fbpx Skip to content

A Leitz márka magyar forgalmazójától kaptam nemrég tesztelésre egy nagyon hasznos és jó iPhone tokot.

leitztok4

Ez a tok elsőre csak egy egyszerű kemény műanyag toknak tűnhet, viszont van egy olyan nagyon hasznos kiegészítője: a hátuljából ki lehet hajtani egy kart. A tok jobboldalán található egy zöld gumírozott rész, ennek mentén hajtható ki a támasztó a tok hátából, mellyel az elvben tökéletes 62º-os betekintési szögben látható a képernyő.

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy ha egyedül eszem akkor szívesen nézek valamit közben és ha nincs a közelben csak az iPhone, akkor azon szoktam mondjuk YouTube videókat nézni. Viszont mindig egy nagyon fontos kérdés, hogy minek támasszam neki a készüléket, hogy rendesen lássam a videót. Általában a pohár/bögre szokott támasztékként szolgálni, viszont ha inni kell belőle, akkor a telefon feldől. Ezt a problémát tökéletesen lehet orvosolni a Leitz Complete szérájának kitámasztós karjával.

leitztok1 leitztok2

Bár az oldalán látszódik, hogy ott a kar, ez egyáltalán nem zavaró, a zöld gumírozott rész pedig még fel is dobja egy kicsit a tok homogén színvilágát. A kart a zöld rész mentén körömmel kell kipattintani és már nézhetjük is a videót. A gumi rész biztosítja, hogy a készülék ne tudjon csúszkálni.

leitztok3

Közel 3 hete nyúzom már a tokot és igazán kemény tesztelésnek vetettem alá, hogy megnézzem, mennyire amortizálódna több hónapos normál használat mellett. Tapasztalataim szerint se a kar nem jött ki a helyéről, se a gumírozás és a pattintós rész nem kopott el, így a zsebben sem fog véletlenül kinyílni és letörni a kar.

A tok minden gombhoz és csatlakozáshoz könnyű hozzáférést biztosít; bal oldalra fektetve megáll a készülék tokostul, viszont a jobb oldalán a gumi miatt nem nagyon lehet biztosan letenni; a tok a készülék tetején és alján egy kicsit túllóg. Csak annyi negatívumot találtam a tokkal kapcsolatban, hogy a műanyag perem oldalt az elülső üveg szintje alatt ér véget egy kicsivel, így egy esetleges eséskor az üveg és a képernyő könnyebben sérülhet. Illetve mivel ez egy egy kemény tok, az ütődés erejét kevésbé tudja tompítani, mint egy szilikonos társa. Én eddig puha tokot használtam, aminek a széle is lekerítettebb volt, így az első pár napban kicsit élesnek éreztem az éleket.

leitztok5

Aki sokat szokott videót nézni az iPhone-ján vagy pedig sokat FaceTime-ol vagy egyéb videóhívást bonyolít, igencsak hasznosnak fogja találni ezt a tokot. Fényes fehér és matt fekete színekben, valamint iPhone 4/4S és iPhone 5-ös változatban is kapható, illetve a termékcsalád rendelkezik iPades nagy testvérrel is.

A tokot feketében és fehérben is meg tudjátok vásárolni a SzifonStore-ból.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment