kizárólag Kína esetén volt csak lehetőség PayPal segítségével fizetni. Az Apple oktatási programjában résztvevő vásárlóknak (“Apple education customers”) is lehetősége volt a népszerű online fizetési szolgáltatás igénybevételére, azonban csak iOS-alkalmazások nagy tételben való letöltése esetén.

Az Apple fizetéssel és adókkal foglalkozó súgóoldalán már meg is jelent egy leírás arról, hogy miképpen is végezhetik a német vásárlók a fizetést PayPal-on keresztül; természetesen a többi ország esetén erre még valószínűleg várni kell.

A folyamat meglehetősen egyszerű: a felhasználóknak nem kell majd az Apple ID-jükhöz társítani a PayPal-fiókot, hanem csak a fizetés pillanatában fogja az Apple Online Store őket átirányítani a PayPal oldalára, hogy ott bejelentkezzenek.

Szerintetek Magyarországon lesz-e ilyen lehetőség, és ha igen, mikor?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. nem

  2. Hanem?

  3. Azóta sincs. 🙁 És Maestro sem.

  4. @Nimrod: a Maestro esetén nekem legutóbb azt mondta az Apple, hogy azt azért nem fogadják el, mert nem annyira biztonságos, mint a VISA vagy a MasterCard, tehát egyhamar nem valószínű, hogy el fogják fogadni.


Add a Comment