fbpx Skip to content

Az Apple már több, mint negyed éve adta ki mobil operációs rendszerének 6-os verzióját, ám a jailbreakelésről eddig még semmi konkrétumot nem tudunk.

ios6-jailbreak-300x217

Habár már a megjelenés óta állítják egyes hackerek (chpwn, Pod2G, és sokan mások), hogy találtak különböző biztonsági réseket, és dolgoznak az iOS6 feltörésén, eddig sajnos ezek a próbálkozások a jailbreak szükséges, ám nem elégséges feltételének bizonyultak. Egy újabb, hasonló értékű bejelentést tett tegnapelőtt @Pod2G és @Planetbeing:

@Pod2G-vel együtt ma elég jól haladtunk. Azt hiszem, megpróbálom magam egy kis sziesztával jutalmazni. 🙂

@planetbeing Ezaz! 2 új sebezhetőség egy nap alatt, a jószerencse velünk volt… Viszont a nyilvánosan kiadható jailbreakhez szükséges kódvégrehajtás hiányzik :/

Amint láthatjuk, a hackerek folyamatosan dolgoznak, ám sok idő még az, mire mindebből egy publikusan kiadható, teljesértékű, untethered jailbreak lesz. Ahogyan azt már korábban is lehetett sejteni, legalább az iOS 6.1 érkezéséig várnunk kell majd:

– Szóval, halad az untethered jailbreak? Nem sikerül biztos infókat szereznem…
– Halad, halad, de még mindig nincs kiadási dátum. Szerintem a 6.1 idejére lesz! Csönd legyen 😉

 Egyszóval nyugodjatok meg, nem lehetetlen az a jailbreak! Türelem törést terem!

Olvasd el a hozzászólásokat is

39 Comments

  1. Én már nem hiszek el semmi JB pletykát.

    Egyetlen dolog miatt törnék: hogy a lockscreen-en ne legyenek rajta az ormótlan csíkok, hogy egy fullos hátteret kitehessek..

  2. Pletyka? Maguk a JB -et készítő hackerektől származik az infó twitterről. Látom nem is olvastad el a cikket.

  3. azt a 6-os még simán vissza kéne tenni a rács mögé…

  4. @infy:

    Elolvastam, ne trollkodj pls.

    Egyszerűen csak akkor sem hiszem el, hogy belátható időn belül lesz ebből valami, ennyi az egész.

  5. Nem tudom, hogy szükséges e a Jailbreak egyáltalán. Mondom ezt úgy, hogy eddig mindíg JB-eltem a készülékemet remélme, hogy egy kicsit szabadabb, szebb vagy jobb beállításokra tudom hangolni a rendszert. De visszagondolva a gyári beállítás úgyérzem mindíg jobb volt. Nekem JB-nélkül a gyári beállításokon hagyva egy picit mindíg gyorsabb volt a rendszer, mondhatni stabilabb is és így mindíg fel lehetettt tenni az aktuális IOS verziót amivel mindenki jól jár ,mert javításokat tartalmaz , jobb akkumulátor időt ad stb. A másik dolog pedig, hogy nem szükséges már JB ahhoz, hogy fizetős alkalmazásokat ingyen lehessen föltenni a készülékre, ha valaki emiatt tette nyitottá a telót, noha a progikat meg kéne venni mert ez által lesz jobb a termék külömben ha nincs belőle bevétel hát sza*ni fog mindenki rá a fejlesztésére és nem is lesznek igényesebb alkalmazások. Szóval végszónak el lehet mondani, hogy a gyári az marad gyári a buherált meg buherált.

  6. @mgorilla:

    Teljesen egyet értek, már 3G-től kezdve jailbreak-eltem, és mindig rosszabb volt a telefon teljesítménye, mint törés nélkül, de van néhány olyan kényelmi funkció, amit csak így érhetünk el és ez sajnos az alma szegénységi bizonyítványa..

  7. @mgorilla igazad van de azért van 1-2 tweak ami miatt megéri szerintem
    amúgy az alkalmazásokat amiket használok mind megvettem !

  8. @mgorilla: @deadness: Mit vártatok, gyorsabb lesz?
    Plusz kódot futtat a telefon, naná hogy belassul, csak ésszel kell. Meg mondjuk tudni kell mire képes a készülékünk és annak függvényében eldönteni kell-e nekünk. Volt már 2G-től kezdve 4S-ig mindegyik iPhone-m, 4 és afelett nem kell gondolkozni, mert simán bírja még a plusz marhaságokat is amit rápakolsz, mint pl.: a barrel, a 3GS-em pedig szénné tweakelve anno egyedül a brutálisabb játékokat nem vitte, de arra is safe mode-ba ugrottam és már száguldott is 🙂

  9. Nekem az iphone 4-em is rendesen megszenvedte a tweakeket, a parallax, a barrel + glasklart ugye winterboard-dal kombó már rendesen belassította a telefont.

  10. @deadness: Persze mert winterboard.

  11. Senki sem JB-elne ha nyitottabb lenne az IOS. Mar reg nem az ingyenes progikrol szol. A jo progit a cydiaban is megveszed, sot sokszor dragabbak is, de ez azert van mert igy sokkal HASZNALHATOBB a szifon.

    Meg hat ugye ne is beszeljunk azokrol a progikrol amit elvbol nem engedelyeznek.. Na ez itt a baj!!!!

  12. A régebbi készülékek tulajdonosai különösen veszélyeztetebbek a belassulás miatt, gondolok itt IPhone 3GS, 4 de nem mintha a 4S is annyira örülne neki.
    Ha megnézzük, hogy a 4S már szenved amikor a Modern Combat 4-ben a legelső jelenetnél ki kell szállni a partra + még erre egy kis JB féle extrák és gyakorlatilag az Fps leesik a béka segge alá. A másik dolog pedig, hogy az Apple-nél a mérnökök és szoftverfejlesztők azért veszik fel a nem kis gázsit, hogy összarakjanak egy viszonylag gyors, akkukímélő rendszert amit agyon tesztelnek és ezt megborítani egy talán instabilabb JB-el én már nem ajánlom.

  13. Ehehe na erre vártam, Pod2g végre január elején elkészült a Poddj nevű iOS alkalmazásával, így most már marad elég ideje a JB-vel foglalkozni. Csak kicsit érdekes a szitu, mert így a saját alkalmazását is meghackali, hiszen ha kész a Jb a Poddj alkalmazás is ingyen hozzáférhető. (Amúgy nagyon komoly app)

  14. @penge111: mert szerinted pont ő lesz az, aki nem tudja úgy megcsinálni a saját appját, hogy azt ne lehessen feltörni? 🙂 vagy ott volt korábban az iGo, azt sem tudták egy idő után rendesen feltörni, így a régebbi appban csak a térképeket tudták frissíteni, az app motorját nem.

    továbbá a jailbreak nem egyenlő a warezzal.

  15. Igazad van, erre nem is gondoltam 🙂

  16. Olyannyira,hogy már meg is jelent abba a bizonyos kínai programban mint letölthető.

  17. @mgorilla: a kínai program valójában nem töri fel, mert tört appot jailbreak nélküli rendszerre nem tudsz telepíteni, mert az aláírást veszik ki belőle, és dekódolják a binárist, így egy kódolatlan, aláírás nélküli app jön létre, amit az iOS alapból nem fog futtatni. a kínai programban ezért egy megfelelő tanúsítvány használatával írják alá újból az appot, de ezt akkor is meg tudod tenni, ha van fejlesztői regisztrációd, mert akkor ott az iResign még az IMZDL-től. ha meg alá tudod írni a binárist, akkor már jailbreak sem kell.

    ennek egy hátránya van: ha az Apple elintézi, hogy a használt tanúsítvány érvénytelen legyen. onnantól kezdve nem fog működni ez sem. és ahogyan az átverős appoknak is nekimentek, a warez első felvonásaként jött az installous elkaszálása, most majd jön minden alternatív módszeré is.

