fbpx Skip to content

Ismét egy magyar fejlesztést szeretnék bemutatni nektek, mégpedig a Traffi Hunter nevű alkalmazást. Nem ez az egyetlen ilyen fajta applikáció az App Store-ban, így kíváncsi voltam, hogy a fejlesztők mégis miért vágtak bele az elkészítésébe. Érdekes, hogy mennyi munka van 1-1 alkalmazásban, főleg az olyanokban, amik komoly szolgáltatást nyújtanak, vagy adott esetben segítséget.

Elég sokat vezetek, és bár volt több alkalmazás alternatíva, mind iPhone-ra, mind Androidra, de valahogy minddel volt valami bajom. Nem hittem el, hogy nem lehet egy valóban klassz alkalmazást készíteni ebben a kategóriában. Később ebből is született az ötlet, hogy miért is nem próbálunk meg csinálni egy olyat, ami az alapfunkción kívül egy sor más hasznos dolgot is tud, és az alapfunkcióját tekintve jól működik. Így kezdődött az egész.

mzl.obfdlpaw.175x175-75

(Ja, igen! Zárójelben megjegyezném,  hogy nem azért készítettük ezt az egészet, hogy a gyorshajtóknak kedveskedjünk. Talán ez az, amit a legtöbbször a fejünkhöz vágnak. Természetesen senkit sem bíztatunk a sebesség túllépésre, de azért valljuk be, hogy  sokunkkal fordult már elő, hogy 55-tel száguldoztunk lakott területen belül. Erre mondják sokan, hogy 65-től van csak a büntetés. Sajnos sokan nem is tudják, hogy mi a különbség a helyszíni bírság és a közigazgatási bírság között. Higgyétek el, akit 55-nél büntetnek meg, az tudni fogja.)

 0N 4N

Páran összeálltunk, nekiláttunk a tervezésnek, majd megkezdődött a kemény munka. Munkánk során végig arra törekedtünk, hogy egy egyszerűen használható, szerethető alkalmazást adjunk az emberek kezébe. A rengeteg tervezés és fejlesztés eredményeképpen, november elején megszülettek az alkalmazások. Ekkor kezdődött a várva várt tesztidőszak. Igen ám, de ehhez a történethez hozzá tartozik, hogy nem csak egy alkalmazást fejlesztettünk! Ott van példának okáért a weboldalunk, de ami a legfontosabb, az maga a háttérkiszolgáló rendszer. Az alkalmazások önmagunkban nem érnek semmit. Persze szépek, jól működnek, egy sor hasznos funkcióval rendelkeznek, de adatok nélkül használhatatlanok. Üres keretek csak. Az igazán nagy munka ekkor kezdődött el. Gondolok itt a naprakész traffipax listára, a hasznos pontokra, vagy akár a felhasználói jelentésekre. Lassan összeállt ez az úgynevezett háttér rendszer is, azonban még vagy egy tucat nyitott kérdéssel találtuk szembe magunkat. A rendszer “kész”, a  programok is.

De felmerült egy újabb kérdés: Hogyan induljunk el, milyen adatokkal?

Az egyik “konkurenciánkkal” vettük fel a kapcsolatot. Úgy láttuk, az ő programjuk jól működik, és friss adatokat tartalmaz. Több üzenetet is váltottunk, de sajnos, avagy szerencsénkre megállapodás nem született közöttünk. Egy kilátástalan problémát kellett megoldanunk, és minél hamarabb, mivel be akartunk kerülni az áruházakba még karácsony előtt. Az egyik megbeszélésünkön valaki felvetett egy lehetséges megoldást, hogyan is kellene csinálnunk. Ezt azonnal továbbgondoltuk, és olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy december 22-én elindíthattuk alkalmazásunkat, és ennek segítségével az ÖSSZES megye adatát fel tudtuk dolgozni, amelyeket a police.hu oldalon nyilvánosságra hoznak. Adataink azóta is töretlenül, folyamatosan naprakészek!

3N 2N

A háttérkiszolgáló fejlesztése a mai napig folyamatban van. A rendszer még nem tökéletes, apróbb hibajavításokat is végeztünk, de bízunk benne, ha az elvárásainknak megfelelően működik, csak órák kérdése lesz a havi adatok felvitele.

Mikor összeállt a kép, rádöbbentünk, hogy valami újat hoztunk létre, ezért következő utunk a Szabadalmi hivatalba vezetett.

