fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iOS 6.1 megjelenésével frissültek a szolgáltatók beállításai, és így a korábbi logófix csomagjainkat is frissíteni kell. A régi verziókat nem javasolt feltenni, mert az T-Mobile esetén még az LTE elérhetőségét is megzavarhatja esetleg.

logofix_T_01 logofix_V_01

iOS 6.1-hez frissített csomagok

Az iOS 6.1-ben alapból 14.0-ra változik a Carrier.bundle verziója (illetve T-Mobile esetén ez utána rögtön 14.1-re frissül), így a korábbi csomagjaink a maguk 13.1-es verziójával nem lesznek jók, ami miatt például az is elképzelhető, hogy meg sem jelenik a logó. De ez csak a kisebb probléma velük, hiszen a 14.1-es verzió a T-Mobile esetén még az LTE működéséhez is szükséges. Így a korábbi logófix csomagot nem érdemes feltenni, mert azzal az LTE elérhetőségét kockáztatnánk.

Ha bekapcsol a Ne zavarjanak üzemmód, akkor a kijelzés visszavált itt is a szövegesre.

logofix_T_02 logofix_T_03

logofix_V_02 logofix_V_03

Ezért jailbreak után letöltöttük egy 6.1-re frissített készülékről a T-Mobile 14.1 és a Vodafone 14.0 verziójú Carrier.bundle fájljait, és frissítettük velük a korábbi csomagjainkat.

Letöltés (az eredeti cikkből is a frissített fájlokat lehet elérni!)

A jailbreak nélkül is telepíthető grafikus logókról itt írtunk bővebben: Magyar T-mobile és Vodafone logók iPhone 5-re is, jailbreak nélkül!

A saját logók készítéséről pedig itt: Saját szolgáltatólogók készítése és felrakása – jailbreak nélkül.

A saját logók készítésénél fontos megjegyezni, hogy míg az általunk leírt manuális módszer minden esetben működik, addig az azóta megjelent különféle alkalmazások, így OS X esetén például a CarrierEditor, vagy Windows-t használva a CustomCarrierLogo cikkünk közzétételekor még a 13.0-s verzióból készítenek új csomagot, ami az említett bundle-verzió különbözősége (13.0 vs. 14.0/14.1) miatt problémákat okozhat. Ezért használatuk azok frissítéséig nem ajánlott.

A logók törlése

A grafikus logók esetén a fő problémát a törlésük jelenti, hiszen eredetileg ezek nem eltávolíthatóra vannak tervezve, így jailbreak nélkül a törlésük nem igazán lehetséges. Így külön trükkhöz kell folyamodni, ez ereményezte a törlőcsomagokat.

Letöltés (az eredeti cikkből is a frissített fájlokat lehet elérni!):

Ezután kapcsoljuk ki a készüléket, majd vissza, és T-Mobile esetén ismét telepítsük a felkínált 14.1-es beállítási frissítést.

Egyes esetekben a törléshez restore lehet szükséges, így mindig legyen mentés a készülékünk adatairól.

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Normális magyar billentyűzet létezik Cydia-ban? Olyan kéne, mint Android-on az AnySoftKey, ahol pár ékezetes betű alapból kint van, nem kell gépelés közben hosszan nyomni és válogatni…

  2. @Bencissimo: olyan már nagyjából talán az 5.0 óta nincsen, mert az Apple már többször megváltoztatta a billentyűzet felépítését, így a korábbi iKeyEx-nek lőttek. a magyar billentyűzet fixünket sem tudtuk egyelőre 6.x-re frissíteni, mert megint változtattak, és már nem lehet csak úgy belenyúlni, és kiszedni a felesleges karaktereket sem.

    ha bekapcsoltad az automatikus javítást, akkor írj ékezet nélkül, és ki fogja javítani ékezetesre (persze az elején még tanulnia kell).

  3. Nem tudom minek visszaállítani a grafikus logót… Amennyiben valakinek nem tetszik, csinál egy másikat magasabb verziószámmal; ahhoz úgyis érteni kell… Amennyiben meg szervizbe kell vinni, a restore törli a grafikus logót, és visszaáll a korábbi carrier bundle, ergo feleslegesnek érzem ezt az egész mókát

    A billentyűzettel meg nem tudom mi a gond, én külön szeretem, hogy elérhetőek a visszafelé ékezetes betűk, mivel az SMS-ben azok nem visznek extra helyet…

  4. Köszönjük szépen 🙂

  5. Kösz a frissítést, nekem tetszik ez a logó!

  6. szerintem is rettentő gagyi

  7. iPad mini-re is rátehetem ezt a filet?? (wifi+lte)

  8. @Ffx, @cortx: ízlések és pofonok, itt a lényeg inkább az, hogy lehetőség van egy kis egyediségre. nyilván nem kell épp a szolgáltató logóját kitenned, hanem testre is szabhatdod saját logóval a linkelt cikk alapján, egyáltalán nem nehéz. 😉

    @Kenny(RUS): az iPadeken más bundle van, ez iPhone-ra van, ha ezt felteszed, lehet, hogy nem működik majd az LTE. nemsoká frissítem a cikket az iPades csomaggal.

