fbpx Skip to content

Hiába a világ legnagyobb elektronikai showja, a gyerekekről sem lehet elfeledkezni.

Itt van például a Hello Kitty, ami azóta sem megy ki a divatból. Ráadásul abszolút újító szelleműek, úgyhogy a CES-re is kihoztak egy pár rózsaszín dolgot.

hellokitty08

Vegyük például ezt a cuki macskafejes, távirányítható, iPhone és iPod dokkolót, aminek a füle a hangszóró. A füle! Igaz hogy csak a régi 30 tűs csatlakozójú készülékkel működik, de hogy az iPhone 5 tulajdonos 6 évesek se maradjanak ki a jóból, ők kaphatnak egy Lightning csatlakozós autós töltőt.

hellokitty34

És hogy a gyereket ne csak kábítsuk a cukisággal, hanem tanítsuk is, itt van egy kiterjesztett valóság alkalmazás, ami a gyerekek olvasás tanulását segítheti. A Big Bird’s Words-ben a Szezám utca híres bábfigurájának kell segíteni dolgokat megtalálni. Tegyük fel, hogy tejet szeretne. Ilyenkor a gyerek berongyol a konyhába, feltépi a hűtőajtót, és a telefon kameráját ráirányítja a tejes dobozon látható tej szóra. Az alkalmazás felismeri azt és megdicséri a gyereket, hogy milyen ügyes volt. A dolog technikai hátterét a Qualcomm Vuforia szövegfelismerő algoritmusa adja, ami ebben az alkalmazásban fog először megjelenni valamikor a nyár folyamán iOS-re és Androidra.

original

És a végére egy olyan dolog, ami első ránézésre eléggé szürreálisnak tűnik, de jobban belegondolva elég sokunk hétköznapi tevékenységét “tanítja” meg a gyereknek. Nem másról van szó, mint az iPotty-ról, ami egy bili, beépített iPad tartóval. Nem hangzik túl jó ötletnek egy drága elektronikai kütyüt a vécéhasználattal párosítani, nem? Pedig ez a bili egy vízhatlan tokkal védi az értékes tabletünk az esetleges balesetektől, és talán még egy kis segítséget is tud nyújtani a vécére szoktatás időszakában.

ipotty

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment