fbpx Skip to content

Nemrég megjelent a kocsma.hu alkalmazása, ami az ország egyik legnagyobb online kocsma, klub, bár és egyéb alkoholt szolgáló létesítmény keresője.

Indítás után az app feldobja GPS alapján a hozzánk legközelebbi helyek listáját, amit egyetlen mozdulattal átválthatunk térképes nézetre. A listanézetben rögtön kereshetünk is, de láthatjuk, hogy az adott hely milyen messze van tőlünk, hány csillagra értékelték az alkalmazás használói, illetve megtekinthetjük az adatlapját is:

Screenshot1 IMG_3610

A fejlesztők célja egy olyan adatbázist létrehozni, ahol nem csak a kocsma nevére és címére tudunk keresni, hanem minőségi tartalmat is kaphatunk, mint például itallap, italakciók, események, és sok kép. Az alkalmazás jelenleg a következőket nyújtja, és ezek a weboldalukon is elérhetőek:

  • több mint 500 kocsma, és ezek száma az indulás óta folyamatosan növekszik;
  • havonta minimum 100 kocsmával bővítik az adatbázist, és ehhez még hozzájönnek azok is, amiket a felhasználók töltenek fel;
  • bárki tölthet fel kocsmát a kocsma.hu weboldalon, de vannak megkövetelt minimális adatok, amiket meg kell egy helyhez adni;
  • a kocsmák is feltölthetik a saját adatlapjukat;
  • meglévő kocsma adatlapoknak a szerkesztését az adott helyek átvehetik, amennyiben jelentkeznek az oldal bármelyik e-mail címén,vagy ha a kocsma.hu-n a kocsmák adatlapjának jobb oldalán lévő JELENTÉS gombot használják.

Természetesen egy adatbázis semmit nem érne, ha nem tudnánk keresni, vagy szűrni a találatokat. Így az összes fülön található keresőmező, és a legfontosabb tulajdonságokra szűrhetünk is, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő vendéglátóipari egységet:

IMG_3605

Külön fület kaptak az egyes események, így ha például egy kocsmában lehetőség van egy adott meccset követni, vagy élőzenei program van, azt is megtalálhatjuk az eseménynaptárban, ahol dátum szerint kerülnek rendezésre az események, amelyekre rányomva a bővebb tájékoztatót is elérhetjük:

IMG_3606 IMG_3607

Szintén külön fülre tették az italakciókat – itt talán hasznos lenne, ha árak alapján is lehetne rendezni a listát. Az adott akcióra rányomva pedig a hely adatlapja tölt be:

IMG_3608 Screenshot3

Természetesen egy Kedvencek fül is helyet kapott az alkalmazásban, ide regisztráció vagy facebook bejelentkezés után menthetjük el a kedvenc helyeinket:

IMG_3609 20130115-164308.jpg

A fejlesztők célja Magyarország teljes lefedése, tehát nem csak a budapesti helyeket lőtték be, így a fővároson kívül is használható lesz az alkalmazás, amelyet természetesen ingyenesen lehet letölteni az App Store-ból.

[appstore id=”588221759″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Le a kalappal a fejlesztők előtt nagyon jó kis alkalmazás. Egy dolog kellene, hogy telón is lehessen helyet felvinni, mint Foursquare-en.

  2. f@sz@! 🙂

  3. Kiralysag , most mar azt is tudni fogjuk hol a legfinomabb a kisfroccs … 😀

  4. ez az apps amit egy magyar ember nem hagyhat ki 🙂 🙂 🙂

  5. Van még ehhez hasonló, de talán kicsit jobb. Vagy majd kiderül idővel… Viszont ez már Androidon is elérhető: http://pubhunterapp.com/


Add a Comment