fbpx Skip to content

iPadmetroreklam-1

Pár napja jelentek meg az USA-ban 1-1 metrónál a fenti képen látható reklámok. Ismét az iPad van a terítéken. A képeken csak az Apple termékei láthatóak és különböző alkalmazások. Ez egyébként érdekes, mert az utóbbi időben rendkívül sok Apple-ellenes reklám volt a Samsungtól, illetve a BlackBerry új telefonját is az iPhone 5-tel hasonlították először össze.

Érdemes megfigyelni, hogy míg korábban az Apple is hasonlítgatta magát a PC-hez, addig az utóbbi években erről teljesen áttért egy kifinomultabb formába. Jelenlegi kampánya nem csak arról szól, hogy iPad és iPad mini, hanem az App Store-ról is. Arról, hogy most már több mint 300.000 app érhető el iPadre, és ez rengeteg. Ezek az appok probléma nélkül, akadás-mentesen, tökéletesen futnak, mivel az iOS rendszer tökéletesen illeszkedik a hardverhez.

Azért emeltem ezt ki, mert más Apple ellenes reklámok pont, hogy hardverben hasonlítják készülékeiket a nagy testvér termékeihez, mondván, hogy gyorsabbak, vagy éppen ugyan olyan gyorsak, hogy egy-egy alkalmazás ugyanúgy elérhető az ő készülékeikre is.

Ezzel szemben az Apple semmi ilyesmit nem tesz. Megmutatja, hogy mennyire felhasználóbarát az eszköze, és megmutatja, hogy mennyi minden elérhető rá, mit tudunk vele kezdeni. Nem hasonlítgatja össze más gyártó termékeivel, a saját termékeit tökéletesíti.

A helyzet az egyébként, hogy az ő termékei sem tökéletesek, ha azt vesszük hogy manapság már egy iPhone 4 vagy 3GS mennyire lassú, vagy éppen egy iPad 1 már nem futtatja a legújabb szoftvert, nem is beszélve a különféle szoftveres hibákról. Én ezt elfogadom, az Apple arra törekszik, hogy a felhasználói élményen ne rontson, ezért a legújabb szoftvereket már nem engedélyezi a régebbi hardverre.

Ettől függetlenül úgy érzem, az emberek meg vannak elégedve az Apple termékeivel, és 90%-uk biztos, hogy nem fog váltani. Ez az, ami számít, és ezért szeretek dolgozni ezekkel az eszközökkel, egyszerűen élvezem használni őket! 🙂

5e0a6757-509d-465e-91c9-d216c3d924ed

Az iPad teljesen átformálta a lehetőségeket az oktatásban. Egyetlen más technológia sem hatott még meg ennyire arra, ahogyan a tanárok tanítanak, és ahogyan a tanulók gyorsabban és alaposabban tanulnak. Az iPad segítségével a lehetőségek végtelenek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Bullshit…ti latattok az ipad mini keynote-ot? Csak mert ott igenis hasonlitgattak egy bizonyos termekhez az ipad minit… Konkretan vegig.

  2. »Ezek az appok probléma nélkül, akadás-mentesen, tökéletesen futnak, mivel az »iOS rendszer tökéletesen illeszkedik a hardverhez.
    Gondolom itt a legutobbi hardverről beszéltek. Két éves ipot touchomon egyre több játék akad. Már a 5 éves egyerek is megjegyezte… Azt is bámon már hogy feltettem az iOS6-ot.

  3. @pbando: utána oda is írtam, hogy azért ez nem teljesen igaz, mert a régebbi hardveren ezek nem futnak rendesen.

  4. @sifonos: ők a reklámokról beszélnek, a keynote mióta reklám?

  5. Elso videon 20 sec korul lathato zenesz appnak mi a neve? Eleg baratsagosan nez ki. Beruhaznek ra.

  6. Nekem az iPhone 4 még mindig tökéletes így lassan 3 évhez közeledve. Eddig még egyedül a Sony k550i-m bírt ki 3 évet, az összes többi készülékem vagy tönkre ment, vagy elavult lett, így azért ez nagy dolog. Jó nyilván nem lehet egyszerre nyitva 60 alkalmazás a memória korlátai miatt, de akkor a fölösleget szép csöndben bezárja a háttérben, tehát lassulást nem igazán érzékelek, mint pl egy droidon.. (Nézzünk meg egy 3 évvel ezelőtti droidot mit tud ma felmutatni 😀 )

  7. @dnp: Rockmate

  8. @pokol111: Koszi! Beraktam wishlistbe. Majd 0,89-ert megveszem, volt mar parszor akcioban ahogy nezem.


Add a Comment