fbpx Skip to content

Az Apple szép csendben kiadott egy sajtóközleményt, hogy hamarosan rendelhető 128GB-os Retina iPad 4. Az új készülék csak tárhelyben fejlődik, tehát más újdonságot nem hoz magával, illetve először az USA-ban lesz elérhető február 5-től.

128GB-iPad

Hazánkban egyelőre nem tudni, mikor jelenik meg, de Handrás szerint megközelítőleg a következő árakkal lehet majd számolni:

  • iPad 4 128GB Wi-Fi: 239 990 Ft
  • iPad 4 128GB Wi-Fi + Cellular: 279 990 Ft

Az Apple egyébként azzal magyarázza a termékfrissítést, hogy érkeznek a nagyobb, jobb alkalmazások, illetve manapság már a HD tartalmak is komoly helyet igényelnek, amiket az iPad 4 már képes lejátszani. Egyébként jelenleg a piacon nincs 128GB-os beépített memóriával rendelkező táblagép.

[poll id=”82″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Azonnal rendelem…

  2. Apple hülyeséget magyaráz, már itthon is van legalább 2 féle tablet, ami 128G tárhellyel rendelkezik :

    ACER Iconia Tab W700 Tablet PC, 128GB, Win 8, dokkoló billentyűzet, táska ezüst /NT.L0FEU.004/

    Samsung ATIV tablet 11.6″ 128GB Win 8 + dokkoló /XE700T1C-H01HU/

    Szóval megint igaz az, hogy messziről jött ember azt mond amit akar…

  3. Elég huzos árak ezek.

  4. @kisgyopi:
    “Egyébként…” akkor most ki magyaráz hülyeségeket

  5. Ennyit nem ér meg! Soha nem értettem miért nem tudott az Apple, egy készülékébe se micro sd kártya bövithetőséget beleépíteni! Csak azért csinálja így az apple mert 5x annyit el tud kérni a készülékért!

  6. Még annyit hozzáfüzve az új ipadoknál 30ezer forint az árkülömbség mind 3 készülék között és mind 3 ugyan azt tudja! Képesek 30ezret kérni 16GB tárhejért, holott egy 32GB-os micro sd 10ezerbe kerül!

  7. Ha nekem egy silány minőségű microSD miatt veszne el adatom, összedarálnám a telefont azonnal. Semmi esetre sem kell cserélhető memória. Azt leszámítva hogy 4-5GB adatokat töltök be I5-ön és zökkenőmentesen behozza. Ezt az adatmennyiséget mire beolvasná arról a retek kártyáról lemenne a nap. Sokkal gyorsabb és megbízhatóbb egy belső memória mint egy külső.
    Abba gondolj bele hogy ezt a telefont annak találták ki aki megélni szeretne belőle és nem játékokat pötyögtetni. Nekem már veszett el adatom memória kártyáról, azért mert belenyomtam a telefonba és kipattant magától, gondolom írás/olvasás közben. Pótolhatatlan adatok mentek a pi****ba. Amióta szifont használok ilyen elő nem fordult.

    A másik, ha egy 32GB microSD kártyán van 25GB adatod, a sebessége csökken. Az I5 ha nyakig televan adattal akkor sem lassul le.

  8. A 64GB-s és a 128 GB -s között is 100$ a külömbség ami 22 000 ft ergo 64GB kerül ennyibe ,arról is biztos az Apple tehet hogy 220 ft egy dollár és 27% az ÁFA
    nem is értem hogyan képzelik hogy nem a magyar keresetekhez és árfolyamokhoz meg adókhoz lövik be az áraikat.

  9. Vártam már a beszólásokat, ebböl is látszik hogy miért tart itt az ország! Egyébként a magyar oldalról beszéltem, hogy 30 ezer a külömbség!

  10. Én csak arra utaltam a 2. hoszzászólásomban, hogy VAn 128as tábla apple-n kívül. Az, hogy mennyi tárhelyet zabál fel a win nyóc’ 128G tárhelyből, már nem az én dolgom. Viszont szerintem ipad esetében is fennáll hasonló, csak azzal a különbséggel, hogy nem 16G-t fgogyaszt el az IOS, hanem mondjuk 1G-t …

  11. @frenky: “azért tart itt az ország”, mert kijavítanak? :/
    A 30 ezer forintos különbség azért 30, mert ebből kb. 8 ezer forint megy az államhoz. Ugye nem várod el az Appletől, és egyetlen cégtől sem, hogy az állami sarcot benyelje? Úgy dönttötek, hogy a tárhely duplázás az 100 dollár, nettó 22000 forint. Ők ennyit akarnak látni, a maradékot pedig befizetik az államnak.

  12. @ef-dani: 30ezer az 30ezer! A TÖBBI KÉSZÜLÉKBÖL IS ÚGYAN ÚGY ADÓZOL!

  13. @frenky: De az Apple ebből 22-t lát! Ő annyit akar, ez a 100 dollár! Azért mert itthon úgy gondolják, hogy az államnak 27% jár minden eladott termék után, nem fogják 22-ért kiírni, mert akkor csak 15-t látnának kb.!

  14. Egyébként a beépített memória tényleg stabilabb, ezt nem is vitatom! De akkor se ér ennyit! Meg a fontos dukumentumokat nem a telefonon tárolom! Én is dolgozok vele, épület gépészetet és épület világítást vezérlek az iphone-ommal!

