Folder Passcode: védd jelszóval iOS-készüléked mappáit!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A néhány napja megjelent Icon Passcode nevű tweak után, mely egyes alkalmazásaink illetéktelenek által való megnyitása ellen véd, a kiegészítő fejlesztője újabb szoftverrel állt elő. A Folder Passcode immár nemcsak egyes alkalmazásokat, hanem teljes mappákat képes ellátni jelszavas védelemmel.

A tweak telepítése után először is egy mesterjelszót kell megadnunk a Beállítások (Settings) alkalmazásban. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a mappák tényleges jelszavas lezárása. Lépjünk be a főképernyőn szerkesztési módba valamelyik ikont hosszan lenyomva tartva, majd nyissuk meg a levédeni kívánt mappát. Írjuk át a címet a következőre: “[lock]” (természetesen idézőjelek nélkül), majd tappintsunk a “kész” (Done) gombra. Ekkor a mappa visszanyeri eredeti nevét, ám ha legközelebb meg akarjuk nyitni, a készülék már a jelszót fogja kérni.

A tweak kétségtelenül érdekes és hasznos, bár ezt a funkciót az eredetileg megjelent Icon Passcode-ba is bele lehetett volna tenni… Mindenesetre nem vesztettünk így sem semmit, hiszen “elődjéhez” hasonlóan ez a kiegészítő is ingyenesen tölthető le a ModMyi repóból.

Vizuális típusoknak álljon itt egy (angol nyelvű) videó a program működéséről:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. PassCode-nel el meg az a trukk, hogy valami emergency hivast kell inditani meg nyomni ezt azt es mar at is jutott rajta? Regebben olvastam valami hasonlot rola…

 2. Az egész mobilesubstrate-re épül. Tehát akkor mondjuk simán safe mode-ba rakjuk a telót (,ha lekódolta a user azt a mappát amiben a cydia-t tartja) és töröljük a tweaket.
  Sőt szerintem ifunbox-on keresztül terminállal is lehet törölni. Ha nincs lekódolva a cydia mappája akkor ennyit se kell csinálni.
  Pont azért nem használok ilyen tweaket mert nem feladat ezeket kicselezni. 
  Azért köszi a cikket!

 3. @dnp: Az régen volt, 3.X korában talán, azóta nem tudok ilyesmiről. De 5.0.1 esetén vissza tudom fejteni neked a kódot, egyszer már jártam úgy a nyáron hogy kellett 😀

 4. Sziasztok!

  GYIK-nél is kérdeztem már, azóta esetleg nem jutott eszetekbe valami jó ötlet?
  Én restrictions-el levédtem a GPS-t, és szeretném feloldani, de elfelejtettem a jelszót. Így ha új alkalmazást telepítek, nem tudom neki aktiválni a GPS-t.

  Nem tudtok valami megoldást, anélkül, hogy elvesznének az adataim?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!