fbpx Skip to content

Már sokszor írtunk arról, hogy mely alkalmazásokkal lehet Office dokumentumokat olvasni, adott esetben írni iOS-en. Míg olvasásra több 100 alkalmazás érhető el az App Store-ban (valamint az iOS is alapból beolvassa a legtöbb formátumot), addig írni ezeket a dokumentumokat alig tudjuk, nagyjából 10-20 app van csak erre.

Ezek általában egyébként elég drágák, például ilyen a QuickOffice:

[appstore id=”376212724″ country=”HU” style=”custombox1″]

Azért a majdnem 18 eurós árával nem tartozik a legolcsóbb alkalmazások közé, ugyanakkor tényleg mindent tudunk a fenti alkalmazással szerkeszteni. Azonban nem erről az appról szerettem volna írni, hanem egy valóban ingyenes alternatíváról.

product_intro

A CloudOn nevű fejlesztés ingyenesen teszi lehetővé nekünk, hogy Office dokumentumainkat szerkeszthessünk. Cserébe egyébként nem kell mást tenni, mint regisztrálni a rendszerükbe, nyilván itt érdemes egy alternatív emailt megadni. Az alkalmazás picit eltér a többi hasonló szerkesztőtől, mivel itt nem tudunk csak úgy fájlokat másolni bele, hanem valamelyik felhő alapú szolgáltatást kell használnunk: Box, DropBox, Google Drive és a Microsoft SkyDrive közül választhatunk.

IMG_0027

Miután bejelentkeztünk, már látjuk is a dokumentumainkat, amiket olvashatunk és szerkeszthetünk. Kipróbáltam számos Excel, Word, PowerPoint fájlt, és mindegyikkel megbirkózott az alkalmazás.

Aki tehát ingyenes Office szerkesztőre vágyik iPhone-on vagy iPad-en, ne hagyja ki! 🙂

[appstore id=”474025452″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. egy *.txt fájlt nemtud megnyitni..

  2. @Dulyt: mert nem arra való. kifejezetten Office formátumokat kezel (és néhány képformátumot), de ezt az oldalán írják is:
    “What types of files can I open, review and edit in CloudOn?
    CloudOn supports Microsoft 2010 Word®, Excel® and PowerPoint® files, PDFs, and several image files including JPG, PSD, GIF, etc.”

    más kérdés, hogy egy txt támogatás már nem lett volna nagy dolog, de ez van.

  3. Macre létezik ingyenes? 🙂

  4. @Jadeye: Köszi!

  5. Ha már úgyis a Google Drive-t használja, akkor ez mennyivel jobb a hivatalos Google Drive alkalmazástól, ami offline is tud tárolni fájlokat és ugyanígy tetszőleges formátum szerkeszthető?

  6. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  7. Ennél a Quickoffice hd-nál nincs az a probléma hogy ha megpróbálsz csatlakozni a böngészőről kidob?.A pro verzió már azt se tudom mióta az egyik frissítés után ezt csinálja…írtam többekkel egyetemben de semmi reakció nem jött a fejlesztőktől…elég bosszantó mert fizetett érte az ember és használná…

  8. azért írtam ide, mert nem volt feltűntetve, hogy minden egyéb hozzászólás törölve lesz.. mindegy nem érdekel annyira csak gondoltam megosztom.
    amugy a goodgle drive sokkal jobb ennél a cloudon-nál.

  9. Szia

    Letöltöttem , jól használható , de hogy tudom csatolni a dokumentumot az emailembe?

    Köszi


Add a Comment