fbpx Skip to content

Az utóbbi másfél hónapban, vagyis az iPhone 5 premier óta egy új szerveren fut a Szifon.com. Ezt szerintem érzitek ti is, az oldal gördülékenyebb, és azóta csak frissítéskor szünetelt pár percre. A szervert és az 1 gigabites hálózatot a BIX2.hu biztosítja nekünk, velük korábban már találkozhattatok az App Store-ban, mivel ők készítették a méltán híres Időkép alkalmazást is. 🙂 Amikor eldöntöttem, hogy 3 év után szolgáltatót váltok, az egyik legfontosabb dolog volt, hogy monitorozni tudjam a szervert, ha bármi probléma van, időben értesüljek róla, vagy adott esetben egy gombnyomással újraindíthassam az egész gépet.

Itt jött szóba a Bitnet, mivel Magyarországon elsőként náluk van arra lehetőség, hogy ha bérelsz tőlünk szervert vagy internetelérést a saját gépednek, akkor azt iPhone-on keresztül is figyelemmel követheted. Az iPhone-ra fejlesztett BIX2 alkalmazással lehetőség van szerver leállításra / újraindításra, konzol kérésre, valamint különböző statisztikák is megtekinthetőek. Az alkalmazás azonnali értesítő funkcióval rendelkezik (e-mail, push notification, SMS), így a szerver-változások valós időben követhetőek.

Az alkalmazás ingyenes, emelett számos előnye közül kiemelném, hogy segítségével csökkenthetőek a leállásokból adódó veszteségek, megtakaríthatóak a szervertermi utazások költségei és nem kell folyton a szervertermi operátorokra várni, ha sürgősen el kell érni gépünket, hiszen a mobil alkalmazás segítségével magunk lehetünk az operátorok. 

Szolgáltatás lista
A BIX2-nél igényelt szolgáltatásokra kattintva részletesen megtalálhatóak szerveradataink.

Szerver irányítás
Általános és statikus adatok mellett az alábbiak funkciók érhetőek el, amellyel távolról is navigálhatjuk szervereinket: Leállítás / Újraindítás / VNC konzol igénylés.

Statisztikák
Ha egy szerverhez vagy VPS-hez a BIX2 hosting rendszerében tartozik statisztika, akkor azt bármilyen Mrtg/Munin grafikonon kijelezhető ebben a funkcióban.

Értesítési beállítások
A programban kiválaszthatjuk, milyen formában értesítsen minket szerverünk állapotáról. A klasszikus e-mail és SMS mellett az alkalmazás push értesítéseket is küldhet.

Kapcsolati információk
A felhasználó a szolgáltató kapcsolati adatai mellett online segítségnyújtást is kérhet.

Megrendelés
Ezt a funkciót kizárólag a BIX Ügyfelei részére készítették, ahol további kiegészítő opciókat rendelhet meglévő szolgáltatása mellé.

[appstore id=”546002010″ country=”HU” style=”custombox1″]

A csapat az app használatához videót is készített, amelyet itt tudtok megtekinteni:

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Ha lenne ilyen iPad-re, (a VNC konzol miatt) vinném át az összes szervergépemet 🙂

  2. A VNC-hez a program külső appot nyit meg, így ha van az iPad-en VNC-d, akkor már most használhatod kényelmesen iPad-ről is 🙂


Add a Comment