fbpx Skip to content

Nemrég jelent meg a Haze nevű időjárás alkalmazás, amire akár mondhatjuk azt is, hogy Bauhaus-os alapokon nyugszik: csak olyan van benne, aminek funkciója is van, semmi más felesleges dolog.

Haze_08 Haze_09 Haze_10

Az alkalmazás 3 képernyőre oszlik: napsütötte órák száma, hőmérséklet, csapadék valószínűség. Ezen képernyők középvonalán egy körben láthatjuk az aktuális helyzetünknek megfelelő időjárás-előrejelzést. A kör a függőleges tengelyen aszerint helyezkedik el, hogy milyen magas értéket mutat. A háttérben hullámok futnak, ami elsőre csak valamilyen csicsás effektnek tűnhet, pedig valójában a másnapi előrejelzést mutatja. Lefelé, felfelé, lassan, illetve gyorsan tud hullámozni aszerint, hogy másnap magasabbak vagy alacsonyabbak lesznek-e az értékek, a sebessége pedig azt mutatja mennyivel lesznek másak.

Haze_01 Haze_03 Haze_04

Ez így elsőre kevésnek tűnhet, még ha igen szépen is néz ki az alkalmazás, de szerencsére még egy rakás extrát tud. A fehér körre nyomva előjön egy csomó plusz információ.

  • Napsütötte óráknál: napfelkelte, naplemente ideje, felhőzet mértéke százalékosan, UV sugárzás, és egy kis piktogram a Nap és a felhőzet viszonyáról.
  • Hőmérsékletnél: napi legmagasabb és legalacsonyabb várható hőmérséklet, szél ereje és iránya és ennek függvényében mennyinek érezzük valójában a levegőt.
  • Csapadék valószínűségnél: kis esernyő piktogram jelzi, hogy kell-e ma esernyőt vinnünk, légnyomás, páratartalom, csapadék mennyisége milliliterben.

Haze_07 Haze_11 Haze_12

A Haze nem csak az adott napra tud előrejelzést nyújtani, hanem ha egy kicsit lefelé húzzuk a képet, akkor 5 napos előrejelzést mutat. Ha kicsit jobban lehúzzuk a képeket, akkor érhetjük el a beállításokat, ha kicsit felfelé húzzuk, akkor pedig a legutóbbi frissítés idejét láthatjuk. A beállításokban természetesen választhatunk, hogy SI mértekségekben szeretnék látni az értékeket, vagy pedig angolszászban, illetve témák közül is válogathatunk, hogy milyen színárnyalatban szeretnék látni az időjárás előrejelzést.

Vizuális típusoknak itt egy videó:

A Haze most bevezető áron, 0,89 €-ért megvehető, de később drágább lesz. Szerintem megéri az árát, mivel hasznos infókkal szolgál és a dizájnja magával ragadott. Futtatásához minimum iOS 6.0 és iPhone 4 szükséges.

[appstore id=”594476963″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. szépnek szép… de honnan szedi az adatokat…?!

  2. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)


Add a Comment