fbpx Skip to content

Többen kérdeztétek már tőlünk, hogy mik azok a fehér kis pontok az iPhone 5 SIM tálcáján, sőt, egyes szervizesektől elterjedt az a tévhit, hogy folyadékérzékelőkről lenne szó. Teszteltük.

iPhone5_SIM_talca

Az Apple Support oldala részletesen leírja, mi is az a folyadékérzékelő, mire is jó és pontosan hol is helyezkedik el az egyes készülékekben. A SIM tálca esetén nem említ semmi ilyesmit, nem is ok nélkül, hiszen azon nincs ilyesmi.

Az iPhone készülékek és a legtöbb iPod modell folyadékérzékelője kívülről is látható. A folyadékérzékelő akkor aktiválódik, amikor közvetlenül érintkezik vízzel vagy vizet tartalmazó folyadékkal. Az érzékelő színe alapesetben fehér vagy ezüst, vízzel vagy vizet tartalmazó folyadékkal érintkezve viszont teljes egészében pirosra vált. A folyadékérzékelő nem reagál az Apple által előírt használati körülmények határain belül maradó páratartalom- és hőmérséklet-változásokra.

Megjegyzés: Ha a folyadékérzékelő elszíneződése ellenére sem biztos abban, hogy a készülék azért hibásodott meg, mert folyadék érte, kérjen segítséget az AppleCare munkatársaitól vagy egy hivatalos iPhone-szerviztől.

Teszteléshez a drasztikus módszert választottuk: bedobtuk egy pohár vízbe a SIM tálcát, hiszen ha azok a kis pontok folyadékérzékelők lennének, ez biztosan betenné nekik a kiskaput, és szégyenükben elpirulnának. Készítettünk egy rövid videót is róla:

Az eredmény tehát igazolta, hogy a sokak által terjesztett tévhit valóban csak tévhit: az iPhone 5 SIM tálcáján azok természetesen nem folyadékérzékelők, hanem az alumínium megmunkálásának az eredménye, ahol a fém tiszta színe látszik ki. Ezt az iSTYLE szervizes kollégái is megerősítették.

Úgyhogy ha bármely szervizben azzal állnak elő, hogy azok folyadékérzékelők, úgy bátran mutassátok meg nekik a videót.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Elég egyszerű lenne csalni vele, hisz ha vízbe ejtem és elromlik, akkor cserélek az egyik haverommal simtálcát, és máris nem látszik h vízbe esett 😀

  2. @Vincze01: a SIM tálcán rajta van a készüléked IMEI száma és sorozatszáma, amit ellenőriznek a garancia érvényesítésekor. tehát ha kicseréled, és beviszed egy másik SIM tálcával, akkor az rögtön kiderül.

    de teljesen felesleges csalni vele, mert nincs miért csalni.

    (helyesbítés: ahogyan @lick jelezte alább, iPhone 5-től kezdve nincs IMEI és sorozatszám a SIM tálcán.)

  3. Jadeye nezd meg ujra a sim talcadat.
    I5-nel mar nincs rajta semmi!

  4. Lehet hogy most butaságot kérdezek, de akkor mik is pontosan a fehér pontok?
    Mert a cikk azt sejteti, hogy Ti ezt most jól megmondjátok. De én azt vettem ki, hogy mi nem.
    Vagy akkor az lehetne a cikk címe hogy “Mik nem azok a fehér pontok az iPhone 5 SIM tálcáján?”
    Igazából én is teszteltem és rájöttem hogy azok a fehér pontok nem hamburgerek.

  5. @lick: nincs iPhone 5-öm, amikor a kezembe vettem egyet nézegetni, akkor sem a SIM tálcáját néztem, így az iPhone 4S és korábbi készülékekből indultam ki, de akkor úgy tűnik, hibásan. elnézést, köszönöm, hogy szóltál.

    mindenesetre a kérdés szempontjából ez igazából lényegtelen részlet, hiszen azok a kis pöttyök nem folyadékérzékelők, így semmi értelme cserélgetni, mert semmi haszna.

    @taky1974: pedig ez ott van a cikkben, idézem: “az iPhone 5 SIM tálcáján azok természetesen nem folyadékérzékelők, hanem az alumínium megmunkálásának az eredménye, ahol a fém tiszta színe látszik ki.”

    de akkor a kiemelést az ezt bevezető mondatrészről a fenti idézetre tettem át, úgy talán jobban szembetűnő lesz.

  6. @Jadeye:
    Köszi.

  7. Mik a fehér pontok?

    Hölgyeim és Uraim! Jól látják a fehér pontok a simtálcán lám fehér pontok köszönjük megértésüket!

    Apple-sen:

    Ne vedd ki, akkor nem látod, amúgy se neked vannak ott! 😀

    (iPhone felhasználó vagyok ne szúrjatok le, hogy Samsung troll!) XD:

  8. Ja igen!

    Amúgy egy Samsung troll tudjátok mit mondana erre?

    Gyártás hiba bazzeg! Nem minőségi műanyagon nincs ilyen! (ez utóbbit nyilván nem mondaná) 😀

  9. Most komolyan valaki egy másodpercig is elhitte, hogy egy több százezer forintos készülék pár forintot érő és tökéletesen eltávolítható műanyag darabkáján lenne ilyen indikátor? Nem tudom miből van az i5 sim tálcája, feltételezem, hogy nem aranyból, vagy márványból, ergo ha azon lenne az indikátor, és azon múlna, hogy a szervízben elkülenek-e a búsba…. na szóval egy sim tálcát szerintem a 6éves unokatesóm is le tudna gyártani

  10. @iBenito:
    “…Nem tudom miből van az i5 sim tálcája…”
    Úgy tudom liquidmetal.

  11. @iBenito:
    És nekem is kellene egy ilyen unokatesó. 🙂

  12. a videót beraktam a zsebembe, hogy a szervizben majd be tudjam mutatni 🙂

  13. semmi gond, orulok, hogy segitettem. a cikk jo, ez is azt jelzi nem mindegy az ember hova viszi szervizeltetni a keszuleket…

  14. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  15. @taky1974: drága az órabére 😀 de talán megbeszélhetjük… 😀


Add a Comment