fbpx Skip to content

Eddig úgy volt, hogy októberben érkezik az iTunes 11-es változata, melyet az iPhone 5 szeptemberi keynote-ja alatt mutatott be az Apple. Ezt az ígéretét azonban nem sikerült betartania, mert már hivatalosan is igaz, hogy november vége felé fogjuk csak megkapni az új verziót.

Az Apple arra hivatkozik, hogy még nem tökéletes a szoftver. Azt ugye mindenki tudja, hogy amikor megjelenik, még mindig lesznek benne hibák, ergo biztos, hogy akkor sem lesz tökéletes. 🙂 Mivel itt a Szifonon még nem volt szó az iTunes 11-ről, íme egy rövid összefoglaló, hogy mivel találkozhatunk (várhatóan) a jövő hónap végén.

Ahogyan az OS X, úgy az iTunes is kezd iOS-es formát ölteni. Tehát egyre letisztultabb és iOS-szerűbb felületet kap a szoftver. Az iTunes 11 leginkább az iPaden lévő zenelejátszóra emlékeztet majd minket, és véleményem szerint ez egy rendkívül jó irány. Többek között új albumnézetre is számíthatunk, ami komoly változást kap, mostmár az albumokra kattintva iOS mappa-szerűen láthatjuk majd a számokat:

Jól látszik, hogy egyetlen kattintással simán lépkedhetünk a számok között, és komoly hangsúlyt fektettek abba is, hogy lássuk, miket vásároltunk már meg, vagy mi tetszett az embereknek a legjobban. Nekem mindig komoly probléma, ha nem akarok letölteni egy albumot, hogy lássam, hogy mely számokat ajánlották már a legtöbben, vagy melyik szám volt, amit a legtöbbször töltöttek le. Ráadásul ennek a résznek az egész kialakítását nagyon profin oldották meg.

A Genius részt, vagyis a nekünk szánt tartalmakat is szépen tárja elénk az iTunes 11. Ha rákattintunk az “In The Store” menüpontra, rögtön megkapjuk a legfrissebb toplistákat, illetve a hasonló számokat. Mivel ez egy teljesen új rendszer, megkapjuk a háttérben való zenelejátszást is böngészéskor. Tehát míg amikor most belehallgatunk egy számba, és nem tudunk elnavigálni, az iTunes 11-ben ez már lehetséges lesz. Így a Cloud-os iTunes Match is értelmet kap majd, hogy minden számunk streamelve esetleg a felhőből érkezik majd, és nem kell több 10GB-nyi zenét tárolni a mostanában amúgy is szűkösre sikeredett SSD meghajtókon.

Frissül az iTunes “mini” is. Jelenleg is létezik ez a módja az iTunes használatának, azonban rendkívül korlátozott ez a lejátszó nézet. Az újban már kereshetünk egyszerre dalokat, miközben a jelenlegit hallgatjuk, illetve lesz egyfajta “timeline” is, amivel a korábban hallgatott zenékben tudunk tallózni. Tehát az iTunes mini lejátszóból is elérhetőek lesznek a legfontosabb funkciók.

Érdemes még megjegyezni, hogy az iTunes 11 is majd a közösség irányába fog fejlődni. Tehát az előadók feltölthetnek majd képeket, videókat, posztolhatnak új információkat 1-1 lemezről. Tehát az eredeti Ping szolgáltatás teljesen bele fog épülni az iTunes 11-be, sokkal interaktívabb lesz, ez kifejezetten tetszik. Az iTunes 11-ben mostmár az előadóknak egyfajta saját oldaluk lehet. Összeségében egy hatalmas újításon fog átesni az iTunes, és mivel több, mint 8 éve nem történt vele ekkora, így azt hiszem, érdemes rá várni még 1 hónapot.

Ti mit gondoltok erről? Használjátok az iTunes-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

12 Comments

  1. Ennyit az októberről 😀

  2. Én is nagyon vártam (talán a miniplayer miatt, meg bíztam benne, hogy beleteszik a notification centerbe), de még várnunk kell. Ami érdekelne, hogy a közösségi funkciókról szóló részt honnan hallottátok, mert a honlapján nem találtam hasonlókat, a Ping meg már megszűnt egy ideje. Vagy ez csak jövőkép? Tényleg ez a tendencia, csak asszem a ping pont azért ment a levesbe, mert a kutya nem használta.

  3. Gyönyörű !

    De vajon felismeri-e végre wifin keresztül az ipad-emet ?
    Vajon lehet-e képet másolni egyszerűen az iEszközömre végre ?

  4. a béta még nem elérhető a fejlesztőknek?

  5. @nlite: ugye a wifi szinkronizálást először kábellel összedugva bekapcsoltad az iPaden?

    @Patrik: nincs belőle béta.

  6. A Pinget szerintem is kinyírta már az Apple…
    Inkább Facebook, ha már ilyen jóba lettek mostanság. 😀

  7. Off: remélem tudtok ötletet adni: iphone 5, app store egy pár napja azt játsza, hogy ha egy app-ra ranyomok közli, hogy nem lehet csatlakozni az itunes áruházhoz. Ha kilépek és be is zárom a programot akkor újra megnyitásnál gond nélkül mutatja a kiválasztott program leírását mint legutóbb megnyitott oldalt, de ha visszalépek és újra a programra nyomok akkor már megint hibát jelez. Újraindítás megvolt. Próbálom kerülni a restore-t… Valami ötlet?

  8. @takeap: és magából az App Store-ból a Beállítások menüben kiléptél már az accountoddal, majd vissza, vagy sem?

  9. Igen, azt is próbáltam már…

  10. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  11. @Jadeye: A 6.01 megoldotta a problémát 🙂 azért köszi 🙂

  12. Nalam az van, hogy frissitettem az iTunest nemrég, majd mikor a telot feldugom hibauzenetet kapok, hogy a telefon nem felismerhetö, telepitsem a 64bites iTunest.. De mar eleve azt telepitettem. i5-öm van, i4-gyel müködik. ötlet valaki?


Add a Comment