fbpx Skip to content

Az iOS 6 untethered jailbreakjének hiánya több olyan trükköt is eredményezett, amikhez még csak jailbreak sem kell, és amik így működnek bármely iOS 6-ot futtató eszközön. A most bemutatandó trükkben az Újságost tudjuk mappaként használni.

A módszer felettébb egyszerű, és csak az időzítés a kulcsa az egésznek, valamint hogy utána ne indítsuk újra a készüléket, mert akkor visszaállnak a dolgok a korábbi állapotra. Ezen túl a trükk csak iOS 6-ot használó eszközön működik úgy, hogy ezt eredményezze, korábbi verziós rendszereken nem megy:

ujsagos_trukk_01 ujsagos_trukk_02

A lépések valójában elég egyszerűek, azonban az időzítés miatt kellhet néhány próbálkozás, mire sikerül. Ráadásul ha már volt az Újságosban pár kiadvány, akkor a kiválasztott appok ikonjai ettől függetlenül bekerülnek oda. Igaz, ebben az esetben kicsit furán fognak mutatni, de mindennek ára van. Viszont az itt helyet foglaló ikonokra rányomhatunk, és az appok ugyanúgy működnek, mint eddig.

Ha rászántuk magunkat, hogy a feleslegesnek tűnő ikonokat az Újságosba száműzzük, akkor a következő lépéseket kell követnünk:

  1. Tegyük át az Újságost a második képernyőre. Azon belül bárhová tehetjük, csak semmiképp se hagyjuk az első képernyőn.
  2. Helyezzük át az Újságosba száműzni kívánt appot vagy appokat a harmadik képernyőre.
  3. Nyomjuk le a Home gombot, majd azonnal nyomjunk rá a kívánt appra, és tartsuk lenyomva. Itt nagyon fontos a pontos időzítés.
  4. Várjuk meg, amíg a rendszer az első oldalra lapoz, és engedjük el a lenyomást, majd lapozzunk gyorsan a második oldalra.
  5. Ha jól csináltuk, az ikonok rezegni kezdtek. Nyomjunk rá az Újságosra, majd nyomjuk meg a Home gombot, mire a kiválasztott ikon bekerül az Újságosba.

Ha az ikonok nem kezdtek el rezegni, akkor nem jól kaptuk el az időzítést, ilyenkor próbálkozzunk újra.

Vizuális típusok számára itt egy videó:

A trükk csak a készülék újraindításáig él: ha kikapcsoljuk az eszközünket, majd vissza, az Újságosba tett ikonok visszakerülnek az eredeti helyükre. És mivel másképp nem is lehet kivenni a betett ikonokat az Újságosból, így ha nem akarjuk többször eljátszani a belepakolást, találjuk ki előre, hogy melyik appokat szeretnénk beledobni.

További, jailbreak nélküli trükköket érhetünk el a cydiahacks.com oldal segítségével, amit hozzáadhatunk ikonként a főképernyőhöz (vagy PassBook passként is). Ezzel például elrejthetjük az egyes appokat (akár az Újságost is!), vagy üres ikonokat tehetünk ki, de ezeknek a trükköknek a többsége is csak egy újraindításig él.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. iOS 5.1.1-en iPhone 4-el is működik, most raktam be az újságosba az iFile ikonját, igaz nekem jailbreakelt, szóval lehet csak azért sikerült. (ja és az első oldalon volt az újságos)

  2. na 6.0.1 alatt én is megpakoltam az újságost. egyébként úgy egyszerűbb előhozni a jelenséget, ha a lenyomást el sem engedjük, hanem ahogy az első lapra ér a főképernyő, már húzzuk is balra az ujjunk, azzal az egy mozdulattal

  3. @jakabadam: nekem jailbreak nélküli iPaden nem sikerült 5.1.1-en.

  4. Sziasztok!
    Hogy lehet kikapcsolni a Voice Controlt? Akármit csinálok nekem az jön be…
    Kollégám i4-én is kipróbáltuk, az újraindult. 😀

  5. nézd meg a videót csak meg kell nyomni a home gomb-ot nem nyomvatartani…

  6. Hm, arra írjon vki tudományt, hogy tudok 3g-re facebookot tenni, gyerek letörölte egy mozdulattal, asszony pedig “szenved”… 🙂

  7. Nekem i4-en 5.1.1-en sikerült, csak közbe belaggolt, és egy tök másik appot rakott be. 😀
    Amúgy a respring is eltünteti.
    Áh, fos az egész…

    @akaratos: Nézz szét az interneten. Biztos fenn van egy korábbi verziós .ipa.

  8. Működik, tök jó! Beleraktam egy mappát is, de az már sok volt neki pár pill múlva újraindult, és minden visszakerült az eredeti helyére. (i5 6.0.2)

  9. Nem egészen értem mire jó ez a “trükk”. Mappákat így is lehet csinálni szóval haszna kb semmi. Ez amúgy is inkább egy bug, hogy az újságok helyére is lehet ikonokat pakolni. Nyilván a könyvtár funkciót okosították tovább az újságoknak és ezért tud működni ez a huzigálás.
    Egyébként jöhetne már az a jailbreak, nekem még mindig 5.1.1 van az iPhone 4-en, de mivel sok jailbreakelt funkciót használok rendszeresen ezért a frissítés jelenleg ki van zárva.

  10. Neu,

    pont arra jó, hogy nem árválkodik egy ikon csont üresen a képernyőn. Egyszerűen zavarja az ember szépérzékét. Könyvet nem a telefon kisméretű kijelzőjén olvasok, arra ott az iPad vagy a papíralapú eszköz.

  11. Különben most kipróbálva mappával is működik. Tehát az újságost is bele tudjuk rakni mappába csak elindítani nem tudjuk mert újraindul a készülék. (Jailbreakelten safe mode). Az eljárás ugyan ez csak a mappa van a 2. oldalon és az újságos a 3.-on. Újraindítás után IS benne marad az újságos a mappánkba! (Ennek szerintem több haszna van mint az előzőnek)

  12. Nekem most mindet vissza rakott az ujsagosból kidobalta az alkalmazásokat amit betettem. Talán mert reboot volt akku lemerules miatt?

  13. @szebi: igen, visszateszi: “utána ne indítsuk újra a készüléket, mert akkor visszaállnak a dolgok a korábbi állapotra”

  14. Jajj bocs Jadeye! Most olvastam részletesen 🙁
    Úton voltam mikor lemerült 🙂
    Tisztelettel!!

  15. @szebi: sajnos ez ilyen, mert csak egy bug. így kvázi szerencse, hogy reboot (vagy respring) megoldja. akkor lenne baj, ha nem tenné — bár aki direkt ezt akarja kihasználni, annak ugye ez egy pont jó hiba. 🙂

  16. Nem megy iPhone 3GS? iOS6.1.6

  17. @JackSparrow: A videót se tudom megnézni

  18. @JackSparrow: Mit csináljak? nem megy??

  19. @JackSparrow: ez egy bő 1 éves cikk. a 6.1.6 váratlanul érkezett, és emiatt két dolog képzelhető el: vagy rosszul csinálod, tehát hibás az időzítés, vagy a 6.1.6-ban javították ezt a hibát, és már nem működik.

    itt egy új videó: http://www.youtube.com/watch?v=MGsy_skhEQc


Add a Comment