fbpx Skip to content

Érdekes dolog ez az iMac kérdés. Először is leginkább külföldön kaphatunk az új típusból, bár ha megnézzük az Apple.hu-t, akkor akár 2-3 nap múlva hozzánk is megérkezhet a kisebb 21.5″-os alap konfigurációjú iMac.

Ez persze csak félig igaz, mert külföldről érkezik, tehát az a 2-3 nap gyanúsan akár 1-2 hét is lehet, vagy több. Illetve az APR-ek továbbra sem kaptak belőle és nem is nagyon számítanak rá, emellett pedig jóformán kifogytak a régebbi modellekből. Mi lesz karácsonyra? Sajnos valószínűleg semmi.

Tehát, ha van készlet, az is kevés, illetve ki tudja hogy megérkezik-e. Azonban külföldön már unboxing videót is készítettek. Az 5mm vékony ház valójában egyfajta szemfényvesztés, úgymond “jól fotózott termék”. Ez jól látszik a következő videón:

Érdekes dobozzal is találkozhatunk, amit a nagyobb portálokon formabontóként jellemeznek:

Természetesen az iFixit kollégái már szét is szedték az új gépet. Jól látszik, hogy egyre kevesebb alkatrészből áll, illetve azokat egyre kisebb helyre nyomják össze. Az alaplap is teljesen egyedi formát kapott és megpróbáltak mindent rázsúfolni:

 

És noha a memória szerencsére nincs az alaplapra integrálva, így voltaképp cserélhető lenne a felhasználó által is, ugyanakkor ez a számítógép kialakítása miatt kevéssé kivitelezhető, hiszen a ragasztott kijelzőt nem a legegyszerűbb leszedni, ráadásul az alaplapot is teljesen ki kell szerelni.

Az iFixit összességében 3 pontra értékelte a készülék javíthatóságát a 10-es skálájukon, ahol a 10 a legkönnyebben javítható, az 1 pedig a legnehezebben. Egy biztos: egyre kevésbé van lehetőség bármit is házilag bütykölni az újabb gépeken, így már vásárláskor döntsük el, mire van szükségünk, mert később változtatni egyre nehezebb.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Bocs srácok, nem bántásból, de rendeltetek már az Apple.hu-ról? mert már nem először látom ezt a külföldről érkezik és 1-2 hét dolgot az írásaitokban, de nekem eddig az azonnal szállítható cuccokkal másnapra itt voltak.

  2. @Lightman: itt egyik új iMac sincs azonnal szállítható státuszban. nézd meg az oldalon, 7-10 nap a minimum a postára adáshoz, onnantól tényleg megérkezhet másnap, de előtte ott van az a 7-10 nap.

  3. Ezekre van kereset ennyiért otthon?

    Csak információként, hátha valakinek segítség:
    Itt nálunk (Svájc), a következő árak vannak: 1499,- 1699,- 2049,- 2279,- CHF
    232 Ft=1 CHF -el számolva: 347768,- 394168,- 475368,- 528728,-

    Érdemes lehet talán kijönni és itt megvenni (az Apple garancia otthon is érvényes)

  4. @remric: csak hordozható apple termékekre van világgari, nem?

  5. @davido: őszintén, ezt nem tudom 100%-ra …

  6. a hátulján van egy kis nyitható rész, ott kell memóriát cserélni.

  7. Én úgy tudom,hogy csak a 27”-s modellben lehet ramot bőviteni utólag.

  8. @Jadeye: “akkor akár 2-3 nap múlva hozzánk is megérkezhet a kisebb 21.5″-os alap konfigurációjú iMac.

    Ez persze csak félig igaz, mert külföldről érkezik, tehát az a 2-3 nap gyanúsan akár 1-2 hét is lehet, vagy több.”

    erre a részre gondoltam, ez pont az ellenkezőjét állítja annak amit Te írtál

  9. @remric: Tenyleg nagyon olcso nalatok , meg ukban is kb 10%-al dragabb … 381106 huf

  10. Én amit rendeltem az apple.hu-ról azt nekem is külföldről hozták az igért 2-3 nap helyett a második napon egy nappal hamarabb. Szóval én végig abban a hiszemben vagyok voltam hogy a lerakaruk nem nálunk van.
    Egyébként én Prágából kaptam.

  11. Vicces, hogy egy PR foton sincs 90 fokbol foto rola, mind csak 60-70ig megy el, hogy a hatlap ive meg kiessen a kepszogbol. Valos fotokon latszik, hogy ritka idiotan nez ki oldalrol a gep 🙂 Jojo, elfogadnam azert, plane, hogy oldalrol nem sokszor latnam, de akkoris, ne vakitsanak mar ezzel az 5mm-el, mikor ugy nez ki mint egy katodsugarcso.

  12. Off de azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehet rendelni a store-ból. Ha megnyomom, hogy Pénztárhoz akkor kijelentkezik és egy üres bevásárlólistát mutat, ezenkívül nem csinál semmit sem.

  13. @Gerresu: Akkor most nezz meg egy uj imacet oldalrol. Pont igy nez ki (eltekintve a kis pocokrol a vegen), en ezen nevetek. 🙂

  14. @Enigma: na akkor már csak azt lenne jó tudni, hogy ez ott van-e mindegyik modell esetén, mert akkor az már látszik, hogy hátul középen van a szellőzőnyílás alatt, így az Apple oldalán a tartókar épp eltakarja.

    bár a kisebb méretű modellen valószínűleg ez nem fog menni, mert ott a kiürített készülékházban nem látni ilyet, ha megnézed: http://guide-images.ifixit.net/igi/MwjRqELAmH4KPMUQ.large

  15. Amugy mennyire zajos az imac egy laptophoz viszonyitva , ill. fogyasztasilag ?

  16. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  17. @Ragadoz0: az enyémnek semmi hangja nincs. Bekapcsolásnál hallani és amikor beteszek egy cd-t/dvd-t, az első fordulatot hallom

  18. @remric: Es aram felhasznalas tekinteteben tobbet zabal mint egy pld. 17″-os laptop ?

  19. @Ragadoz0: ebben nagyon nem vagyok otthon, nem akarok butaságot mondani …


Add a Comment