fbpx Skip to content

Itt a tavasz és a jó idő, és habár még nincs annyira meleg, már mindenki tervezi, hogy mikor megy végre ki először a strandra, vagy épp még egyszer, utoljára síelni. És mi a közös a két tevékenységben, amit az iPhone ráadásul nagyon nem szeret? A víz. Igaz más halmazállapotokban, de azért a hó se tesz jót a telefonnak, hát még a Balaton.

Aki olcsón meg szeretné oldani a telefonja beázás elleni védelmét, de azért mégsem egy szendvicses zacsiba akarja azt tenni, annak ajánlom a SzifonStore-ból is megvásárolható Rollei WP-i 10 vízhatlan tokot.

pic1

A tok ugyanabból az anyagból van, mint a gyerek felfújható karúszója (tehát PVC), de annál sokkal vastagabb és jobban illesztett, így bátran beletehetjük a telefonunk. Hogy tényleg biztonságos, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy teljesíti az IPX8-as vízállósági követelményeket, azaz folyamatosan használható víz alá merítve is, a gyártó által megadott körülmények között, ami jelen esetben 5 méter mélységig értendő.

IMG_4178

 A tok egyetlen nyílását egy simítózár zárja le, amit 4 merevítő követ. Így amikor feltekerjük a tok végét, 3 kisebb kamra keletkezik, ami az esetleges beszivárgó víz útját hivatott megnehezíteni. Hogy ezek a kamrák megmaradjanak, egy tépőzárral lehet rögzíteni a feltekert részt. Mivel a tok teljesen légmentesen zár, ezért ha egy kis extra levegőt hagyunk benne, a telefon mellett, a tok lebegni fog a vízen. Ezen felül jár hozzá egy nyakpánt is, így már tényleg nem kell aggódni, hogy úszás közben elejtve, a tó alján fog landolni a szeretett telefonunk.

pic4

pic5

A tok eredetileg iPhone 3G, 3GS, 4 és 4S-hez lett kialakítva, így a hátlapon lévő kameraablak is ezekhez passzol. Mivel bármilyen 12cm x 6cm-nél kisebb telefon belefér, így az előbb felsoroltak vékonyabb tokkal együtt is elférnek, de azért ez a tok lehetőleg ne gumiból legyen, mert az eléggé megnehezíti a készülék berakását és kivételét. Mivel van bőven hely, az iPhone 5 is kényelmesen befér, és szerencsére itt is stimmel a kamera ablak.

 pic3

Annak ellenére, hogy az anyaga elég vastag, nem befolyásolja a használatot. Az érintőképernyő teljesen használható marad, akárcsak a hangerő és bekapcsoló gombok. Igaz, ezek helyét jobb, ha már csuklóból tudjuk, ugyanis nem látszanak. A telefon funkció is teljes egészében működik. Érezhető a minőség romlás, de azért érthetőek maradunk mi is és a partnerünk is. Zenét hallgatni viszont csak a telefon hangszóróján, vagy Bluetooth headset segítségével lehet, ugyanis nincs lehetőség vezetékes fülhallgató csatlakoztatására.

Mivel sem a gyártó, sem a SzifonStore nem vállal felelősséget az elázott telefonokért, az első használat előtt érdemes a telefon helyett egy rongyot vagy zsepit beletenni és úgy a víz alá nyomni. Amennyiben ereszt, vissza lehet vinni a boltba és kicserélik a hibás darabot. Ezen felül használat után érdemes hagyni egy darabig száradni a tokot, mielőtt kivennénk a készüléket, hogy biztosan ne érje azt víz.

Rollei+WP-i+10

A tok jelenleg fekete színben érhető el, 4950 Ft-os áron.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Azért arra fel kell készülni, hogyha télen bent a szobában vagy nyáron kinn a melegben belerakod a tokba, és utána kimész a hidegre, vagy bemész a hideg vízbe, a tokban levő levegő lehűl, és kicsapódik a benne levő pára, aminek esélye sem lesz távozni. Nem sok, csak pár csepp, valószínűleg nem is teszi tönkre a telefont, de épp elég ahhoz, hogy a vízérzékelőt bepirosítsa. Nem véletlen, hogy a környezeti körülményeknél minden elektronikai terméken ott van, hogy “non-condensing”. Persze ez ellen is lehet tenni, kémikusok előnyben. 😉

    Amúgy én is gondolkozom hasonló tokon, de az olcsóbbak mind PVC-k (mint ez is), ami enyhén szólva sem környezetbarát anyag, akkor már inkább PU (pl. OverBoard).


Add a Comment