fbpx Skip to content

Alig pár napja jelent meg a Disney legújabb játéka a Toy Story: Smash It!, vagy ahogy Jadeye kolléga mondaná: Angry Birds 3D-s Toy Story-köntösben.

Megmondom őszintén, mikor először hallottam róla, kicsit ódzkodtam tőle, mivel azt gondoltam, a Disney+Toy Story kombó biztos valami kisgyerekeknek szóló játékot rejt. Aztán megnéztem a játék bemutató videóját és azt mondtam, ebben van fantázia, ezt le kell töltenem. És azt kell, hogy mondjam nem csalódtam, megéri az árát.

ToyStorySmashIt_01

Gondolom, a Toy Story-t és szereplőit nem kell senkinek se bemutatnom, aki esetleg nem ismerné őket, annak azt ajánlom, nézze meg mind a három filmet, még huszonévesen is igencsak szórakoztatóak.

A játék célja, hogy Buzz Lightyearrel és pár labdával leromboljuk a pályát és lelökjük a kis zöld háromszemű idegeneket. (Kiskoromban mindig is szerettem volna kapni egy Buzz figurát, de sosem kaptam meg ;( , bár mostmár úgyis csak porfogó lenne.) Az első pár pálya igencsak egyszerű, mivel céltáblával jelölve van, hogy hova dobjunk, de ez szerencsére hamar eltűnik és ezután már helyenként igencsak el kell gondolkodni, hogyan is lehetne a pályát minél kevesebb labdával minél nagyobb pontszámúra teljesíteni. Természetesen igencsak egysíkú lenne a játék, ha mindig csak egyszerűen labdával kellene szegény Buzznak dobálóznia, éppen ezért a játék előrehaladtával egyre több féle dolgot dobálhatunk: rakéta, lufi, robbanó ajándékdoboz.

ToyStorySmashIt_02

A játék a már ismert és bevált módon működik: ahhoz, hogy igazán menő legyél, szerezd meg minden pályán a 3 csillagot (azt megsúgom, ehhez elengedhetetlen, hogy minden pályán eltaláld a 3 arany kockát) és ezzel hamarabb elérhetővé teszed a későbbi pályákat. Viszont ez a játék végre azt is jelzi, hogy mennyi hiányzik a következő csillag eléréséhez. Jelenleg 4 fejezetből áll a kaland, összesen 60 palyával. Achievementek itt is gyűjthetőek, de sajnos a játék nagy negatívuma, hogy nincs benne Game Center támogatás, így kicsit feleslegesnek tartom az achievementeket, de remélem, ezt majd egy frissítésbe beleteszik. Illetve még egy negatívuma van: ha elrontunk egy pályát és újra kell indítanunk, az igencsak lassú, mivel újra lejátsza a pálya betöltő animációját.

Összességében egy igencsak szórakoztató és gondolkodtató játékról van szó ami bőven megéri az árát.

Vizuális típusoknak itt egy videó:

A Toy Story: Smash It! futtatásához legalább iOS 4.3 szükséges és fut iPhone-on, iPod touch-on és iPad-en is egyszeri megvétellel.

[appstore id=”602288111″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment