fbpx Skip to content

Még januárban írtunk az akkor még csak Kanadában és az Egyesült államokban elérhető VoIP opcióról a Facebook kapcsán, de ez a lehetőség mostanra hazánkba is megérkezett!

facebook_hivas_01

Időközben a sima Facebook appot is többször frissítették, így a funkció abban is elérhetővé vált. Mostantól tehát a havi adatforgalmunk terhére, vagy Wi-Fi hálózaton pedig korlátlanul hívhatjuk facebookos ismerőseinket, akár a Messenger, akár a sima Facebook appból:

 facebook_hivas_03 facebook_hivas_04

Az ismerőseinken kívül jelenleg mások elvileg nem tudnak minket hívni, de ez talán nem is akkora baj. Az már inkább zavaró lehet, hogy egyelőre nem találtunk olyan beállítási lehetőséget, hogy megszabhassuk, kitől érkezhet hozzánk hívás, és kitől nem. Ez azok számára lehet kérdés, akik a chat funkciót sem használják, azt kikapcsolva ugyanis még hívhatóak maradunk.

A bejövő hívásról természetesen push üzenet és hangjelzés értesít minket, így akkor is jelez nekünk a készülék, ha épp nem a Facebook appban bogarászunk:

facebook_hivas_05 facebook_hivas_02

A teszthívások során teljesen jó hangminőséget tapasztaltunk még 3G használata mellett is, de a Facebookon korábban bevezetett Skype-os integráció miatt ez annyira nem volt meglepő. Természetesen a hívások után lehetőség van azok minőségét is értékelni, akár csak a Skype esetén:

facebook_hivas_06

Január óta talán kissé el is feledkeztünk erről a funkcióról, hiszen itthon nem volt elérhető mostanáig, így nem nagyon volt miért beszélni róla. Szerintünk nagyban felboríthatja az itthoni telefonálási szokásokat is.

A hívási opció nem feltétlenül érhető el mindenkinél azonnal. Ha nálad még nincs ott, akkor lődd ki a Facebook appot, és indítsd újra a készüléked. Ha akkor sem jelent meg ez a lehetőség, úgy elképzelhető, hogy várnod kell még pár napot.

Ti mennyiben fogjátok mostantól ezt használni a korábbi megoldások (Skype, Viber) helyett?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. ez a “contact info” hol van? 🙂

  2. @pityu: rányomsz az (i)-re a beszélgetés jobb felső sarkában például.

  3. @Jadeye: kösz, tehát “kell egy meglévő beszélgetés”

  4. Nalam ott van a hivas opcio (Free Call), de mindenkinel szurke es at van huzva. Ujraindittom, kilottem, minden…

  5. @pityu: nem mondtam, hogy kellene, hanem hogy például. ott a korábbi cikkünk, abban láthatod, hogy elég az adott személyt kiválasztani a Messengerben, és a jobb felső sarokban ott lesz az (i).

    @lambdacore: akinél szürke, azt nem tudod hívni. vagy azért, mert nála még nem elérhető egyáltalán, vagy mert nem telepítette fel a facebook appot a készülékére.

  6. Még nagyon friss dolog, kell 1-2 nap, amire mindenkinél elérhető lesz.

  7. Működik!

  8. Nem hinném, hogy ez bármit változtatna a telefonálási szokásokon.
    Akinek van mobilnet/ okostelefonja/ érdeke a voip-ra az már eddig is használta…
    Aki nem az max kipróbálja és ugyanúgy nem használja mint eddig….

    Szolgáltatásaiban pedig egy skypot vagy vibert, árában pedig egy fringet lassan érhet utol.

    A fringet egy jó ideje használom kimenő hívásokra ( Fring Out ), árban épp fele mint a skype. Vonalas 1 eurocent/perc, a mobil 6 eurocent/p.

    Szóval önmagában a voip miatt sem lesz fbm 🙂

  9. Böngészős facebookon már egy ideje van videótelefonálás, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam…
    Eddig is Skypeoltam ezután is annál maradok.

  10. @Jadeye:

    El tudnád nekem küldeni a hattérképed linkjét?

  11. @Jadeye:
    kösz,
    nyugi, nem kell midenbe’ belekötni 😉
    (sima fb app, nem messenger)


Add a Comment