fbpx Skip to content

Múlt héten írtam róla, hogy milyen jó lenne ha a beépített kamera alkalmazás többet tudna. Továbbra is csak azzal fotózom, egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy esetleg más alkalmazást is használjak, vagy akkor már inkább előveszem a tükörreflexes gépet. 🙂

kitcam_iphone_hero_0

Az iMore blogon találkoztam a KitCam appal, melyet 250Ft-ért rögtön le is töltöttem. Ugyan vannak hasonló alkalmazások, amik hasonló tudással rendelkeznek, de mégis megtetszett ez az új app. Nagyon ügyesen megoldották a menürendszert, könnyen állíthatunk +- fényértéket, vagy akár fehéregyensúlyt. Ezek már önmagában is sokat segítenek, de a hisztogram-függők például élőben is láthatják, hogy mit csinálnak jól vagy éppen rosszul, tehát akár igen profi irányban is elmozdulhat egy adott téma lefotózása. Külön állíthatunk egyébként Instagram-szerű filtereket, illetve akár virtuális lencsét is cserélhetünk.

kitcam_screenshots_1

Amennyiben arra van szükségünk, manuálisan is megadhatjuk a fókusz és a fénymérés pontját. Elérhető az appban a Low-light mód, amikor kifejezetten kevés fényben, akár 1/8 – 1 másodpercre is levihetjük a záridőt. Ilyenkor állványról nagyon szép éjszakai fotókat készíthetünk. A Low-light mellett természetesen van Multi-Expose mód is, ez valójában a HDR, illetve a Multi Shoot, amivel akár sokkal élesebb képeket is készíthetünk egy adott témáról. Ha TimeLapse-t szeretnénk készíteni, az sem probléma, illetve burst módban akár másodpercenként több fotót is készít az alkalmazás, hogy ne maradjunk le az eseményről.

kitcam_screenshots_2

A képek készítése után lehetőségünk van szerkeszteni is, így utólag módosíthatjuk, színezhetjük, vagy sötétíthetjük őket. Videó módban is számtalan lehetőség érhető el, többek között itt is kapunk információt a videó felvételéről, mint például záridő vagy ISO. Kiválaszthatjuk, hogy mekkora felbontásban szeretnénk felvenni, ha éppen nem lenne szükségünk az 1080p-re vagy kevés hely van a készüléken.

photo 1-2 photo 2-1

Az elkészített képeket és videókat több helyen megoszthatjuk, vagy akár automatikusan archiválhatjuk is: például a Dropbox-ra, vagy FTP-re is automatikusan feltölti a KitCam a fotózás után.

Összességében én teljesen meg voltam vele elégedve, kifejezetten tetszett, hogy videó módban több opcióm van, illetve az éjszakai módot is ki fogom próbálni valamikor.

[appstore id=”573928024″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Az egyik legjobb fotós app. Egy baja van, akkumulátor vámpír, félóra használat alatt szinte nullára leszívja az akksit, és melegszik mint az állat.

  2. Egy dolgot nem tudom miért nem enged az Apple, iso-t állítani. Attól lenne jo egy fotós app. Enélkül szerintem ez a Kitcam sem jobb mint a Camera+. Részemről továbbra is maradok a gyári kameránál, lockscreenről való elérés nálam mindent visz, amúgy meg sosem lesz iPhone-ból dslr. Monitoron megnézve örökké zajos lesz.

  3. @speedhorse: Visszavonok mindent, megvettem, tényleg világbajnok már tényleg csak az iso állítás hiányzik belőle. És TIFF-be is menthető a kép!

  4. Nekem nem menti el a videót 4S-en. Egy pillanatra mintha mégis de utána mégsem.

  5. Törölték! Vajon miért?


Add a Comment