fbpx Skip to content

Az Nvidia is megtartotta közben a sajtókonferenciáját, ahol (mint várható volt) bemutatták a legújabb, telefonokba szánt chipjüket. És hogy megmutassák, hogy ők bizony játszadoznak is, csináltak mellé egy saját, hordozható játékkonzolt.

original-14

Az új chip a Tegra 4, ami az elődhöz hasonlóan 4+1 processzor magot kapott, ahol a 4 az inkább teljesítmény-igényes, és a +1 a háttérfeladatokat kezeli, és ez már az új Cortex A15 architektúra köré épül. Valaki pedig rábökött a 72-es számra, és ezért ennyi grafikai magot pakoltak bele, plusz egy LTE chipet. Olyan erős a cucc, hogy a 4k felbontást is kezelni tudja, és még a Facebook is gyorsan tölthet be. A konzolról bővebben erre olvashattok: CES 2013: Intel, Nvidia

A másik nagy bejelentő az Intel, aki sok, de annál unalmasabb dolgokkal készült.

Bemutatták az új, okostelefonokba szánt, Lexington kódnevű Atom processzort, ami köré az Acer biztosan fog készüléket építeni. Demózták a tabletekbe szánt, Windows 8-at és Androidot is futtatni képes, Bay Trail kódnevű Atom processzorokat is, amik karácsony környékére várhatók. Éhségsztrájkra fogták az Ivy Bridge-es Core processzor családot, így az új chip fogyasztása már csak 7W. Ez kevesebb, mint amit a következő nagy durranásnak szánt Haswellnek tűztek ki. És ha már új chip, erről is beszéltek egy picit. Például hogy ez az első olyan processzor, amit kifejezetten az ultrabookokhoz terveztek. Javítanak a hardveres biztonságon és a folyamatos kapcsolattartás hatékonyságán, és az is elmondták, hogy előírás lesz hozzá az érintőképernyő.

Na, mit fog erre lépni az Apple?

  • A: Kihagyja.
  • B: Pénzzel meggyőzi.
  • C: Beletörődik és érintőképernyős MacBookot csinál?

Én a lepénzelésre szavazok.

xlarge-13

Ezen felül az Intel összeállt a Comcast-tel, hogy egy prémium tévé- és videószolgáltatást vigyenek a számítógépekre, set-top box nélkül. Hardver specifikus online streaming, ami valószínű Amerikában marad, a véresszájú, pénzéhes, szerzői jogi harcosok miatt.

Emellett bemutattak egy SDK-t is, ami segíthet az ember-gép kapcsolatot emberibbé tenni: hangfelismerés és vezérlés, arcfelismerés, mozdulatok, gesztusok érzékelése és interakciója a virtuális térrel, szemmozgás követése. Sok lehetőség van benne, de mivel ez csak egy fejlesztői eszköz, nem mutattak semmi túl konkrétat.

És a végére egy kis könnyed téma, ami nem más, mint az Endliss Smartcase. Ez egy iPhone 5-re kitalált interaktív tok, ami azon kívül, hogy egy 1500mAh-ás akkumulátor, a hátulján 8x16db több színű LED jelezi, ha valamilyen értesítésünk van.

original-16

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment