fbpx Skip to content

A jailbreakeléssel elérhető szabadság mindig alkalmat ad az iOS nyújtotta felhasználói élmény fokozására. Az Abstergo névre hallgató új tweak is szép példája ennek.

Ne várjunk semmilyen úttörő újítást: az Abstergo mindössze annyit tesz, hogy néhány hasznos funkcióval bővítve az iOS értesítési központját (Notification Center), kényelmesebbé varázsolja az értesítések kezelését.

Abstergo_1

Az első dolog, amit érdemes kiemelni a tweak működésével kapcsolatban, az az értesítések egyenként való törlésének képessége. Az iOS felhasználói felületéből (a táblázatokból) jól ismert “swipe-to-delete” koncepció szellemében itt jobbról balra való húzással tüntethetjük el az egyes értesítéseket. Az elemeket egyszerre is törülhetjük: a legelső értesítés fölé görgetve látunk egy piros gombot, ujjunkat ezen elhúzva az összes értesítés köddé válik. Ez a funckió különösen akkor hasznos, ha például sok push üzenetet kapunk, amikkel nem tudunk vagy nem szeretnénk azonnal foglalkozni.

Ehhez kapcsolódik az Abstergo legérdekesebb újítása is, ez pedig emlékeztetők beállítása az egyes értesítésekhez. Ez egyszerűen zseniálisan működik: egy adott értesítésen ujjunkat hosszan tartva felugrik egy ablak, ahol kiválaszthatjuk, hogy mennyi idő múlva szeretnénk megismételni az értesítést. Ez a funkció működik az Üzenetek (Messages) alkalmazásban is: az SMS-eket így megjelölve azok a megadott időpontban újra felbukkannak az értesítésközpontban, a lock screenen. Ha egy értesítéshez be van állítva ez a figyelmeztető jelzés, akkor a jobb felső sarkában megjelenik egy pici óra ikonja. Ezt megérintve választhatunk, hogy módosítjuk-e a figyelmeztetés időpontját, vagy esetleg töröljük azt.

Abstergo_2

A legutolsó apró részlet az értesítések hozzáadása a lock screenhez, vagy éppen azok onnan való törlése. Ha egy értesítéshez figyelmeztetőt állítottunk be, akkor vissza tudjuk tenni a képernyőre, hogy biztosan ne felejtsük el.

Az Abstergo teljesen kompatibilis minden jailbreakelt iPhone és iPad készülékkel. A Joshua Tucker designer által tervezett és Andrew Richardson fejlesztő jóvoltából megvalósult kiegészítő két dollárért érhető el a Cydiából.

Végül pedig egy videó a tweak működéséről a vizuális típusok számára:

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment