fbpx Skip to content

Hogy ne csak a nagy dolgokról legyen szó, nézzünk körbe egy picit a kiegészítők témakörében.

Vegyük például a Valencell új, tavasztól licencelhető szenzortechnológiáját, a PerformTek Precision Biometricset. Ez egy pulzust, távolságot, sebességet, maximális oxigénfelvételt (VO2 max) és elégetett kalóriát mérő, amit egy fülhallgatóba építettek be. A VO2 max mérése elég körülményes, de élsportolóknak fontos adattal szolgál. Eddig csak futópadon, maszkból lélegezve lehetett pontosan mérni, de azt állítják, hogy ez az új módszer 7%-os pontosságú lesz, ami azért elég kielégítő. És hogy miért jó, hogy az egész egy fülhallgatóba van beépítve? Mert ez a legtöbb futónál amúgy is ott van, valamint a fej mozgása stabilabb, mint mondjuk a karé vagy a mellkasé, így a mérések is pontosabbak tudnak lenni. Az eszköz egy app segítségével képes vezeték nélkül szinkronizálni egy iPhone-nal, így az adatok azonnal elérhetővé válnak. Már csak abban kell reménykedni, hogy jól is fog szólni.

original

És ha már zene és sport, itt egy másik, a Scosche boomBOTTLE, ami egy vízálló hangszóró. Akkora és úgy néz ki mint egy kulacs, azaz a bicikli kulacstartójába pont passzol. Így már nem lehet akadálya a bringatúra közbeni partizásnak. Hacsak nem a vízhiány. A zenét Bluetooth-on vagy sima jack dugón keresztül lehet ráküldeni és 10 órán keresztül szól egy töltéssel.

xlarge

Új vizekre evezett a memória gyártásról híres Corsair is, és egy olyan sokoldalú külső merevlemezt raktak össze Voyager Air néven, aminek nem hiszem, hogy van vetélytársa. Az már majdnem alap, hogy az USB 3.0-ás csatlakozón kívül vezeték nélküli NAS-ként is működik, de ez nem minden. Tettek bele egy aksit is, amivel 7órán keresztül tud működni, mint egy vezeték nélküli mobil hub. Instant laptop LAN parti. Plusz a merevlemez tartalmához hozzá lehet férni az iOS-es készülékünkről is egy ingyenes alkalmazás segítségével, így utazás közben se kell lemondani a hatalmas zene- vagy filmgyűjteményünkről. A Voyager Air februártól lesz kapható, 500GB-os és 1TB-os kiszerelésben, 180 és 219 dollárért.

original-1

 Ha többre vagy kíváncsi, nézd meg a teljes cikket a Kütyüfüggőn.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Maximális tiszteletem a szifonnak, annak ellenére, hogy apple közeli oldalról van szó, teljesen objektív teszteket, és cikkeket olvashatunk más termékekről.
    A CES-el kapcsolatos cikkek is mindig felkeltik az érdeklődésemet, és szívesen el is olvasom őket.
    Remélem a tavaszi MWC-ről is olvashatunk hasonló beszámolókat.

    Üdv: Visa


Add a Comment