Útitárs a zsebedben: TravellerBook

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Külföldi utazás? Spontán kiruccanás? Az ingyenesen letölthető TravellerBook alkalmazás alternatív megoldást biztosít azok számára, akik már nem érik be a hagyományos útikönyvekkel. Egy olyan kisokosról van szó, ami segít szállást, probléma esetén egészségügyi intézményt vagy konzulátust keresni, előrejelzést ad a helyi időjárásról, azonnal utasbiztosítást köt, valamint beépített hangosszótárának köszönhetően lehetőséget biztosít a potenciális nyelvi problémák elkerülésére.

tb

Az alkalmazás indítása után az országot kiválasztva egy stílusosan megszerkesztett főmenübe érkezünk, innen érhető el az applikáció összes funkciója.

 • Információ: Általános tudnivalókat tartalmaz az adott országról. Itt nem feltétlenül egy óriáslexikonról van szó, de belekerült rengeteg olyan érdekesség, amelyért normális esetben órákon keresztül túrhatnánk a Wikipediát és az ahhoz hasonló oldalakat.
 • Térkép: Három kategóriára szűrve több száz létesítmény között válogathatunk. A szállások listája akkor jöhet jól, ha mondjuk az időjárási viszonyok miatt azonnal be kell húzódni a legközelebbi helyre. Remélhetőleg erre a funkcióra senkinek nem lesz szüksége, de vészhelyzet esetén könnyedén megtalálhatjuk a legközelebbi kórházakat, vagy konzulátusokat.

 fomenu terkep

 • Szótár: Talán inkább a kifejezésgyűjtemény szóval lehetne a legjobban jellemezni. Adott tematikákra bontva találhatunk meg különféle példamondatokat, amiket magyarul és idegen nyelven mutat az app, és igény szerint hangosan fel is olvassa azt. A kiejtés nem a legtökéletesebb, de valószínűsíthetően ez senkit nem fog zavarni, hiszen a hüttében attól még ugyanúgy hozzájuthatunk a hőn áhított bécsi szeletünkhöz.
 • Időjárás: Településre szűrve kapunk egy csinos, tömör előrejelzést, akár 10 napra előre, vagyis többet nyújt, mint az iOS beépített megoldása.
 • Utasbiztosítás: Feledékeny utazók nagy kedvence lehet. Kivel ne fordult volna még elő, hogy az indulás előtti utolsó pillanatokban jutott eszébe, hogy elfelejtett biztosítást kötni? Legközelebb már nem kell pánikba esni, elkezdeni kapkodni és lázasan telefonálni, hogy korrigáljuk a hibát, hanem egyszerűen elintézhető útközben a telefonról is. Sajnos ehhez egyelőre a böngészőn keresztül visz az út, de a fejlesztők ígérete szerint a következő frissítés keretében ez már megoldható lesz az alkalmazáson belül is.

idojaras biztositas

Célországként jelenleg csak Ausztria választható, de a strandszezonnal együtt érkezik Horvátország, illetve ezzel párhuzamosan új funkcióként a szállásfoglalási lehetőség is, így bátrabban vághatunk neki a tengerpartnak. A kezdeményezés mindenképpen ígéretes, reméljük a fejlesztők tovább bővítik az országok listáját. Addig is bátran ajánljuk minden utazónak, letöltése teljesen ingyenes.

TravellerBook
 • TravellerBook
 • Méret: 57.21 MB | Verzió: 2.5
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Jó cucc, de van két hibaja: egyik hogy a térképhez netkapcsolat kell, ez külföldön általában nincs, pedig van ilyen típusú app amiben van offline térkép (Ulmon vienna), másik meg a férfi hang iszonyatos kiejtése. Gyakorlatilag betunkent felolvassa a szöveget, viszont nem kell hozzá net.

 2. Most komolyan, Te meg mindig itt tartassz?
  Europaban az angol teljesen elfogadott nemzetközileg, es mondjuk külföldiek is tudomast szerezhetnek az approl.. En kulföldön elek pl, es a barataimnak ajanlok magyar fejleszteseket is.. Furcsa lenne elmagyarazni, hogy: ” Hi mate! I have an awesome app, it’s called turista kézikönyv/ kisokos.. would you try it?!”
  Ugyanmár… A legtöbb országban szinte minden nemzetközi néven kerül ki.
  Inkabb nezd meg es ertekeld az appot…

 3. Örüljünk neki, hogy legalább magyarul tud az alkalmazás. A neve annyira nem lényeg. Manapság már a legtöbb fejlesztő arra is lusta, hogy egyetlen plusz string fájlt hozzádobjon a programjához, hogy tudjon magyarul is az app (ha már magyar fejlesztés), úgyhogy ez mindenképp dícséretes.
  Én személy szerint eléggé keveslem az ország listát, így nagyon nem tudnám útitársnak használni, mert ha megyek, akkor már nem a szomszéd országba megyek, de ha tényleg bővíteni fogják még több országgal, akkor mindenképp le fogom szedni 🙂

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!