fbpx Skip to content

A videóletöltés a streamingoldalak, -szolgáltatások és -alkalmazások egyik legkeresettebb funkciója – lenne, amennyiben ezek a bizonyos oldalak rendelkeznének ilyesmivel. Sajnos általában nem az a helyzet, például a YouTube sem engedélyezi alaphelyzetben a videók letöltését (szerzőijogi nagyfejesek, szeretünk titeket!).

A Harrison Apps által készített Universal Download Manager nevű tweak és alkalmazás erre a problémára kínál megoldást. Amint az a nevéből is látszik, az alkalmazás célja, hogy bármelyik másik videóstreamelést lehetővé tevő appból letöltse a videókat. Néhány kivételtől eltekintve gyakorlatilag bármilyen alkalmazáson belül működik, ideértve a Google-féle hivatalos YouTube-appot illetve a Safari által a home screenre mentett webalkalmazásokat is.

 

A szoftver működése egyszerű: ha a telepítése után egy alkalmazásból megpróbálunk videót lejátszani, akkor egy felugró ablak megkérdezi, hogy szeretnénk-e lejátszás helyett inkább letölteni a videót. Ekkor a “Letöltés” gombra való kattintással indíthatjuk el a letöltés folyamatát.

Ez azzal kezdődik, hogy a tweak megkérdez minket, hogy milyen néven szeretnénk a letöltött videót elmenteni. A “Kész” gombra való koppintással elindul a letöltési sebesség és letöltési idő kiszámítása. Ez nagyméretű, párszor tíz megabájtos videók esetén akár percekig is tarthat, tehát ne ijedjünk meg: a dolog műküdik, csak kicsit lassú.

A tweak mellé egy önálló alkalmazást is kapunk; itt többek között nyomon követhetjük, hogy hol tartanak az egyes letöltések, valamint a már elmentett videófájlokat is lejátszhatjuk. Sajnos az alkalmazás jelenleg nem teszi lehetővé, hogy a letöltött videókat az iPodba importáljuk, bár én már felhívtam erre a figyelmüket:

 Az alkalmazás különféle beállításait is módosíthatjuk. Az “Alkalmazások” (Applications) fülön kiválaszthatjuk, hogy  melyek azok az appok, amelyekben engedélyezni szeretnénk a videóletöltést. Alternatívan az “Enable all apps” kapcsolót is bekapcsolhatjuk, ekkor minden alkalmazásból letölthetjük a videókat. Egy másik beállítási lehetőség a videók minőségének valamint a hozzájuk tartozó hangnak a beállítása. Bekapcsolhatunk továbbá egy értesítést is, ami a letöltések befejeződésekor kapcsolódik be – ez különösen hasznos nagyobb fájlok letöltésekor, hiszen ekkor a letöltés alatt tudunk mást is csinálni a készülékünkön, nem kell folyamatosan nyitva tartani az alkalmazást.

A Universal Video Downloader egy nagyon hasznos alkalmazás, mindezek mellé teljesen ingyenesen elérhető a BigBoss repóból, úgyhogy bátran ajánljuk a kipróbálását!

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. iOS 6-ot támogatja?

  2. @iPodKr: Katt az utolso, BigBoss-ra mutato linkre! Elso mondat: “Requires iOS 4.3 or higher”, tehat igen.

  3. Naon f@sza! 🙂 Worköl iPod Touch 4G-n (iOS 5.1.1) 🙂 Köszi @H2CO3 a cikket!
    Valaki megtudja mondani,hogy melyik mappába tölti le a videót a fájlrendszerben?

  4. Már nem kell válaszolni,megtaláltam.Ha valakit érdekel: /private/var/mobile/media/Universal Video Downloader/videó neve/

  5. olyasmit nem tud, hogy olyan videot toltson le, ami egyebkent nem menne ajfonon? mert egy flashes sz@r?


Add a Comment