fbpx Skip to content

A Magyar Királyok app korábbi verziója még bő egy évvel ezelőtt jelent meg, és annak idején még több kívánnivalót is hagyott maga után. Ezeket a fejlesztője azóta már javította, így nemrég megjelent az alkalmazás 2.0-s verziója.

promo_landscape1

A legfontosabb újítás talán, amit mindenképp szeretnénk kiemelni, a dizájn frissítése, mert az új kinézet határozottan szebb, mint elődje, ami miatt mi mindenképp adnánk neki egy pirospontot.

Pár kép összehasonlításként (balról az ilyen volt, jobbról az ilyen lett):

magyarkiralyok_uralkodohazak 20121222-164941-jpg.webp

magyarkiralyok_matyas 20121222-164953-jpg.webp

magyarkiralyok_leiras 20121222-165000-jpg.webp

Az app további bemutatását már át is adnánk a fejlesztőnek, Andrásnak:

Samu András vagyok, 10. évfolyamos gimnazista, én írom az AppPear alkalmazásokat. Most készült el a Magyar Királyok app 2.0-s változata, ami különösen a szívem csücske, mert a két legfontosabb érdeklődési körömet, a programozást és a történelmet sikerült ötvözni benne.

Először magamnak kezdtem el összeszedni anyagokat a magyar történelemből szabad felhasználású internetes anyagokból (a Wikipediánál igyekeztem mindig mélyebbre ásni), hogy tömören, áttekinthetően „zsebre vághassam” a magyar történelmet. Ez bizony nem jött rosszul, amikor reggel a buszon dolgozat előtt még gyorsan át kellett nézni az anyagot. De arra is nagyon jó, hogy sohase jöjjek zavarba, ha egy évszámról, történelmi névről van szó.

Az app első változatát is nagyon sokan használták, de éreztem, hogy a keresés nagyon hiányzik belőle. Az új verzióban ez a legfőbb újdonság, valamint a teljesen új, szerintem sokkal letisztultabb dizájn.

Az alkalmazás 60 királyunk 90 A4 oldalnak megfelelő ismeretanyagát adja közre. Maga a felépítés (királyi házanként és időrendben) segíti tájékozódást. Minden királyhoz tartozik képanyag, és egy rövid összefoglaló. A fő ismeretanyag szöveges formában található, teljes képernyőre kinagyítva tárgyalja az uralkodók életrajzát, rokoni kapcsolatait, a hozzájuk kapcsolódó történelmi, bel- és külpolitikai eseményeket, gazdasági, kulturális témákat. A keresés bárhonnan elérhető, a találatok a részletes szövegben kiemelten mutatják a szövegbeli helyet. És persze vannak még további terveim: idővonalas böngészés, a tartalom bővítése, vagy amit ti javasoltok!

Ha korábban már megvetted az appot, mindenképp ajánlott a frissítése.

[appstore id=”474539782″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Nem vagyok különösebben érdekelt az appban, azt azonban szeretném megjegyezni, hogy akármilyen is, tizedikes gimisként nagyon büszke lehetsz magadra, hogy összehoztad ezt és nem mással töltötted az időd. Kívánom, hogy legyen sok vásárlód és láss hasznot a munkádból. 🙂


Add a Comment