fbpx Skip to content

A Rum Run-t egy magyar egyetemistákból álló csapat, a Turtle Games fejlesztette, azzal a céllal, hogy egy minden igényt kielégítő játék szülessen. Ennek az igyekezetnek is köszönhető az, hogy a Microsoft Imagine Cup versenyén harmadik helyezést ért el a játék.

A Rum Run egy olyan játék, amely egyszerre teszi próbára a kereskedői vénád és kapitányi képességeid. A játék során egy kapitány bőrébe bújunk, aki a kalózok által lerombolt falvak ellátását igyekszik megoldani. Az élelmiszerért cserébe persze jutalompontokat kapunk, melyeket fejlesztésekre költhetünk, így növelve flottánk hatékonyságát. Számos tényező próbál azonban hátráltatni minket a munkánk végzésében, például a lesben álló kalózok, akik csak arra várnak, hogy kifoszthassák hajóinkat. De az anyatermészet sem kíméletes, viharokat és tornádókat zúdít a fejünkre. 

A kezdő játékosokat egy részletes tutorial segíti az alapok elsajátításában. A játék jelenleg 5 különböző pályát tartalmaz, melyek mindegyike rejteget új játékelemeket, azonban ez a készlet még bővülni fog.

[appstore id=”575378088″ country=”HU” style=”custombox1″]

[appstore id=”575360196″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. “minden igényt kielégítő játék szülessen”, gondolom akkor azért /nem/ univerzális…

    Magyar nyelven van? Akkor passzolom

  2. másnál is “no service” van iphoneon? (t-mobile, 11.kerület)

  3. Boss1337: igen! 2 telefonon is!

  4. @fleshman:
    Kedves fleshman!
    Arra, hogy miért nem univerzális az alkalmazás, egy rendkívül egyszerű válasszal tudunk szolgálni: A retina iPad grafikák mérete közel háromszorosára növelné az iPhone-os csomag méretét, így úgy döntöttünk, hogy kényelmesebb nektek, felhasználóknak 200MB helyett 73MB-ot letölteni.
    A magyar nyelv hiánya sajnos tényleg fennáll, de úgy terveztük a játékot, hogy angol nyelvtudás nélkül is élvezhető és érthető legyen. Egy próbát megér, elvégre van ingyenes verzió is a játékból 🙂

  5. Az a plusz 50 mega, amivel több az iPad verzió tényleg nagyon a földhöz vágná az embert, no meg akkor automatikusan ott lehetne rögtön a másik eszközön is, ha az egyikre telepítjük, de igazatok van, ennek a megoldásnak megvan az az előnye, hogy kétszer ki lehet fizetni :))

  6. @Nezz:
    Kedves Nezz.
    Mivel a kisebb verzió még így is túllépi az 50 megás határt, nem beszélve arról hogy szegmentáltátok ezzel a gamecenter pontlistát és eredményeket, ezzel a lépéssel csak vásárlókat buktok. Én legalábbis nem kérek a más felbontás, fizess újra koncepcióból, tekintve hogy iPaden semmi extra tartalom nem vár.
    Azokat a plusz megákat meg ha sikerült lenyelni az Infinity Blade-nél, akkor itt is ment volna. Két alkalmazást csináltatok, ami azt az érzetet kelti hogy 2szer kell fizessek a teljes tartalomért, míg ha magyar nyelvel, univerzálisan 2dodoért lenne akkor instant get lett volna. Rossz üzleti lépés.
    Apropó magyar nyelv: nem az angol tudásról szól, hanem arról hogy állítólag magyar fejlesztés, de mégis magyarság nélkül, már csak illedelmességból is le kellett volna fordítani, miért csak külföldön természetes?
    Nálam az app megy appshopperbe… Majd ha egyszer ingyé lesz akkor megnézem, így is többlet van appokból.
    Ennyit akartam, remélem nem sértettem meg senkit.

  7. @fleshman:
    Keves fleshman!
    A GameCenter pontlisták és eredmények nincsenek szétválasztva, közösek. Ahogyan a mentések is.
    Természetesen értjük felháborodásod okát és megnézzük, hogy pontosan mekkora lenne a csomag mérete amennyiben univerzális lenne az alkalmazás és ez mennyire zavarná az embereket.
    A magyar nyelvvel sajnos nem az a probléma, hogy át kell írogatni a “Pause” szócskát “Szünet”-re, hanem egy ha egyszer több nyelvet támogat egy alkalmazás, akkor kell mögé egy korrektül megcsinált többnyelvű rendszer. Mivel diákok vagyunk, így a mi időnk is limitált, és inkább plusz pályák elkészítésével foglalkozunk, mivel úgy gondoljuk, hogy az nagyobb hatással van a játékéményre.

  8. Szerintem nagyon jó kis játék lett, ilyen magyar fejlesztések kellenek!
    Volt szerencsém személyesen is találkozni a készítőkkel (talán még emlékeztek az ELTE nyílt napra 🙂 )! Zseniális az app és nagyon sok munka van benne. Respekt a srácoknak! Csak így tovább! 🙂

  9. @Nezz: A gamecenterbe 4 bejegyzést hoz létre (2full, 2lite), bár nálam iCloudba nem hozott letre új bejegyzést a lite verzió, gondolom iCloudal átsyncelitek az öcsiket, a pontokat meg saját rendszerbe gyüjtitek.
    Az én javaslatom hogy a HD verziót tegyétek univerzálissá, és eesetleg meljétek az árát a duplájára, bevett szokás.
    A lite verzióból pedig ki kéne venni a teljesíthetetlen öcsiket, esetleg összevonhatnátok 1 univerzálisba..
    Btw nálam a tutorial teljesítése után kidobott az öcsi lista aljánál a progi.
    Sok sikert, amúgy tetszik a megvalósítás, kellemes.

  10. Lehet csak nálam van ez a gond de iPhone 4-en nagyon akad. =/

  11. @celim: Köszönjük szépen 🙂

    @fleshman: Habár GameCenterben négy bejegyzést hoz létre, de a háttérben azok össze vannak kapcsolva, azaz például a free-ben elért achievementek egyből átkerülnek az összes változatba. Éppen ezért van benne az összes achievement az ingyenes verzióban is.
    A hibának utánanézünk.

    @WiC0: Már értesültünk a dologról és remélhetőleg sikerült javítanunk is. Ha hozzájutunk egy iPhone 4-hez amin letesztelhetjük a javítást, akkor majd megy is fel egyből a frissítés az App Store-ba.

  12. @Nezz: Rendben. Köszönöm szépen a gyors választ. Amúgy jó kis játék lett. Gratulálok =)

  13. iPad-en jatszottam vele, eloszor nem ertettem mi a jo ebben, de vagy masfel ora utan neztem fel a kepernyorol, szoval klassz jatek! Gratulalok! Varom az uj palyakat, fejleszteseket

  14. Köszönjük 🙂
    Nem kell már sokat várni az új dolgokra, ugyanis hamarosan bejelentjük a következő nagy frissítést.


Add a Comment