fbpx Skip to content

Azt hiszem, nem vagyok ezzel egyedül, hogy van régi, 30 tűs kihangosítóm, és mikor az iPhone 5-re váltottam, vásárolnom kellett hozzá rögtön egy átalakítót is. Korábban már szemeztem olyan eszközökkel, ami Bluetooth-on keresztül képes továbbítani a zenét is, azonban ezek többnyire jack aljzaton keresztül működtek. Pár napja felhívott az iPhonetok.hu csapata, hogy érkezett hozzájuk ilyen eszköz, így megértem őket, hogy írjanak róla, teszteljék.

Screen Shot 2013-03-25 at 11.51.42

A KONNET egy kanadai audio/video termékekkel foglalkozó vállalat. Vezetői maguk is mély tudással rendelkeznek az audio termékek területén. Eleinte tanácsadói szerepkörben tevékenykedtek audio/video téren Torontóban háztartásoknál, kisebb cégeknél. Az ott kapott rengeteg pozitív visszajelzés sarkallta őket arra, hogy saját márkát hozzanak létre. Így képzettségüket, és azt a rengeteg tapasztalatot, amit tanulni nem lehet, kamatoztathatják termékeikben.

A Music Pont nem más, mint egy 30 tűs csatlakozóval ellátott, Bluetooth technológiát használó zenei-vevő. Lefordítva ez az iPhone/iPad/iPod tulajdonosoknak annyit jelent, hogy vezetékek, csatlakoztatás nélkül tudnak zenét hallgatni a 30 tűs csatlakozással ellátott hangfalaikon, kihangosítóikon. A Music Pont egyébként nem csak egy iPhone 5 kiegészítő, bármilyen Bluetooth A2DP-t támogató telefonnal, egyéb kütyüvel jól kijön. Akiknek pedig a száraz adatok fontosak, azok számára elárulhatjuk, hogy a kütyü Bluetooth 2.0-t támogat.

Konnet-Music-Pont-dock-musikkanlegg-05

Túllépve az egyszerű tényeken, érdemes megjegyezni, hogy nagyjából fél évvel ezelőtt az Apple teljesen új, Lightning elnevezésű csatlakozást vezetett be termékeinél, így a nem kevés, 30 tűs csatlakozóval ellátott iPod, iPhone és iPad kiegészítőt választó korábbi vásárló kissé hoppon maradt. A méregdrága átalakító megoldást nyújt ugyan a problémára, azonban ez egyrészt nem egy elegáns megoldás, másrészt tulajdonképpen plusz funkciót nem kap az ember, így az egész kidobott pénznek tűnhet. Az új csatlakozó megjelenésével tehát felerősödött a KONNET Music Pont létjogosultsága, hiszen az Apple Lightning – 30 tűs átalakítójánál jóval olcsóbban, vezeték nélkül teszi lehetővé a kommunikációt régi csatlakozóval szerelt eszközeinkkel, így a termék az egyik legnépszerűbb iPhone 5 kiegészítő lehet. (Természetesen a retinás iPad, az új iPad mini, valamint a legújabb iPod széria esetén is ugyanígy használható, illetve ajánlható!)

A Music Pont épp olyan, amilyennek egy ilyen iPhone kiegészítőnek lennie kell. Kicsi, elegáns, praktikus. Alján a 30 tűs csatlakozót találjuk, ezenkívül van még rajta egy kéken világító LED, ami a Bluetooth kapcsolat állapotáról tájékoztat minket. Maga a termék fekete, kissé ujjlenyomatgyűjtő borítást kapott, de valószínűleg ez esetben ez kevésbé lesz zavaró, mint az érintőkijelzős okostelefonoknál, hiszen a Music Pontot elég egyszer a helyére tennünk, nem igényel többszöri beavatkozást.

A kis kütyü használata borzasztóan egyszerű egyébként: Apple (vagy más márkájú, Bluetooth-al rendelkező, és ilyen jellegű funkciót támogató) termékünk beállításai közt a Bluetooth kapcsolatnál mindössze csatlakozni kell a megjelenő KONNET eszközre, innentől kezdve minden hang, ami kijönne készülékünkből, egyből azon a külső hangkeltőn fog hallatszani, amelyikhez a Music Pontot csatlakoztattuk. A hangerőt, számváltást, bármit saját készülékünkön tudjuk állítgatni, fő a kényelem.

KT-MUSIC-PONT_HD

Természetesen tesztünk keretein belül ennél az egyszerű kipróbálásnál többet szerettünk volna a termékről megtudni, hogy a használhatóságról pontosabb képet adjunk vásárlóinknak. A Music Pont csomagolásán 10 méter fölötti hatótávolságról írnak, és ilyenkor ezt illik is letesztelni, hiszen sok gyártó szokott lódítani, amikor a számokról van szó. Nos kijelenthető, hogy a KONNET nem tartozik a füllentő gyártók közé, hatótávolságtesztünk során még falon keresztül is megvolt a 10 méter, falak nélkül pedig valahol 12-13 méter közé esik a maximum távolság, aminél még élvezhető a készülékünkről továbbított zene minősége. Ezeket az értékeket iPhone 5, iPad 4, illetve iPad mini esetében is hozta a készülék. Mindemellett kulturált az a megoldás is, hogy több eszközzel való használat esetén a kis kiegészítő letiltja a Bluetooth láthatóságot, így ha már valaki használja a Music Pontot, más nem tud abba “belerondítani”. Amint megszűnik a kapcsolat, újra láthatóvá válik az eszköz, innentől pedig egyszerűen átadhatjuk a stafétát ismerőseinknek, barátainknak, ha úgy tartja kedvünk. A teszt arra is rávilágított, hogy a tömörítés ellenére egészen jó minőségben hallgathatjuk az eszközzel továbbított zenéinket. A jó minőség mellett az a nem elhanyagolható tény is vonzóvá teheti a Konnet termékét, hogy a sok háztartásban jelenlévő készülék-sokszínűség egyáltalán nem gond, minden, a szabványt támogató telefon, tablet, egyéb kütyü könnyedén használatra tudja fogni, így aztán nem kell aggódnunk akkor sem, ha androidos telefonnal rendelkező ismerősünk szeretne mutatni nekünk egy új számot.

Screen Shot 2013-03-25 at 12.07.43

A csomagolás egy egyszerű átlátszó műanyag tartóból áll: szemből a terméket láthatjuk, a hátoldalon pedig a különböző információkat.

Összességében elmondható, hogy a 7990,- Ft-os vételárért egy remek terméket kínál a KONNET a Music Ponttal. Régi hangkeltővel, valamint Lightning csatlakozós Apple termékkel rendelkezőknek szinte kötelező vétel, nem csak amiatt, mert a gyári átalakító még úgy is drágább egy ezressel, hogy semmi extrát nem ad a régi, előző terméknél bevált dokkoláshoz, hanem a szabadság miatt, amit csak a Music Pont tud nyújtani a méregdrága, alapból Bluetooth-os technológiával ellátott hangfalakon kívül. Szinte bármelyik Bluetooth-os készülékkel használni tudjuk, a feltétel mindössze a Music Pont által használt szabvány támogatása, amely majd’ minden telefonnál, tabletnél adott.

A Music Pontot az iPhoneTok.hu-nál lehet megvásárolni 7990 Ft-os áron, és a termékkel kapcsolatos esetleges kérdéseket is nekik tudjátok feltenni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment