fbpx Skip to content

A következő cikket egyik lelkes olvasónk, Ruty írta nekünk, gyerekkora egyik kedvenc játékáról, a Re-Volt-ról, melyet most megosztanánk veletek is.

***

Október elején nagy várakozás után végre megérkezett a klasszikus távirányítós-autós játék iOS eszközökre optimalizált változata. A játékot a brightoni Big Bit készítette, Nick Baynes vezetésével, aki már a PC-n megjelent eredeti változatot is tető alá hozta még 1999-ben. A játékhoz 42 autó, 14 pálya, és 5 játékmód jár, mindezt pedig nagyfelbontású grafika és háromféle érintőképernyős irányítás egészít ki. Nagyon szép munkát végeztek a készítők, nagyszerű grafika, jó irányítás, számomra teljesen visszaadja az eredeti játék hangulatát. Az eredeti zene maradt, ami nekem már-már unalmas kezd lenni pár pálya után, viszont az jó, hogy sokféle verseny alatti zene is van, bár mind egy stílusra épül.

Aki nem ismerné a játékot azoknak itt egy rövid ismertető: távirányítós autókkal kell versenyezni, de nem megszokott módon, többféle fegyvert tudsz szerezni, ha felveszed a villám jeleket a pályán. A sorrend másodpercről másodpercre változik, semmi sem biztos, ez adja a kihívást. Több színtere van a pályáknak, versenyezhetünk többek között a kertvárosban, szupermarketben vagy akár a botanikus kertben is.

Egy új pálya is érkezett (Rooftops), ami nem lett a szívem csücske, viszont ezen kívül több új autót is kaptunk. Nekem örök kedvenc marad a Botanical Garden pálya és örök ellenség a Museum 1.

Mint a PC-s verzióban, itt is a championship módban minél többet nyersz, annál nehezebb továbbmenni, köszönhetően az erősebb ellenfeleknek és a nehezebb pályáknak. Mivel csak elhintve dob új kocsikat a játék a megnyert bajnokság után (4 van belőlük), ezért a kocsink se nagyon tudja felvenni a versenyt a többiekkel az erősebb bajnokságokban, de nem lehetetlen győzni. Ebben a módban minden versenyen a dobogón kell lenni, a 4 állomásos bajnokság után pedig az elsőn, értelemszerűen. A PC-ről ismert egyik játékmód, a Stunt Arena is jelent van a játékban, ami egyfajta gyakorló pálya, ahol csillagokat lehet gyűjtenünk.

A játék csak az iPhone 3GS, iPad, iPod Touch 3G feletti eszközökön fut. Sajnos csak Single módja van a játéknak, de talán egy napon megéljük, hogy a haverok ellen is lehet majd versenyezni a telefonunkon.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=E2HrM0eD9sM]

[appstore id=”554998862″ country=”HU” style=”custombox1″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. pc-n nagy kedvenc volt! Most is meg fogom venni, csak megvárom míg kicsit olcsóbb lesz, vagy akciós…

  2. Ennyit szerintem sem ér, én is megvárom, hogy olcsóbb legyen. Kipróbáltam iPad2-n, tényleg egy az egyben ua. mint a PC-n. 🙂

  3. Nagyon szuper, az iranyitas jobb mint pcn!


Add a Comment