fbpx Skip to content

A Dungeon Hunter sorozat első két részével egész sokat játszottam és nagy Diablo fan vagyok, így adtam egy próbát az új Dungeon Hunter 4-nek.

dungeonhunter41

Az már az App Store-os képekből is látszódott, hogy egy igen komoly játékról van szó. Lélegzetelállító grafika, lebilincselő történet várja a játékost. A alaptörténet már egy kicsit lerágott csont: a démonok magukévá akarják tenni a földet, de természetesen mindig akad egy magányos hős – a játékos – aki megmenti a világot a pusztulástól. Termesztésen maximálisan kidolgozott történetre számíthatunk a Gamelofttól. A grafika gyönyörű, hihetetlen, hogy már erre képes a zsebemben a telefon, olyan érzésem volt játék közben, mintha a Diablo 3-al játszanék iPhone-on.

dungeonhunter42

Négy karakter közül választhatunk az elején: pengemester, varázsló, őrszem (Diablo 3 Demon Hunterére emlékezet), és harcos. Minden karakter elérhető férfi és női változatban is. A játék nem csak egyjátékos móddal rendelkezik, hanem akár helyi Wi-Fi hálózaton vagy pedig a világ másik felén élőkkel is lehet együtt irtani a démonokat. Szerencsére mobilneten nem enged játszani, így nem fog pikk-pakk elfogyni az adatforgalmi keret.

Én egy varázslónőt választottam, aminél azt tapasztaltam, hogy a támadás igencsak nehézkes, vannak olyan varázslatok, melyek egy gombnyomásra megtörténnek, de van, amit kis joystick-kel kell irányítani és ez 3,5″-on igencsak nehézkes. Nagyon komoly szinten lehet fejleszteni hősünk képességeit (aktív, passzív és spirituális szinten – szintlépésenként 1 pontot kell okosan elkölteni), de természetesen a ruházat és a fegyverzet is a kovács által fejleszthető. Ezekre a részekre semmi panasz nem lehet, úgy van minden, ahogy egy igényes “hack and slash” fantasy játékban lennie kell, de tényleg.

dungeonhunter43

A Dungeon Hunter nagy negatívuma, ami miatt nálam viszonylag rövid életű volt – amellett, hogy ha “hack and slash” játékkal akarok játszani, akkor inkább már a Mac-en Diablo-zom egy kicsit – az az volt, hogy undorító módon az orcámba tolta az In-App Purchase ajánlatokat. Töltő képernyő alatt is jönnek az ajánlatok, illetve történet-szinten is van olyan karakter, amelyik vásárlásra próbál ösztönözni. Illetve nem elég az, hogy ahhoz, hogy igazán jó felszerelése legyen a karakterünknek, nem elég az arany, de még várni is kell rájuk, hogy elkészüljenek, vagy persze drágakőért meggyorsítható a folyamat, de a drágakövet igen ritkán, szinte csak “boss”-októl lehet szerezni, vagy persze euróért természetesen venni is lehet, de még a 89 eurós 15000-es csomagot is igen hamar ellehet költeni.

Van lehetőség reklámvideók megnézésért 1-1 drágakövet szerezni, de az igen csak kevés. Szerencsekerekezni is lehet a játékban, ahol egész jó cuccokat lehet nyerni egy-egy pörgetéssel, viszont csak a legalsó szintből van napi 1 ingyen tekerés, a további pörgetésért, illetve magasabb szintekért már igen komoly drágakő-mennyiséget kell fizetni.

Az iPhone képernyője túl kicsi szerintem, hogy tényleg élvezetesen lehessen játszani, és iPad-em pedig nincsen. Mindezek összessége miatt, mire ezt olvassátok, nálam már törölve is lett a játék.

Egy kis kedvcsináló videó:

Nem azt mondom, hogy egy rossz játék a Dungeon Hunter 4, sőt nagyon is jó lenne, ha nem lennének benne ezek az In-App Purchase dolgok: inkább kifizetném a kb. 6 eurós árat, hogy utána szabadon játszhassak. Egy próbát megér mindenképpen és Diablo-soknak szerintem kötelező, főleg akkorra, mikor nem tudjuk magunkkal vinni a gépünket is játszani. Futtatásához minimum iOS 5.0 és iPhone 4 kell, illetve közel 1,7 GB tárhely.

[appstore id=”545639959″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. ha visszalépsz a szerencsekeréknél addig, amig be nem dobja elsőre a 10 gyémántot, akkor azt kipürgetheted. napi 10. nem sok ugyan, de még mindig sokkal jobb, mint az 1-1. az elős ajándékot pedig ugye mindig kipörgeted.

  2. Én.végig.vittem.level.30.körül.végeztem.nagyon.jó.volt,és.csak.2.euro.körül.költöttem.

  3. Nekem csak a DH1 jött be, a 2-ből már elveszett valami, a 3-4 meg már gusztustalan freemium, ráadásul az utolsó rész helyigénye már majdnem az IB2-t verdesi.

  4. Letöltöttem, és nekem nagyon tetszik. Az előző részekkel nem játszottam, de ez nekem nagyon bejött. 😉

  5. Ingyenes a Carmageddon iPad-ra és iPhone-ra!

  6. Jadeye: Lehet, hogy megköveztek de utálom a facebook-ot. Sajnálom hogy ilyen pióca módján hozzánőt az emberek mindennapjaihoz. Vajon mi lenne ha az emberek nem facebookoznának egy hétig? Társalognának egy társaságban, személyesen is ismernénk sokkal több embert, civilizáltabbak lennénk. Egy szó mint száz: “Ne facebookozzál” 🙂

  7. @fabi83: nem kell facebookoznod, elég, ha időnként ránézel a facebookos oldalunkra is. ehhez még regisztráció sem kell, ha ettől ennyire idegenkedsz. de van pár hír, ami külön cikket nem igényel, azokat jellemzően így tesszük ki.

    az meg, hogy az emberek egymáshoz hogyan viszonyulnak, már egy teljesen más tészta. a sekélyesedő kapcsolatokat szerintem kár kizárólag a facebookra fogni. nyilván adott embereknél van benne része, de ha nem lenne facebook, akkor lenne más. teljesen az emberektől függ, hogyan reagálnak a helyzetre. azért, mert van facebook, nem szükségszerű, hogy így legyen. rajtad múlik, hogy te hogyan állsz hozzá.

  8. Teljesen igazad van. Derégen römikártyát tartottunk a kezünkben és nem telefonon facebookoztunk 🙂 na ne is menjünk ebbe bele. Megyek inkáb bringázni, olyan jó idő van 🙂 Szép hétvégét mindenkinek!

  9. @fabi83: a másik opció egyébként itt az oldal tetején a breaking news sáv, ahol az ilyen rövidhíreket szoktuk kitenni, ott is kint volt a Carmageddon (ugyanakkor a breaking news nem látszik sem a Szifon appban, sem mobilfelületen).


Add a Comment