És most hol tartunk? Jelenleg tele vagyunk ötletekkel, tervekkel. A legjobb az egészben, hogy meghallgatjuk a felhasználók véleményeit, ötleteit. Számtalan levelet kapunk, hogy mit tehetnénk még az alkalmazásba. Ezeket összegyűjtjük, és próbálunk minden igényt kielégíteni. Ezért is hirdetjük, hogy alakítsuk együtt virtuális útitársunkat.

1N

Az androidos verzió például nem indult el Tab-okon. Megmondom őszintén, amikor indultunk, felmerült ez a kérdés, de mi azt gondoltuk, erre nem lesz igény. Ezek szerint van. És ha egy embernek számít, akkor nekünk is számít. Amit nagyon sajnálok, hogy vannak páran, akik leértékelik az alkalmazást, mert náluk valami nem működik. Ha valaki felkeres minket az elérhetőségeink bármelyiként, mi megpróbáljuk megkeresni a problémájára a megfelelő megoldást. És ezt a későbbiekben is így tervezzük. Szeretnénk kialakítani egy közösséget, ahol az emberek felvállalják a véleményüket és segítenek nekünk, merre haladjunk tovább, ezzel tökéletesítve a programunk működését. iPhone-osoknak pedig egy olyan újítást eszközöltünk, hogyha kikapcsolják a riasztást, és háttérbe teszik az alkalmazásunkat, akkor nem meríti feleslegesen az akkumulátort. Androidon ugye sokkal egyszerűbb kilépni egy alkalmazásból, ott csak megnyomjuk a vissza gombot.

A fenti rövid történet pont azt mutatja meg, hogy 1-1 kisebb fejlesztőcsapat is energiát és időt nem kímélve micsoda eredményeket érhet el, illetve hogy pont ebbe az irányba érdemes elindulni egy fejlesztésnek, igenis a felhasználók visszajelzései számítanak, és ha ezek alapján fejlesztünk, biztos hogy jó lesz az alkalmazásunk. Ez bizonyítja azt is, hogy a ma megjelenő Traffi Hunter frissítés a következőket tartalmazza:

  • Sok kérés érkezett felénk, hogy az 5km-es beállítható riasztási távolságot próbáljuk meg csökenteni. Ezzel a frissítéssel bevezettük az úgynevezett “Város módot”, amely reméljük megoldja a városi közlekedésben felmerülő problémákat. Ha valami ötletük van ezzel, vagy mással kapcsolatban, írjanak nekünk az [email protected] címre!
  • Újra gondoltuk az ikonszámokkal kapcsolatos véleményeket, és az Önök igényei szerint módosítottuk azt. Ha bezárjuk az alkalmazást, vagy kikapcsoljuk a riasztási szolgáltatást, az ikonszám eltűnik.
  • Apróbb hibajavítások (angol verzióban a POI listában nem jelentek meg a távolságok)

[appstore id=”562188363″ country=”HU” style=”custombox1″]

Hiszünk abban, hogy a ti segítségetekkel napról napra jobbak lehetünk és hamarosan nem csak mint egy alkalmazásra, hanem inkább mint egy virtuális segítőtársra fogsz gondolni, ha eszedbe jut a Traffi Hunter!

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Én maradok a blokkolónál, az a tuti biztos.

  2. De 2012-től a blokkolót már nem szabad használni Magyarországon, ha jól tudom. Vagy nem így van?

  3. Blokkoló lehet a kocsiban, csak ha be van kapcsolva, akkor büntetnek 🙂

  4. @karesz22: hivatalos neve: előjelző és azt meg lehet használni 🙂

  5. @draft: még hivatalosabb neve kapunyitó.
    Az előjelző és a blokkoló más. Előjelzőt (és kapunyitót) használhatsz, de blokkolót nem.

  6. Én átnéztem a rendeletet, nem kezdtem félni, miután elolvastam 😀

  7. Sokáig nem lesz gond a blokkoló használatával, ha persze az emberek kulturáltan használják. Tehát nem kell hergelni a rendőrt,120-al elhajtani városban a mérő autó előtt. Mikor mérnek ki kell kapcsolni a megfelelő sebességre lassítás után. Én például nem igazán száguldozom, azért rakattam be, mert egyszer városi vasúti átjárónál 30 helyett 53-al mentem, majd országúton 60-as táblánál 99-el mentem (megjegyzem lóf*sz nem indokolta a 60-as táblát, a munkát már 1 hónapja befejezték azon az úton). Ez a 2 eset már felért egy blokkoló árával és többször nem akartam kifizetni ezt az állambácsinak, főleg úgy hogy egyik esetben “véletlenül” kint felejtették a táblát. Úgyhogy inkább kipengettem még egyszer a 2 büntetés árát és többször nem fog fájni a fejem.


Add a Comment