fbpx Skip to content

Mint várható volt, az idei show-n is nagyon sok új tablet van. És mivel már ilyen sok van, valahogy ki kell tűnni a tömegből, így aztán az Asus és a Lenovo is megcsinálta a saját, gigászi méretű tabletjét.

thumbnail_2_10292c2b_v1

Az Asus egy 18.5 colos all-in-one géppel állt elő, aminek a házában egy Windows 8-as PC található, ami Core i3-tól i7-ig akármivel szerelhető. És itt jön a csoda. A kijelző leszerelhető az állványról, és így egy androidos tabletet kapunk, amit egy Tegra 3 SoC hajt meg. Lehetőség van arra is, hogy az állvány nélkül is használhassuk a Windows-t, ha azonos Wi-Fi hálózaton belül maradunk. Ilyenkor a tablet csak egy vezeték nélküli monitor és touchpad.

xlarge-14

A Lenovo a Horizon-nal pedig megcsinálta a saját változatát a Microsoft PixelSense-nek (ami az eredeti Surface volt). Ez is egy Windows 8-as all-in-one gép, Intel Core i procikkal, de ez 27 colos. Lehetőség van arra, hogy hagyományos gépként használják, de a neve és az egyedi kezelőfelülete is inkább azt sugallja, hogy vízszintes pozícióra találták ki. Van beépített akkumulátora is, ha esetleg valaki egy 27 colos tablettel szeretne járkálni. 15 előre rátöltött alkalmazás jár hozzá, valamint a Lenovo-nak 5 nagyobb cég fog játékot gyártani, kifejezetten erre a gépre. A legolcsóbb verzió 1000 dollárba fog kerülni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A LEGO is itt van, és bemutatta az amatőr robotika megszállottjainak kedvenc játékszere frissítését, a Mindstorm EV3-mat. Aki nem tudná mi ez: egy linuxot futtató, egyszerűen programozható egység, ami köré LEGO-ból lehet tulajdonképpen akármilyen robotot építeni. Van lehetőség érzékelő, mozgató motor vagy egy másik vezérlőegység csatlakoztatására is. Az új verzión található microSD és USB port is, valamint lehetőség van a számítógépes mellett okostelefonos távirányításra is. Az alapcsomagban található alkatrészek mellé 17 féle robot összeszerelési utasítását tették, de tulajdonképpen akármi összerakható belőle. Például automata sörnyitó és hűtő is.

A cikk eredetileg a http://gadgetfuggo.blog.hu -n jelent meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. lesz még 17″ 4K-s kijelző is odakinn, arra már most vevő lennék…


Add a Comment