  15. Én nekem jelenleg is egy 64 GB-os iPad 4 modellem van. Fotózással foglalkozok, néha kényelmes az iPad… De ha a 128 GB-os 280.000 forint, akkor nem éri meg jobban egy MacBook Air 330.000-ért? Fura húzás az apple-től…

  16. Instant get.
    Én már földhöz is vágtam a 64 gigásomat, mert már elavult vacak lett, bár nincs még 4 hónapos.
    Az apple gyorsabban dobálja ki lassan a cumókat mint a szarszung. Ennek nem lesz jó vége, nagyon felhígul így a termékpaletta. Es akkor értelmét veszti a prémium kategória. Mert minek vegyek bármit is méregdrágán, ha néhány hónap múlva már csak másodvonalbeli eszközöm van. Tudom akkor is ugyanolyan jó, de az árban vastagon benne van a wow érzés, amit rövid úton vissza is vesznek, mert elavulttá teszik.
    Szvsz. ez a baj.

  17. Persze memóriakártya bővítési lehetőség továbbra sem lesz, mert akkor nem tudnák lehúzni a vásárlókat +100 ezerrel….. undorító banda.

  18. @Bencissimo: ha memóriakártyázni akarsz, akkor ne vegyél iOS eszközt. már egy 64GB-os eszközt sincs értelme szerintem kártyával bővítgetni. a feltett zenék nagy részét sosem hallgatod, az appokat sem használod mindet napjában. a dolgok többsége csak azért lenne fent, hátha egyszer kell majd, de jellemzően aztán sosem kell, és csak foglalja a helyet.

    a beépített memóriát a rendszer képes hardveresen titkosítani, így megvédeni az adataidat egy esetleges elvesztés/lopás esetén, ha beállítottál jelkódzárat.

    ha meg azt mondanák, hogy csak az X típusú, mikroméretű kártya menne bele, mert a kis hely miatt más nem fér el, akkor meg az lenne, hogy pont azért van az így, mert az is jó drága — és nem azért, mert nincs elég hely és spórolni kell, plusz mert a titkosítás miatt Y sebességet kell produkálnia, és így nem tudod bármikor kivenni, és betenni másba úgy, hogy szabadon másolhass rá bármit.

    szóval szerintem ezen hiába bosszantod magad, jelenleg az az üzletpolitika, hogy nincs memóriakártya.

  19. @ef-dani: Látom nem érted! De engem nem is érdekel 🙂 Lényeg hogy nagyon nem éri meg! Ennyiért már egy profi laptopot is kapsz!

  20. @frenky: Megértelek (részben), az én gépem 200 000 huf volt. Az Apple valóban nem tud bánni az árakal (gondoljunk csak az új macbook pro-ra).

    Az SD kártya viszont felesleges lenne (mert a tárhely elég), ha mondjuk iOS-en lehetne szabadabban személyes adatokat tárolni és hordozni. Mert az iTunes nem engedi, hogy akármit felszinkronizálj és ez kifejezetten idegesítő az adott szituációban.

  21. @hSn0wQ: Teljes mértékben egyetértek veled! A legjobb macbook pro közel 1 misi, hát ennyi pénzért huh…
    Nekem se hiányzik annyira az SD kártya, 32GB elég bőven, csak az árkülönbséget sokallom!

  22. @frenky: Mit nem értek? Az Apple szabott egy árat: 100 dollár, ennyit kér. Sok vagy kevés? Sok. De az Apple sose volt olcsó. Az állam is szabott egy árat: 27%. Ők meg ennyit kérnek. Sok? Kurvára.
    A legjobb MBP valóban 1 misi, ebből vagy 200-at az állam kap… Amikor az Apple vagy bárki más árazását osztjuk nem alapvetően nem a gyártót kéne ekézni. És még egyszer: Nem olcsó az Apple, sőt drága, de nem azért ilyen ki*ba*ku*vadrága, mert ők így találták ki.

  23. @ef-dani: Az Apple nem “nem olcsó”, az Apple kifejezetten drága. És a kettő között óriási különbség van.

    Minket júzereket meg a legkevésbé sem érdekel, hogy ki kapja a lóvét, 200 000 ft feletti árak táblagépekért és ájfonokért embertelen árak mert, ahogy azt már @Frenky is említette prémium minőségű gépeket lehet venni ennyi pízből. (Abba már bele se megyek, hogy az iOS közel nem tud ennyit.)
    Közben meg a többi gyártó miért tud emberibb árakat kérni? Mért kerül egy komplett retina macbook pro több mint 1 milkába mikor használt alkatrészekkel dolgozva max
    +100 000-t költve a saját TOSHIBA gépemből kihozom ezt a teljesítményt?
    Így mégis ki költ el ennyit ezekre? Hol éri ez meg? Kezdek eljutni arra a szintre, hogy ha bármi apple terméket akarok venni akkor leszarom a hivatalos apple stroe-okat körül nézek ebay.comon mert fele/negyed annyiért megkapom amit akarok.

    És nem azért, de gondolj bele: 200 000 ft egy telóért…pfff…

  24. @hSn0wQ: Kösz hogy kiálltál mellettem 🙂

  25. Azt nem tudni, hogy lesz-e majd új iPad is, vagy csak a jelenlegibe beledobnak 128giga helyet?


Add a Comment