fbpx Skip to content

Ma reggel a magyar sajtó, a twitter és a facebook is attól volt hangos, hogy földrengés volt itthon is elérhetővé vált a Google Street View szolgáltatása.

Bizonyára mindenki ismeri a Google ezen szolgáltatását, így azt felesleges bemutatnom. A facebookon már külön oldal is elérhető, ahol hazai mókás, egyedi fotókkal találkozhatunk, amiket a Google autó készítettek. Egyébként ezek a képek nagyrészt 2011 és 2013 eleje között készültek, illetve ma is láttunk Google autókat, tehát folyamatosan frissülni fognak ezek a képek.

A Google Street View természetesen iOS-en is elérhető, ehhez a már gondolom sokaknak feltelepített Google Maps alkalmazásra van szükség az App Store-ból, vagy iOS 6 előtt a beépített Térképek (Maps) appra, még akár iOS 5.1.1 vagy mondjuk 3.1.3 esetén is:

fotó 1

fotó 2

Az App Store-ból letöltött Google Maps app elindítása után pedig válasszunk ki egy pontot a térképen, majd hosszan nyomva azt a “pontot” szúrjunk le egy tűt. Ezután csak húzzuk felfele a térképet, hogy hozzáférjünk a Street View-hoz:

photo 1-1 photo 2

Egyébként a szokásos ujjmozdulatokkal barangolhatunk is Street View-n belül, és mivel a Google 360 fokos panorámaképeket készít, így bárhol körbe tudunk nézni és valamelyik irányba tovább haladni.

Ti kipróbáltátok már? Találtatok vicces helyszíneket?

[appstore id=”585027354″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment