fbpx Skip to content

Screen-Shot-2013-04-04-at-16.16.28

Pár napja az Apple megváltoztatta a korhatár jelzését az App Store-ban. Ezentúl már rögtön a fejlesztő neve alatt láthatjuk, hogy az adott alkalmazás milyen besorolást kapott, ez 4-től 17-ig terjedhet. Érdekes egyébként, hogy eddig ez nem volt ennyire kiemelve, mint ahogy az sem, hogy most már az In-App Purchases-t, vagyis az alkalmazáson belül vásárlásokat is külön jelzik.

Ez utóbbi valószínűsíthetően az utóbbi hónapokban a felelőtlen szülők és gyerekek által közösen generált, súlyos összegeket eredményező IAP-vásárlások, és azok értékeinek visszatérítése miatt lehet. Persze az alkalmazáson belüli vásárlás eleve letiltható, erről már írtunk is korábban: Hogyan tiltsuk le az In-App Purchases-t?

Akit esetleg érdekel, mit jelentek az Apple-nél bizonyos kor korlátozások, azok a következő gyors fordításból tájékozódhatnak:

4+
Az ebbe a kategóriába eső alkalmazásokban semmiféle kifogásolható tartalom nem lehet

9+
Az ebbe a kategóriába eső alkalmazásokban előfordulhat elenyésző, vagy nem túl gyakori megjelenése a képregényes, fantasy vagy valósághű erőszaknak, és elenyésző vagy nem túl gyakori esetekben előfordulhat olyan felnőttesebb, kétértelmű vagy horrorisztikus tartalom, amely nem feltétlenül való a 9 éven aluliaknak.

12+
Az ebbe a kategóriába eső alkalmazásokban előfordulhat trágár szöveg, gyakori vagy durva képregényes, fantasy vagy valósághű erőszak, és elenyésző vagy nem túl gyakori esetekben előfordulhatnak felnőttesebb vagy kétértelmű témák, valamint szimulált szerencsejáték, amely nem feltétlenül való a 12 éven aluliaknak.

17+
Legalább 17 évesnek kell lenned, hogy megvásárolhasd vagy letölthesd az ilyen alkalmazást.
Az ebbe a kategóriába eső alkalmazásokban előfordulhat gyakori és durva trágárság, gyakori képregényes, fantasy vagy valósághű erőszak; gyakori és konkrétan felnőtt tartalom, kemény horrorisztikus vagy erősen kétértelmű témák; ezen felül nyíltan szexuális tartalom, alkohol, dohány és gyógyszerek említése, amely nem feltétlenül való a 17 éven aluliaknak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment