fbpx Skip to content

Az utóbbi pár napban felröppent a hír, hogy hibás lehet az iPhone 5 kijelzője, vagyis inkább az érintésérzékelő. A következő videóval demonstrálja nekünk a kolléga ezt a hibát, amely akkor jön elő, amikor nagyon gyorsan próbálunk például görgetni vagy huzigálni valamit a kijelzőn. Például a Fruit Ninjában szoktuk így használni készüléket, amikor ugye a cél a minél gyorsabb gyümölcsaprítás.

Természetesen mi is kipróbáltuk, és megmondom őszintén, lehet úgy is tapogatni a kijelzőt, hogy előjöjjön a hiba, de lehet úgy is, hogy simán működik. Azt gondolom, ez semmiképp sem hardveres hiba, mindenképp szoftveresnek mondanám. Egyébként a jelenlegi 6.0.1-es rendszerben is jelen van, tehát nem iOS függő. Nektek erről mi a véleményetek?

Olvasd el a hozzászólásokat is

29 Comments

  1. Hát szerintem én még életemben nem csináltam ilyesmit a telefonommal.
    Fruit ninjaban sem igy kell csinàlni amikor bejön a bonusz, hogy mindenhonnan jönnek a gyümölcsök, hanem meg kell várni, hogy tele legyen a képernyő gyümölcsökkel és akkor csak kettőt-hármat húzni a képernyőn, és ott is van a 10es bónusz.
    Tehát ez szerintem csak egy olyan “hiba”, hogy nah valami rosszat még irjunk már az iphone-ról mert már túl sokan veszik…

  2. Nem nagyon lehet szoftveres hiba mert akkor nem csak az ötösön jönne elő.
    Másrészt ilyen őrültül nem görgettem még soha, ez már túl van a normális használaton.
    Ha csak ennyi a baj akkor nem nagyon aggaszt.
    Inkább a kopásról írjatok valamit, hogy normál használat mellett mi a valós.
    Most akarok új iPhonet venni.

  3. vélemény?

    még egy ok, h ne vegyek 5-öt… most tényleg ennyi a hiba, vagy csak mindenbe “belekötnek”? vélemény? 😀

  4. Acs Ferenc: Nekem megvan az iphone 5-öm, mióta megjelent. Elöl van rajta fólia, meg vettem hozzá egy kb 350Ft-os neopreme tokot és úgy használom. Semmi baja.
    Bár Én azért vigyázok rá.

  5. Nálam fényképezéskor szokott rózsaszín lenni a kijelzo elég nagy része, hosszanta, akár a kijelzo 1/3-a is rózsaszínné válik egy nagyon rovid idore. Nem tudom hardware vagy software hiba-e… (iPhone 5, iOS 6.0)

  6. Annyi a véleményem, hogy kipróbáltam a 4S-emmel amin 6.0.1 van és ugyan ezt produkálja… Már vicc amit leművelnek.
    Következő mi lesz? Kidobják a 4. emeletről az aszfaltra majd áthajt rajta egy kocsi és a cikk neve az lesz, hogy ” Nem elég strapabíró az új iPhone ” ? 😀

  7. @Acs Ferenc:

    Ez szerintem nem így van. Már csak azért is mert ha jön egy frissítés akkor nem minden típusra ugyanakkora mérete magának a frissítési fájlnak amit letölt. Szerintem is szoftveres lesz a hiba .. nálam is előjött …

    Még egy alátámasztás: amikor az i5 kijelzőjén a billentyűzet résznél csíkozódás hiba lépett fel ez nem jött elő ugyebár i4 vagy i4s esetén. Ekkor is azt mondták, hogy húúú ez az i5 hibája …és lám ios6.0.1 érkezésével megszűnt a hiba … Ezt is meg fogják oldani … engem nem nagyon zavar a napi használatban 😀

  8. A Youtube videó kommentjei között:”Appears to be intentional. This does not happen when pulling down notification centre.”
    És valóban, az értesítési központot le-fel scrollozva a kezem fáradt el, de nem akadt le. Feltételezem csak szoftveres a hiba és csak a UITableView fossa el magát az új touchscreen-től.

  9. Egyértelmű h szoftver hiba. A hardverbe mi hiba lehetne, ha alapban működik a multitács? A szoftver dobja egy el idő után az érzékelést valamiért. Az h a régebbi telókon nem jön elő az meg azért van mert nem ugyan az a képernyő van bennük, ergo a szoftver (ha úgy tetszik driver) is más!
    Egy biztos a 6.1-ben kiderül, persze csak ha érdekli az almát ez a dolog 😛

  10. ami sikeres termék az valakinek szúrja a szemét !
    én szeretem az iPhone 5-ömet és kész
    nem vagyok Samsung ellenző sem nekem tettszik a gs3 is
    de azért az Apple sem egy tökéletes cég ezt is aláírom

  11. Úgy bírom az ilyeneket, amikor olyan hibákat keresnek és találnak is a telefonon, amit max egy debil idézhet elő. Ezek nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák, egy embert nem láttam még aki úgy scrolloz a telefonján mint egy idegbeteg. Kicsit unalmas már nekem ez a téma, hogy eggyel több ok, hogy ne vegyek iphone-t..

  12. A 4-es Touchomon 6.0.1 van, és hibátlanul működik, leszámítva ugye a csodálatos térképet…legyen ez a legnagyobb probélma mind az új iPhone-ban, mind a szoftverben…ettől függetlenül megfogom venni.

  13. denszer: a Touch-cson, otthon az ágyon ülve szoktad a térképet nézegetni? vagy hogyan? mert ugyebár nincs benne gps csip.
    Ha meg valamiről osztod neki a netet akkor mért nem azon használod a gps-t?

  14. 4S-en is előidézhető ez a hiba iOS 6.0.1 alatt.

  15. I5, nincs ilyen hiba. (Csak ha veletlen kicsuszok a kulso keretre, de az ugyebar igy is kell legyen.)

  16. @tigivok: vigyázok én is minden telómra, négyesen elől hátul fólia de bumpert nem használok.
    Az érdekelne, hogy bumper nélkül vigyázva pattogzik-e tényleg vagy csak ez is olyan hiszti mint az antena volt a négyesnél.

  17. Sziasztok!

    Egy érdekes dologra lettem figyelmes iPhone 5-nél, hogy nem tudom észrevettétek-e, hogy iOS 6-tól van a rendszerben hangerő figyelmeztetés ami azt jelenti, hogy ha elersz egy bizonyos hangerőt akkor kisárgul majd kipirosodik a hangerő mező figyelmeztetésképpen. Ezzel nincs is semmi baj csak ha le van zárva a képernyő es az EarPod füles hangerőszabályzójával állítom a hangerőt ugy hogy a képernyő le van zárva akkor magas hangerővel bekapcsolja a kijelzőt jelezve hogy hangosan hallgatom. Ezzel nincs is baj mert utána 4-5mp es ujra kikapcsol a screen viszont ha a zsebemben van a telo akkor egyszerűen bekapcsolva marad es nem tudok rájönni miért. Ha a kezemben van a telefon mindig elalszik utána de ha a zsebben akkor mindig ugy marad es meríti a telefont. Ezzel más is találkozott? Nem tudom miért lehet.

  18. Ki az az idióta, aki ilyen gyorsan scrolloz? Szeretek én is gyorsan keresni, de ez nem normális. Amúgy lehet én vagyok a különc, de én nem vettem észre ezt a hibát, 6.0.1 iphone 5.

    Sokkal idegesítőbb, hogy a FÉNYERŐ nem állítja magát automatikusan ill. hogy videó készítésekor nem lehet vakut kapcsolni.

  19. @Acs Ferenc: nekem nem pattogzik, de láttam olyan telefont hogy dobozból kivéve volt rajta olyan rész ahol nagyon apró pontokban nem volt festék, de az nem pattogzott tovább.
    De a srác visszavitte valami mondvacsinált indokkal és helyszínen cserélték neki másikra, annak már nem volt ilyesmi hibája sem.
    Ez a probléma amúgy csak az első pár hétben gyártott telefonoknál fordulhatott elő, azóta az Apple szigorított elvileg a gyártási és ellenőrzési folyamaton, azért csak mostanra érte magát utol készletezésben.

  20. Nekem bizonyos játékoknál produkál olyat, pl.: autósoknál a gáz nyomva marad, pedig már rég elvettem a kezem a kijelzőről.

  21. De ha a 6.0.1-nél is jelen van,akkor lehet hardveres is sztem!!!nem csak szoftveres!!!!reméljük igazatok van

  22. Próbáljátok ki cydiából a CLOCKWIND-et!12éves gyerek csinálta,hihetetlen gyors lett tőle az iphone!

  23. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  24. @Acs Ferenc: Nekem fólia nélkül egy bőrtokban van az első perctől és sajnos azt kell mondjam, hogy az éleknél itt ott jelentek meg pöttyök. A hátlapon nem látok semmilyen féle kopást.

  25. Jon az 5S tavasszal az talan jobb lesz …

  26. tegnap nyomtam egy reset-t az iphone 5-ön (home gomb+sleep gomb egyszerre kb 5-6 másodpercig) és miután újra bekapcsoltam egy ideig vibrált a képernyő széle körbe. szerencsére egy idő után abba hagyta, de egy pillanatra kicsit befostam.. másnál is volt hasonló jelenség?
    egyébként a cikkben leírt jelenség nálam is jelentkezik… (igaz, elég valószínű h hátrányom sosem lesz belőle.. 🙂 )

  27. erről tudtok valamit: Siri-től ezt megkérdezni: how’s MOL doing? és amit utána történik.. :/

  28. @sipi07: LOL, lazán megy neki a respring… 😀


Add a Comment