fbpx Skip to content

A néhány napja megjelent Icon Passcode nevű tweak után, mely egyes alkalmazásaink illetéktelenek által való megnyitása ellen véd, a kiegészítő fejlesztője újabb szoftverrel állt elő. A Folder Passcode immár nemcsak egyes alkalmazásokat, hanem teljes mappákat képes ellátni jelszavas védelemmel.

A tweak telepítése után először is egy mesterjelszót kell megadnunk a Beállítások (Settings) alkalmazásban. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a mappák tényleges jelszavas lezárása. Lépjünk be a főképernyőn szerkesztési módba valamelyik ikont hosszan lenyomva tartva, majd nyissuk meg a levédeni kívánt mappát. Írjuk át a címet a következőre: “[lock]” (természetesen idézőjelek nélkül), majd tappintsunk a “kész” (Done) gombra. Ekkor a mappa visszanyeri eredeti nevét, ám ha legközelebb meg akarjuk nyitni, a készülék már a jelszót fogja kérni.

A tweak kétségtelenül érdekes és hasznos, bár ezt a funkciót az eredetileg megjelent Icon Passcode-ba is bele lehetett volna tenni… Mindenesetre nem vesztettünk így sem semmit, hiszen “elődjéhez” hasonlóan ez a kiegészítő is ingyenesen tölthető le a ModMyi repóból.

Vizuális típusoknak álljon itt egy (angol nyelvű) videó a program működéséről:

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Es ha az illetektelen fazon uninstallja a cuccost, akkor siman hozzafer a mappahoz?

  2. @dnp: például a Cydiát is beteszed egy ilyen mappába, és akkor talán nem tudja leszedni még parancssorban sem, ha nincs fent SSH vagy MobileTerminal.

  3. @Jadeye: Trukkos 🙂 Most mar csak az a baj, hogy nem JB-zek 🙂 Egy hivatalos megoldasnak jobban orulnek.

  4. @dnp: jailbreak nélkül sima PassCode, és már feloldani sem tudja. ha le akarsz valamit zárni, egyszerűbb az egész készüléket.

  5. PassCode-nel el meg az a trukk, hogy valami emergency hivast kell inditani meg nyomni ezt azt es mar at is jutott rajta? Regebben olvastam valami hasonlot rola…

  6. Az egész mobilesubstrate-re épül. Tehát akkor mondjuk simán safe mode-ba rakjuk a telót (,ha lekódolta a user azt a mappát amiben a cydia-t tartja) és töröljük a tweaket.
    Sőt szerintem ifunbox-on keresztül terminállal is lehet törölni. Ha nincs lekódolva a cydia mappája akkor ennyit se kell csinálni.
    Pont azért nem használok ilyen tweaket mert nem feladat ezeket kicselezni. 
    Azért köszi a cikket!

  7. @dnp: Az régen volt, 3.X korában talán, azóta nem tudok ilyesmiről. De 5.0.1 esetén vissza tudom fejteni neked a kódot, egyszer már jártam úgy a nyáron hogy kellett 😀

  8. Sziasztok!

    GYIK-nél is kérdeztem már, azóta esetleg nem jutott eszetekbe valami jó ötlet?
    Én restrictions-el levédtem a GPS-t, és szeretném feloldani, de elfelejtettem a jelszót. Így ha új alkalmazást telepítek, nem tudom neki aktiválni a GPS-t.

    Nem tudtok valami megoldást, anélkül, hogy elvesznének az adataim?

  9. @hSn0wQ: Ha csak a csajod elől akarsz valamit elrejteni és nem a világ elől, akkor ez pont jó megoldás. Nyilván, aki akarja feltöri, nem is ez a lényeg.

  10. @admin: Ja. Csak arra akartam kilyukadni, hogy igazán komoly védelmet nem nyújt. Arra jó, hogy elijesszem az illetéktelen behatolókat.


Add a Comment