  9. köszi, sokkal jobb a logóval 🙂

  10. Nem ide tartozik, csak szeretném megkérdezni ugye itt fogják kitenni először pod2g-ék ha meglesz a 6.1 JB? https://twitter.com/evad3rs , elvileg tudtommal magyar idő szerint február 1 hajnali órákban jön ki.

  11. Köszönjük!

  12. Bocsi nem ideillő a kérdés:

    Azt szeretném kérdezni, hogy iphone 5-re tudok-e olyan appot vásárolni, amely a notificationsbe beépül, és onnan tudom mondjuk a wifit, ki-be kapcsolni!
    Ugye jailbreakelt telefonnál mondjuk ott az sbsettings…

  13. az mitől lehet hogy nekem a régihez való logo 1 napig nem ment, majd tegnaptól simán megy.. 😀

  14. @whitechocolate: Nem, nincs ilyen app az appstore-ba. Hamarost lesz jb és akkor lesz majd ingyér sbsettings/ncsettings.

  15. @hSn0wQ:

    Sajnálatos hír! Már nem fogok jailbreakelni szerintem, hanem kifizetem azt a pár eurót amibe fáj pár applikáció!

  16. Sziasztok
    Valaki irja már le hogyan tudom cserélni,betallózom a leszedett file-t amit átneveztem ipcc-re.
    De nem csinál semmit se.
    parancssort is beirtam előtte.

  17. @Zsoo21: fogadok, nem indítottad újra a telefont utána.

  18. Kikapcsoltam meg vissza.

  19. @iBenito:
    Jó lett 🙂

  20. Még mindig nem értik az emberek hogy a jailbreak nem warez! 🙂

  21. @penge111: ott, de semmiféle kiadási dátum, pláne pontos idő nincs és nem is volt megjelölve.

    @whitechocolate: hiába fizetnéd ki, az App Store–ban nincs olyan alkalmazás, ami a rendszer kinézetét vagy működését megváltoztatná.

  22. ez az egész kicsit a Nokia 3210/5110/6110-es időkre emlékeztet amikor cserélgettük a pár pixeles bitmap logokat :).

  23. Sziasztok! Segítség kellene. Én még 6.0.1-nél feltettem az akkor aktuális T-Mobile-s ikont. Jól is műkszik (iPhone5). Most frissítettem 6.1-re. Letöltöttem az aktuális ipcc-t, s frissíteni akartam az iTunes-szal. Alt+frissítésslel kiválasztottam az új ipcc-t, de nem ír ki semmit az iTunes, így nem tudom, hogy frissítődött-e az új ipcc-re. Ezt hogyan tudom leellenőrizni? Most is ugyanúgy ott van a T-Mobile ikon, mint előtte, csak nem tudom, hogy ez már a 14.1-es, vagy a 13.1-es maradt.

  24. @pjana72: megnézed a Beállítások / Általános / Infó alatt a Szolgáltató verziójánál, és ha 14.2, akkor fentvan.

  25. Nagyon szépen köszönöm, 14.2 van rajta.

  26. Sziasztok!
    OTA frissitéssel feltettem a 6.1et 4Sre és azóta nem nagyon tölt be oldalakat se wifin se 3G-n. Nagyon küzd néha, teljesen random jelenség, és az iMessages is néha nem azonnal kézbesít ami eddig nem volt sűrű, az utóbbi napokban viszont többször is előfordul. Kizártnak tartom hogy egyszerre mind a két hálózat lassú legyen ennyire. Valaki tapasztalt még ilyet?

  27. Sziasztok,

    Telenor logó várható 6.1-es verzióra?

  28. Sziasztok,

    Az érdekelne, hogy ez a logó változtatás T-s iPad4-en nem működik?

  29. @Jadeye: Ezek szerint mégsem? 🙂

  30. Sziasztok!

    Eddig gond nélkül ott volt a logó (T) de most egy újraindítás után eltűnt, Megnéztem a Beállítások / Általános / Infó alatt a Szolgáltató verziójánál, és 14.2 van, tehát fent van, de mégse jelenik meg. IOS 6.1.4 van fent.
    Újraindítottam már többször, van ötlete valakinek?

    Előre is köszi a segítséget!

  31. @Sziszi: azért nem jelenik meg, mert a kijelzett név más, mint ami a bundle-ben van. viszont a carrier.plist nem módosítható jailbreak és commcenter patch nélkül, így nem írható át benne az sem, hogy a jelenleg kijelzett névhez megjelenítse a grafikus logót. majd frissül a bundle, és akkor frissítjük a csomagot is.

  32. Köszi a gyors választ, csak nem értetem, hogy egy sima úrindítástól miért tűnt el, mikor semmit nem piszkáltam el…


Add a Comment