    ha nagyon drasztikusak akarnának lenni, megoldanák azt, hogy valahogy visszaellenőrzik, hogy az appot valóban megvetted-e, és ha nem, akkor az eleve nem is indul el. persze előbb vagy utóbb ezt is kijátszanák, ha lesz jailbreak, és bele tudnak piszkálni a rendszerbe, de ezzel is egy jó időre visszavethetnék a warezt.

    meg így a wearezolók többsége nem a több tíz dolláros/eurós appokat húzza le, hanem javarészt a $.99/0,89€-s semmiségeket, mondván, minek vegye meg, ha úgyis csak pár órát használja. a drága appokat, mint egy navigációt meg sokan azért szedik le, mert ha már ott van ingyenesen, hát sosem lehet tudni, mikor jön jól, aztán végül jóformán nem is használja.

  18. De jelenleg az Installous helyett kínai lehetőség van . Igen a kérdés az, hogy az Apple mit lép ez ügyben. Azért drasztikus lépésre nem hiszem, hogy elszánja magát főleg ilyet, hogy minden appot indulás előtt leellenőriz. Ráadásul Non-Stop On-line kapcsolatra van szükség ahhoz és örülne a kedves felhasználó ha ott használná a készülékét, ahhol nincs net és a progi nem indulna felcsatlakozás hiányában.

  19. @mgorilla: nyilván találnának olyan megoldást, hogy mondjuk az App Store használatakor valahogy cache-eli, hogy miket vettél meg, és akkor nem kellene hozzá net. de sokaknak szerintem legfőképp azért szúrja a szemét a warez, mert az ilyen $.99/0,89€-s semmiségek esetén nem igazán tekinthető indokoltnak. egy kajálásért többet fizet bárki bárhol, és az nem is tart addig, mint egy app. csak hát a kaját nem tudod warezolni. 😉

  20. @Jadeye: 😀 az utolsó mondatod hullajó

  21. Nem varnam annyira en sem a Jailbreak-et ha a következöket alapbol tudna a szifonom: magyar bill fix, five icon dock, activator, multifl0w, ncsettings, infoshade, auto close folder, icon renamer, weekincal. Nem jatszom, amit hasznalok appot megvettem.

  22. @Jadeye: erről a kínai cuccról merre lehet informálódni? köszi előre is!

  23. Vagy alternatív megoldásképp Youtube IPhone PP 🙂

  24. @NewsJailbreak: BOOM! iOS 6 Jailbreak releasing as soon as iOS 6.1 is out! http://t.co/ygZJFnCH #jailbreak RT!!

  25. @Ragadoz0: Akkor azt hiszem az ios 6.0.1(2) Az utcsó ios verzió, ever 😀

  26. @Jadeye: köszi, de ott igazából semmi használhatót nem találtam, hogy jailbreak nélkül hogy lehetne appot telepíteni..

  27. @totopad: Mer ?

  28. Mivel, ugye a jb az ios 6.1 kiadásától függ, az apple így megakadályozhatná a jb kiadását! 😀

  29. 25. én jön végre 🙂

  30. 25. én jön végre:)

  31. Na jó csak 28. án jön de az se nagy gond

  32. @istvan8710: Mi a 6.1 ? Honnan veszed ?

  33. @istvan8710: De 28-an meg csak a beta jon nem a vegleges nem ?

  34. Majd figyelj Ragadozó

  35. A béta mar régóta kinn va lassan le is jár ha jól emlékszem 25 et olvastam

  36. Látod még egy nappal hamarabb is jöt:)
    @Ragadoz0
    A jailbreak meg február 3.-án jön. De szerintem nagy a nyomás pod2-éken és lehet hogy hamarabb kiadják:)

  37. @istvan8710: nincs biztos kiadási dátum, csak egy sunday/funday van tervben, de az azért nem 100%, lehet korábban, de később is – akkor adják ki, amikor jólesik nekik:

    In terms of release date, we’re aiming for approximately a week out, but it’s possible it will come sooner or later than that.
    https://twitter.com/planetbeing/status/296139829069115392


Add a Comment