fbpx Skip to content

Megérkezett a Chillingo nagy sikerű játékának a Tiny Troopersnek a 2. része, a Special Ops.

tinytroopers2-1

A Tiny Troopers 2 játékmenete szinte teljesen ugyanolyan, mint az első résznek. Minden küldetés elején egy helikopter eljuttatja katonáinkat az ellenséges terület szélére, ahol a cél bejutni a ellenséges vonalak mögé és likvidálni az összes ellenséges katonát, felrobbantani a rakéta silókat, rádióállomásokat, stb., majd eljutni a kivonási pontra, ahol a helikopter felszedi megfáradt hőseink.

Általában 3 katonával kell teljesítenünk egy-egy küldetést, de extra pénzért felbérelhetünk plusz zsoldosokat, hőseink pedig küldetésről-küldetésre egyre tapasztaltabbak és harcedzettebbek lesznek. Katonáinkra érdemes figyelni, mivel a háborúknak vannak áldozataik és ha nem vagyunk elég óvatosak, megfontoltak, akkor elég könnyen a vesztükbe vezethetjük őket. Elesett embereinket pótolni tudjuk zöldfülű újoncokkal, de tapasztalatlanságuk miatt nehezebb lesz velük teljesíteni a küldetést. Medálokért cserébe viszont feltámaszthatjuk elesett harcosainkat, magas rangú tisztek esetén érdemes ezt megtenni, közlegénynél nem, abból mindig jön újabb.

tiyntroopers2-2

Minden küldetés előtt eldönthetjük, milyen fejlesztéseket eszközölünk a harci arzenálunkon és felbérelünk-e plusz katonát. Tudjuk fejleszteni a fegyverünk képességeit (sebzés, pontosság, sebesség, stb.), golyóálló mellény strapabírását, katonáink mozgási sebességét, illetve pénzért rangot és tapasztalatot is vehetünk katonáinknak, akik így igen félelmetes ellenfelek lesznek. Hőseinknek harci ruhákat is vehetünk, amelyek vagy nekünk adnak valami plusz dolgot (pénz, extra sebzés), vagy például az ellenfelet hátráltatja azzal, hogy később veszik csak észre katonáinkat, akik így távolból akár anélkül leszedhetik az ellenséges katonákat, hogy azok egyáltalán észrevennék, hogy valaki közeledik. 6 különböző harcosból választhatunk plusz tagot a csapatunkba: gránátos, rakétavetős, szanitéc, nehézfiú, lángszórós, és a Delta Force egyik tagját, aki légicsapást tud kérni.

tinytroopers2-4

Fejlesztéseket csak a küldetés megkezdése előtt lehet venni, viszont küldetés közben rendelhetünk gránátot; rakétát; légicsapást; egészségügyi csomagot; hírszerzési eszközt, ami megmutatja, hol vannak a ellenséges erők és összegyűjthető bónuszok; időleges gyorsítást; elesett társunk helyére egy ejtőernyős utánpótlást. A pályákon el vannak rejtve dögcédulák, amiket összegyűjtve plusz pénzhez juthatunk, és ha az elrejtett medál(oka)t is összegyűjtjük, akkor ezekkel feltámaszthatjuk elhunyt társainkat. Komolyabb fejlesztéseket is csak medállal lehet megszerezni, pénzzel nem, ezeken kívül fegyverek is el vannak rejtve. Katonáinkat oda mennek, ahova a képernyőn koppintunk. Ellenséges erőket is célba lehet venni, de érdemes lövés közben is mozogni, mert akkor nehezebben találnak el.

tinytroopers2-3

A játék jelenleg 3 hadműveletből áll (frissítéssel érkeznek majd még továbbiak is), mindegyik 7-7 küldetéssel és 1-1 bónusz szinttel. Minden küldetésnél ki tudjuk választani, hogy milyen nehézségi szinten szeretnénk játszani: nyilván legjobban a 3 töltényes szint éri meg, mert ott kapják katonáink a legnagyobb elismerést és zsoldot, persze ezekért keményen meg kell dolgozniuk és akár az életükkel is fizethetnek.

Minden hadműveletnek és küldetésnek megvan a maga története, így a játék nem válik monotonná. A bónusz szintet a megfelelő töltényszám után érhetjük csak el, a 3. hadművelet bónusz pályáját például csak úgy, ha mind a 7 küldetést 3 csillagosra teljesítjük. Ezek a bónuszpályák a Zombi pályák, ahol minél tovább ki kell tartanunk az előhalottak ellen, amik (akik?) több hullámban próbálják hősünket/hőseinket is agyatlan zombivá tenni. Minden kör egyre nehezebb, de szerencsére néha kapunk segítséget plusz katona formájában vagy az égből lehulló ajándékdobozokkal, amik igencsak brutális fegyvereket tudnak rejteni.

Természetesen a játék rendelkezik Game Center támogatással, ranglétrával és achievement rendszerrel.

A Tiny Troopers 2: Special Ops-t izgalmas, szórakoztató játéknak találtam, ami mindenképp megéri az árát, így aki rendelkezik minimum iOS 5.0-t futtató készülékkel, az ne habozzon és töltse le. Szóval harcra fel!

[appstore id=”594774843″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Király!Veszem is meg,de iziben.
    Nemrég játszottam végig az 1.részt második alkalommal.
    Canon fodder rajongóknak kötelező!


Add a Comment