fbpx Skip to content

Tegnap már írtam a flat dizájnról és korábban már a színes iPhone-ról is. Martin Hajek most ezeket gyúrta egybe, ráadásul iPhone mini néven. Szerintem borzalmas. Olyan, mintha valami egészen más telefont kapnánk. Biztos vagyok benne, hogy nem ilyen lesz az új iPhone az új szoftverrel:

133

Nekem valahogy továbbra sem tetszik ez a “színes világ”, ezzel a szoftverrel pedig végképp nem azt kapom, amit eddig. Továbbra sem vagyok híve sem a kisebb iPhone-nak, sem az olcsóbb kivitelnek. Számomra teljesen megfelel a jelenlegi készülék, azonban a mostani WWDC-n az Apple-nek már kell mutatnia valamit az iOS 7-tel!

144

145

11

Egyébként a Gizmodo összeszedett néhány flat dizájntervet, de ezek nekem ugyancsak nem tetszenek, egyszerűen nem illenek a jelenlegi iPhone-hoz. Eddig nagyon kidolgozott és szép ikonokat kaptunk, most meg egyszer csak átugrunk a ló túloldalára? Nem hinném hogy ez lenne a megfelelő megoldás, az Apple sem ezt fogja választani.

k-bigpic

ku-xlarge

ku-xlarge

ku-xlarge-1

Ti mit gondoltok? Nektek hogy tetszenek a fenti elképzelések?

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Sehogy. Teljesen minimalizálni szerintem nem akkora művészet, lásd kocka, lapos ikonok. Az Apple-nél pont az volt a jó, hogy viszonylag egyszerűen volt képes guszta, térhatású gombokat kreálni. Ha megnézünk egy-egy mostani ikont közelről, néha csak egy jól eltalált ív, egy kis színárnyalat eltérés, az eredmény mégis ütős.

  2. ahogy ez kinéz, az konkrétan FOS! szerencsére kizárt hogy ilyen legyen…

  3. Valami idióta, aki elég jól ért a photoshophoz, megcsinálta ezt a pár képet windows phone mintára.. Akárhányszor ránézek ezekre, mindig egyből valami lumia ugrik be..

  4. Ez a falat desig olyan mintha visszamentünk volna az időben.
    Baromi randa.
    Remélem soha de soha nem lesz az iPhone ilyen.

  5. Az a helyzet, hogy ez megint olyan mánia, mint a “teardrop design”, ami után a geek/fan réteg sírva vágyakozott 1 éven át, amikor már kezdték unni az iPhone 4/4S (egyébként szerintem gyönyörű) szögletes dizájnját, de szerencsére az Apple nem hódolt be a nyomásnak, és Ive bácsi olyanra csinálta az 5-öt, amilyennek ő elképzelte. Nekem most i5 van, de azért halkan megjegyzem, hogy az i4 máig nagyon tetszik nekem, bizonyos tekintetben még jobban is, mint az i5.

    Ami a szoftvert illeti, itt is hasonló a helyzet. Megbolondult mindenki a WP7 egyszerű vonalaitól, és most erre vágyik minden második ember az iOS-ben is. Még a fejlesztők is ebbe az irányba mennek, sorra cserélik le az eredeti dizájnterveket követő app ikonokat flat típusúakra (lásd Viber, vagy a Facebook most kikerült béta ikonja), ami nem feltétlenül tetszik nekem se. Remélem az iOS GUI-val foglalkozó csapat (Jony Ive vezetésével) valami olyannal áll elő, ami egyedi lesz, és nem egy WP7 metro-utánzatot kapunk.


Add a Comment