fbpx Skip to content

Folytatódik a CES 2013, jöjjenek ismét az apróságok, röviden.

mbank169845_600_430

Kezdjük is a Kensington Proximo nevű fejlesztésével, melynek segítségével nem hagyjuk el eszközeinket, illetve némileg a lopások ellen is véd. A kütyü Bluetooth-szal csatlakozik az iPhone 4S, vagy éppen iPhone 5 készülékünkhöz, és ha valahol ott hagynánk őket, hangosan szól a telefonunk. Ez a kis kiegészítő szinte bárhova felrakható, könnyű nem feltűnő. Nézzünk meg egy videót róla:

Érdekes kütyüt találtak a 9to5mac-esek, amit  i-Massager névre kereszteltek. Ez a kis kiegészítő masszírozza a kezedet, és egyben iPhone-nal vezérelheted 🙂 Tulajdonképpen az alkalmazással előre beállított elektronikai pulzusokat küldesz a kis tappancsok segítségével, ami lehet erősebb vagy gyengédebb is.

A CES 2013-on arra is találhatunk megoldást, ha túl gyorsan eszünk. Igen, jól olvassátok, ez a speciális villa Bluetooth-szal csatlakozik az iPhone-hoz és megfelelő beállítások után segít nekünk lassan enni. Azt nem állítanám biztonsággal, hogy a fogyásban is képes komoly segítséget nyújtani, mindenesetre ha túl gyorsan eszünk, akkor a villa felmelegszik, vagy akár vibrálással is jelezhet nekünk, hogy lassítsunk.

Egy izraeli származású cég bemutatta a Mauz Magic nevű iPhone kiegészítőt. Ezzel a kis kütyüvel “Magic Mouse”-szá tudjuk változtatni iPhone-unkat. Tehát egy magas tudású egeret tarthatunk a kezünkben, ami természetesen több ujjas mozdulatokra is képes, illetve a giroszkópnak hála még a térben is mozgathatjuk az alakzatokat az iPhone-unk segítségével. Az ára 69 dollár lesz.

A MyCharge standján már Lighting csatlakozós külső akkumulátorokat is találtak a kollégák. Természetesen olyat, ami egyben tok és akkumulátor is, illetve az alábbi videón láthatjátok, hogy egy nagyobb felszereltségű kis dobozt is bemutat a MyCharge marketingese. Ez utóbbival akár 2 eszközt is tölthetünk egyszerre, illetve komolyabb energiatárolásra is képes.

Érdekesebb kütyü már a Celluons “varázslatos kockája”, mely egy korábban még csak koncepcióként látott, asztalra vetített billentyűzetet hoz létre a valóságban. Érdekes, bámulatos fejlesztés, bár az, hogy mennyire használható, már egészen más kérdés. Itt biztos csak a szoftveren fog múlni, lesz-e magyar billentyűzet a jelenlegi hardveres kiegészítőkkel ellentétben. Azt érdemes tudni, hogy 100%-ig sík felületre van szükség a használathoz, a 9to5mac-es kolléga körülbelül 100 karakterből 1-et gépelt csak el, ami azért szerinte sem rossz arány. A Magic Cube már megvásárolható az Amazon.com-on: Magic Cube

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Ez a magic cube nem tűnik túl nagy újdonságnak… Már jó pár éve létezik számítógéphez, de ez talán hordozhatóbb. Persze fejlesztettek rajta, meg hát ugye mostmár telefonokkal is működik.

  2. A mauz magic kieget sem értem miért olyan nagy durranás a mobil mouse app is tudja ezeket.. A vizuális gesztusokat kivéve. Vagy talán tévedek?

  3. @VIP: ezzel meg mindig az a baj hogy nem tud ekezetes billentyuzetet..


Add a Comment