fbpx Skip to content

Csütörtökön jelent a mérges madarak facebookról már jól ismert változata, a Friends, melyben ismerőseinkkel mérhetjük össze madárlövő-tudásunk.

angrybirdsfriends1

Az Angry Birds Friends-ben heti tornákon vehetünk részt, melyek 6-6 pályából állnak és a facebookos ismerőseinkkel kell összemérnünk a tudásunk. Gondolom, nem is kell mondanom, hogy facebook profil szükséges a játékhoz. Ez iOS 6-on a legkényelmesebb, mert ha a Beállítások appban már beléptünk a facebook profilunkkal, akkor magában a játékban már semmi adatot nem kell megadnunk. iOS 6 előtt pedig a korábban már megszokott, felugró ablakos belépéssel tudjuk ezt megtenni. Mielőtt az első tornának nekikezdhetnénk, pár oktató/bevezető (tutorial) pályát kell teljesíteni, kötelező Power-Up használattal.

angrybirdsfriends2

Jobb oldalt láthatjuk a pálya választásnál, hogy a heti összesítettben hol állunk, illetve az adott pályát játszva pedig annak az egy pályának a ranglistáját láthatjuk. Ha valakit megelőzünk a rangsorban, akkor annak ezt el is henceghetjük (brag) facebookon keresztül. Ha valamelyik pályán a Top 3-ba kerülünk, akkor egy kis arany/ezüst/bronz korona jelzi azt. Érdemes minél jobb pontszámokat szerezni, mert az első 3 helyezettet a torna végén díjazzák.

angrybirdsfriends3

Nem örültem, mikor a régebbi Angry Birds játékokban bevezették a Power-Up-okat, mivel azzal elveszik a játékélmény egyrészét, illetve arra ösztökélnek, hogy vásároljunk még Power-Up-okat. A Friends-ben még inkább erre játszanak, mivel ha jól teljesítünk, “madár pénzt” kapunk, amiért Power-Up-okat tudunk vásárolni. Persze ez a madár pénz azért nem ömlik csak úgy az ölünkbe, épp ezért euróért vehetünk is különböző pénzcsomagokat.

Aki Power-Up-ot használ, az könnyebben szerez jobb pontot, így akik mellőzik ezeket, azoknak nehezebb lesz a dolguk, ha a dobogóra akarnak kerülni. Ismerőseinknek tudunk meglepetéseket ingyen küldeni, melyek Power-Up-okat tartalmaznak, illetve ha minden nap elindítjuk a játékot, akkor azért is jár bónusz madár pénz.

angrybirdsfriends4

Összeségében hozza a formát ez az Angry Birds is. Tetszik, hogy ha a barátainkkal akarunk játszani, akkor a kicsit ügyetlen egeres módszer helyett végre az iOS eszközünkön is játszhatunk a heti tornákon, és pont elég, hogy minden hétre fixen van 6 új pálya, nem kell a többi változat frissítéseire várni (hamarosan Seasons frissítés érkezik Cirkusz témában), bár egy kicsit zavar ez a Power-Up-orientáltság.

A játék alapból ingyenes, viszont cserébe vannak benne reklámok, melyeket bármelyik pénzcsomag megvásárlásával el tudunk tüntetni, a legolcsóbb 2.69 euró.

A játék Game Center támogatással nem rendelkezik, hiszen a pontok itt a facebookra kerülnek fel, így achievementek sincsenek. Futtatásához minimum iOS 4.3 szükséges.

[appstore id=”555936735″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Kit érdekel?

  2. @GetShape: köszönjük, hogy megtisztelted ezzel a hozzászólásoddal a cikkírót.

  3. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)


Add a Comment