fbpx Skip to content

Mondhatnám, hogy milyen bulváros a cikk címe, azonban közel sem az, sőt, nem is mókás. A beszeljukmac.com-on már megjelent erről egy cikk, azonban próbáltam többet megtudni a történtekről. Így beszéltem a Simple Store tulajával, aki felidézte nekem, hogy mi történt múlt hét szerdán.

Egy illető grafikai stúdiónak kiadva magát érdeklődött több termékünk iránt. 8-10 gépet akart vásárolni, választási opciókkal. Probléma nélkül elmondtam neki, hogy melyek azok a gépek, amik jelenleg rendelkezésre állnak és hogy melyeket tudja átvenni. Gyanús is volt, mert nem sűrű, hogy valaki ekkora tételben vásárol, de arra nem számítottam, hogy csak a raktárkészletünket akarják kipuhatolni.

Szerdán fél 11-re beszéltünk meg egy időpontot, hogy eljön az irodánkba a termékekért. Készültem fogadni az ügyfelet, ahogy szoktam. A bejárati ajtónál vártam a folyosón. Utána már csak annyit látok, hogy egy kopasz, köpcös illető beront a folyosóra a lépcsőházból és betol az ajtón. Hárman voltunk bent egyébként, barátnőm, egy kollégám és én. Miközben belökött a lakásba, elkapta a barátnőmet és megjelent egy másik illető is az ajtóban maszkban, fegyverrel, amit ránk szegezett.

Robber with gun holding out hand

Ezután hátrakötötték a kezünket, betapasztották a szánkat. Hallottam, hogy van egy harmadik elkövető, azonban őt már nem volt alkalmam látni, akkor már a földön térdeltem. Ezután nagyjából fél órát voltunk megkötözve, amíg szépen kipakolták a nagyjából 6 millió Ft értékű árut az irodából. Miután végeztek a kipakolással, otthagytak minket, ránk zárták az ajtót és leléptek. Szerencsére senkinek nem esett bántódása. Miután sikerült magunkat kiszabadítani és magunkhoz térni a sokkból, értesítettük a rendőrséget.

Amit az imént olvashattatok, teljes mértékben kimeríti a fegyveres rablást, és amennyiben nem működnek együtt, valószínűleg komolyabb baj is történhetett volna. Szerintem aki még nem volt ilyen szituációban, nem tudja megmondani, mit tett volna. Az elkövetők eléggé felkészültek voltak abban a pillanatban.

Mi a helyzet a rendőrséggel? Úgy tudjuk, elkapták az elkövetőket.

Szerencsénkre elég sok nyomott hagytak az elkövetők, így hamar eredményre jutott a nyomozás. Másnap már azonosítani is tudtuk az egyik elkövetőt, pénteken pedig a rendőrség elfogta mindhárom illetőt. És amire végképp nem számítottunk: az ellopott árukészletet is megtalálták náluk. Nem számítottam ilyen gyors eredményre, minden elismerésem a nyomozók munkájáért, köszönet illeti őket.

Vissza még viszont nem kaptam semmit és egyenlőre nem is tudom, hogy ez mikor fog megtörténni, valamint azt sem hogy a megtalált tárgyak mennyire fedik le az eltűnt gépek listáját. Az esetlegesen elő nem került készülékek adatait igyekszünk mielőbb leközölni.

Mi lesz a bolttal?

Ami a boltot illeti, jelenleg maga a Simple Store tovább működése is kérdőjelként van a fejemben. Annyi biztos, hogy most lesz egy kis szünet a bolt és a saját életemben is, mint Apple kereskedő. Kell egy kis idő, hogy rendeződjenek körülöttem a dolgok és átgondoljam, mit, merre és hogyan tovább.

Korábban már írtunk több cikket az eszközeink vagy az adataink védelméről, sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy időszerű megfogadni és alkalmazni az azokban leírtakat, ha valaki eddig még nem tett volna így:

Disclaimer: a cikk nem azért jött létre, hogy ezzel látogatottságot hozzunk a boltnak vagy a blognak, hanem azért, hogy lássuk, hogy az Apple termékkel kapcsolatban komoly bűnözés van hazánkban jelenleg és próbáljon meg mindenki vigyázni az értékeire, vagy éppen az életére!

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Én vásároltam náluk már, nagyon rendesek és jófejek voltak, sajnálom, hogy ez történt, de örülök annak, hogy elkapták őket és megvannak a cuccok.

  2. Kicsit ez a hir megdobbentett, hogy Magyar orszagon ilyen is elofordul!
    Nyaron megyek haza kicsit, de ezek utan igazan meggondolom mit is viszek magammal.

  3. Mikor még csak a beszeljukmac.com-on olvastam a sztorit eléggé elbizonytalanodtam ami a valóságot illeti (ott még nem voltak elkapott rablók és megtalált termékek), hisz manapság elég sokan tesznek kisebb nagyobb pénzt Almába hisz úgyis menő most … Gondolva vinni fogják mint a cukrot, dől a pénz! Viszont egy bekamerázott budai lakásban kialakított üzletben, ahol kevesebben fordulnak meg mint egy pl egy plázában, talán joggal vetődik fel az ötletelés hogy mivan ha nem ment a buli, a webshop is kevés volt ? Jöhet a biztosítózás ?!
    A történet nagyon hollywood-i számomra még most is, a jelenleg megtalált termékkel! Remélem tévedek, az viszont biztos hogy elég szar világot élünk!

  4. @sssssan: én nem egészen értem ezt a biztosítózást, hiszen meglettek a dolgok. a legtöbb biztosító még indokolt esetben is nagyon vakarózva fizet csak, nemhogy úgy, hogy meg is lettek közben az elrabolt termékek. mire gondolsz pontosan?

  5. @sssssan: Mivel meglettek az elkövetők és a termékek nem értem ez hogy jöhet szóba…

  6. @asdabasd: írta, hogy amikor még beszmacen olvasta, akkor merült fel ez a gondolata. ott ugyebár napokkal ezelőtt jelent meg a cikk

  7. szegeny hogy mik tortennek manapsag. Sajnalom a tulajt es a tobbi ott tartozkodo szemelyt, nekunk akik nem eltek at, elkepzelni se tudjuk min mentek keresztul. K.rva bosszanto, hogy ha az ember manapsag csinal vmit, segit mas embernek hozzajutni premium termekhez akkor felnie kell attol, hogy megkotozi kes fegyvert fognak a fejehez… remelem minden cucc maradektalanul meglett


Add a Comment